香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat

SSP街坊小隊(Part 4)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

e + book 左 5次treatmnet~即係5個星期~睇情況~不過ec 話..又唔可以無運動~無muscle 又唔得~可以去運動場慢慢跑(唔可以跑硬地)...一set 3-4 個字..之後要做佢教我做果set 運動, 之後再跑3-4 個字law~不過要下次treatment 完左..睇下消炎情況同對鞋o唔o k 才可以做番運動~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-19 00:07 發表

妳同公司講睇下比唔比妳casual wear啦~
如果真係唔得既...我好似睇過Dr. Kong都有皮鞋。
唔好擔心......慢慢搞返好對腳先~

係ar係ar~好似dr kong , rockpot 果d 都得~仲要有1-2吋既高跟鞋~~~我著左對平底, ec 話衰過唔著wor, 我都唔知咁差~

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-18 23:50 發表

好快呀!我都唔知有冇你咁快....你隨時快過我啦...." />" />" />" />

星期二可能跑得勁左, 感覺自己真係跑得快左, 其實今日仲有d累架~~~

祝你星期日比賽一日氣完成晒~~~唔好停呀...一停就就打patpat~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-19 00:10 發表
查實腳掌內反即係點呀?Internet 查唔到係mud...." />" />

即係偏平足....左腳已經差到無左個arch 位la~d骨都 "dim"地咁~~~右腳就仲有一少少....不過都不多la~~你呢batbat, 你都有e個問題要多留意ar~有無大腿外有時痺痺酸酸痛ar, 係同隻有問題既腳同一邊wor~

家姐話....死都唔好做手術~唉~不過ec 都無話要做~~都算好ka la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-19 00:15 發表

係ar係ar~好似dr kong , rockpot 果d 都得~仲要有1-2吋既高跟鞋~~~我著左對平底, ec 話衰過唔著wor, 我都唔知咁差~

咁妳唔使咁擔心啦,聽e c話好快冇事,今晚早d訓。

升級   0%

該用戶從未簽到

真係要sleep la~~~~good night la 各位~

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-19 00:20 發表
真係要sleep la~~~~good night la 各位~" />" />ghj

升級   20.35%

該用戶從未簽到

請問星期日早上10:00跑到嘰點度?嘰多K?

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-19 00:19 發表

即係偏平足....左腳已經差到無左個arch 位la~d骨都 "dim"地咁~~~右腳就仲有一少少....不過都不多la~~你呢batbat, 你都有e個問題要多留意ar~有無大腿外有時痺痺酸酸痛ar, 係同隻有問題既腳同一邊wor~

家姐話.. ...

明白晒!我兩隻腳都有偏平足,第一年跑mud 都唔識,是但著跑鞋就跑,跑完渣打半馬就腳跟痛,唔知休息左幾耐先好番 ,第二年跑全馬,練習已經膝頭後邊痛,但練左甘耐,死都要去跑,最後跑跑下痛到要上車 ,落車後非常辛苦甘去

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2008-12-19 00:32 發表
" />" /> 請問星期日早上10:00跑到嘰點度?嘰多K?

你問邊個呀?佢地星期六跑,我就星期日跑....

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-19 00:41 發表

你問邊個呀?佢地星期六跑,我就星期日跑...." />" />" />" />

星期6番工啊·吾該BATBAT加油啊·你·

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

To : vv

要聽話啦
    唔好只顧高小小啦

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

我都估唔到vv甘大獲....
    你好番之後快d買番美記專for肩平足個種跑鞋啦....
    之後,跑之前at least受半小時做多d拉筋..

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-19 09:14 發表
    我都估唔到vv甘大獲....
    你好番之後快d買番美記專for肩平足個種跑鞋啦....
    之後,跑之前at least受半小時做多d拉筋..

仲有,開始時唔好跑甘長....

升級   0%

該用戶從未簽到

~CATCAT美記reject 左 my application la~~~同迪迪一樣...收到letter~

升級   0%

該用戶從未簽到

vv, 你都要休息多啲, 快啲好番一齊跑

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-19 09:53 發表
    ~CATCAT美記reject 左 my application la~~~同迪迪一樣...收到letter~

甘未好law...慳番d...又可以休息....

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-17 17:40 發表
    20/12荃灣跑

時間:10am(請大家預早15分鐘到換衫及熱身)
    集合地點:荃灣公園內網球場側,即更衣室門外
    公園地址:荃灣永順街/楊屋道近荃灣碼頭
    路線:荃灣公園 -> 荃灣海濱花園->沿海濱到麗城->青山公路跑青山公路一 ...
    阿貓貓姐,阿伯伯果日唔黎啦! 阿伯伯比港大拉左去驗身,好彩唔洗驗腦,下次啦!

伯伯

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2008-12-19 10:20 發表
    阿貓貓姐,阿伯伯果日唔黎啦! 阿伯伯比港大拉左去驗身,好彩唔洗驗腦,下次啦!

伯伯

伯伯:
    驗身為要.....
    今未能一會伯伯風采,可惜之至
    唯寄望下回同跑,以沾伯伯之光
    貓貓

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-19 00:19 發表

家姐話.. ...

VV, 我都一樣係禽晚大修咗嚟, 呢幾日我7吓7吓返工, 夜晚又抽唔到時間去睇EC, 睇住隻腳一日比一日腫, 由唔覺腫變一部分腫, 再變半隻腫, 去到EC果陣時, 成隻腳已經腫晒, 行到都已經算係奇蹟. 一check之下, 發覺原來係連接盤骨與大腿骨嘅ball socket移咗位, 可能係好耐之前的一次意外撞擊造成, 因近期另外一D event 而trigger咗出嚟, 以致左腳要就個傷, 就變得同扭傷一樣腫痛, 再遲D唔攪, 可能會影響前列腺~~

被EC拗番正條腿之後(第一吓都痛到彈起gar~~), 佢又睇到我個牙較亦都移咗位, 同我較番正個下巴牙較,唔係又會影響個頭同腳, 見我隻腳依然好痛未去瘀, 就搵咗一堆針一齊吉落去, 然後用吸盤吸走滲出嚟嘅瘀血, 足有半支益力多咁多, 痛死我~~

跟著發覺我左腳因以往行山走得多凹凸不平嘅山路, D腳骨堆埋一齊堆實咗, 就同我用針灸將該處筋骨整番鬆D, 佢支針4吋半都有囉, 我問佢吉咗幾多落去, EC話大半支啦, 我感覺到佢係我D骨同骨之間撩吓撩吓, 真係撩咗好耐(有5-10min), 痛到我面容扭曲, 有時真係忍唔住叫咗幾嘢~~ 成腳真係比佢做到冇晒力軟晒, 比吸瘀血更加痛, 中途仲識講吓笑, 我都覺得算係咁啦~~

全程連休息時間一共做咗兩個幾鐘, 其間EC多次叮囑最少一個月不能跑步, 游水, 不能做stretching, 唉, 我D獨木舟trip呀, 長跑課呀, 仲有我好想跑嘅美記半馬, 全部都如煙幻滅, 差D連渣打都冇得跑, 依家就算要跑都一定要就住, 唔能夠做好個成績, 所以睇嚟我都要被迫消失一段時間, 到時又要由頭慢慢開始操過, 唉, 真心傷~~