香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇

曲奇の跑步FuN享

升級   0%

該用戶從未簽到

我跑10k, 原本諗住最後個1k 係衝住返終點, 點知見到個條大斜路, 附近D人同埋小弟都即刻收步

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-5 13:45 發表

我跑到果個位... 聽到"下" 0左一聲 (唔只一個人..係大家一齊.. 哈哈 " />" />)

mizuno 係開頭趁大家仲有氣有力果陣玩晒上斜下斜...渣打係玩到差不多完才上斜下斜....

X2  . 果條斜路 的位置仲要鬼鬼鼠鼠  
你己為一轉彎己為就到終點時見到依條 " ge"野真是"舌"氣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 14:11 發表

未跑過渣打半馬..
美津濃在折返堤壩時都有上斜位...
而我也冇力上斜了...
臨尾才上斜落斜,咁好似渣打辛苦過美津濃...

唔.... 渣打開頭至到出西隧前都係平路... 好戲在西隧之後...
或者 ctse 在開始時慢番少少留力俾過西隧之後...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

所以我認為老渣裸命少少

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 11:10 發表

咁想問一問黃教練,而家應該怎樣調整呀?..
    其實我打算在未來這3星期,會1個星期跑1次長課...

啱啊!但係唔好過24K ,一個禮拜長D,一個禮拜短D(70%長嫁),一個禮拜長D,最后一個禮拜(第四) 12k 夠啦!

渣打D斜路無今次咁强,妳應該無問題的,不要担心,心裹有恐懼便發揮唔倒水準的,放心啦,無事嫁!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 15:31 發表

多謝黃教練的指導..
    我會好好練習...

唔好叫教練啦!大家研究吓姐!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 06:54 發表
    1月4日(Sun),參加人生第1次的半馬race...
    幸而今朝冇尋日咁凍,否則要跑好耐才能warm up啦...
    記得有chng post過今次比賽路段的上斜落斜幅度...
    但到我跑o個陣又唔多記得....哈...
    相比起上次跑15km,今日的斜路 ...

cookie師姐好強,第一次半馬就有咁好成績,絕對係長跑網的新星!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 14:05 發表

記得06年第1次跑10k跑過西隧...
    入了隧道後行居多..
    07年就能"跑"哂成條隧道,但之後的上天橋的上斜位真是攞命呀..
    上斜的部份全是急步行...
    感覺上次尖鼻咀那條勁斜的斜路感覺就似西隧出口o個條囉...

07 我渣打10K 都係行住上天橋, 當時覺得無咩啦, 身邊個D 人都係咁行者
    08 半馬再去到哩個位, 我下決心點都要跑住上, 跑得好慢都好, 如果比自己輕鬆地過左, 之後既路段自己既鬥志會弱左,
    當你發覺自己過左哩段仲頂得住, 你會對之後既路段有信心

升級   0%

該用戶從未簽到

哦!你原來就是那朝同枱那位 ctse呀?

升級   35.4%

該用戶從未簽到

cookie ctse恭喜曬你成為板主
    以後有勞ctse了

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-8 15:07 發表
    4/1 (Sun):美津濃半馬 (21km), Casual Hiking (貝璐道 - 山頂道 - 華富) < 2hrs..
    5/1 (Mon):跑步班 - 主打 interval: 400m x 5  = 2km
    7/1 (Wed):跑圈@運動場 (Line 6 ~440m) x 20 = 8.8km + 30mins踩健身單車 ...

好勤力呀

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

cookie姐好勤力丫~~睇黎屈教練會再次俾你界
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-8 17:23 發表

哈,冇咁誇....
    只是今年有少少練習,以前就冇乜練習的分別...

只要 ctse 多 加 練習.... 將來前途無可限量

升級   93.4%

該用戶從未簽到

昨晚跑索K才認識ctse, 見你快跑時好似唔駛用力就一陳風咁去左,好勁.前途無限!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 alfredyu 於 2009-1-10 11:02 發表
    昨晚跑索K才認識ctse, 見你快跑時好似唔駛用力就一陳風咁去左,好勁.前途無限!

ching, 你要知, cookie ctse係界ching o既能手呀!!!  響美津濃界o左唔少ching o架!!!