香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki

22.2.09 珠海半馬拉松 請於該日0715在起跑線上集合影大合照

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2008-12-16 17:36 發表
其實我個期應該會在香港,都有興趣去跑返轉~
但是好耐都冇上去,唔知自己回鄉証過左期未~ 係未齋特區護照係上唔到去架?

回鄉証 is a must

升級   45.45%

該用戶從未簽到

thx alex~
我最快10/2 回來,未必趕得切update 回鄉証
不過我而家先上網查下申請程序

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2008-12-16 17:36 發表
其實我個期應該會在香港,都有興趣去跑返轉~
但是好耐都冇上去,唔知自己回鄉証過左期未~ 係未齋特區護照係上唔到去架?

點解唔叫屋企人幫你看看回鄉証/卡過期沒有??? 通常是10年期, 咁快過期??

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-12-16 23:04 發表

點解唔叫屋企人幫你看看回鄉証/卡過期沒有??? 通常是10年期, 咁快過期??

我應該都要問問屋企人係邊~ 相信我在香港d野都好亂 (其實呢度都好亂)
我相信我個應該過期~ 我對上去廣洲是2002 年,但個時應該唔係剛剛申請。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Michael c hing

回鄉証/卡 資訊

http://www.ctshk.com/zhengjian/gangao.htm

升級   38.35%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

原帖由 Alex 於 2008-12-15 22:58 發表
    大陸d野......, 等下拉!

ching睇真d 個組織者係澳門某體育會黎架
    ps如果真係搞到就正啦,本人就係珠海住,益曬我..

升級   6.84%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

ching, 個人報名$175, 團體(4人)$500平均$125
    若組團我第一個報名

升級   45.45%

該用戶從未簽到

多謝大家提供的資訊

升級   78.75%

該用戶從未簽到

其實有幾師兄師姐會報?...
    4個一齊報報名費會平D

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.2.22 第一屆珠海半馬拉松

各位ching/ctse,已經可以經網上報名了,四個人一組平D,四個人報名費共港幣五百元,之後可以特價住珠海假日酒店包兩餐,在珠海假日酒店賽前一晚食意大利麵餐,賽後在珠海假日酒店有一個brunch(早午餐)自助餐。

升級   100%

該用戶從未簽到

2009年2月22日 第一屆珠海半馬拉松

不是很确切的消息,只供各位参考。
    http://www.zhuhai-marathon.com/marathon.php

http://www.zhuhai-marathon.com (部門已開放及已開始接受登記)
    主辦機構: 登峰有限公司 (Upward Bound Unlimited 及珠海市旅遊局
    日期      : 2009年2月22日 (星期日)
    時間      : 8.00 a.m.
    地點      : 珠海假日酒店
    路線      : 有待公佈
    距離      : 21.10 km (半馬拉松)
    組別      : 公開組 (30歲或以下), 先進組(31-49歲), 壯年組 (50歲或以上)
    費用      : 有待確認
    住宿優惠: 賽前一晚入住珠海假日酒店, 連義大利麵晚餐及賽後豐富早午餐 (一位 $175, 四位 $500)
    紀念品   : 紀念章及T-恤
    名額      : 約 1,000 名
    報名日期: 2008年12月17日
    截止日期: 有待公佈
    查詢      : 有待公佈

升級   100%

該用戶從未簽到

抱歉,珠海似乎不算本土赛事,若贴的不当,请版主删除。

原来在【外地跑步/賽事資訊】有啊,俺的消息太落后了。

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2008-12-17 18:05 發表
    各位ching/ctse,已經可以經網上報名了,四個人一組平D,四個人報名費共港幣五百元,包兩餐,在珠海假日酒店賽前一晚食意大利麵,賽後在珠海假日酒店有一個brunch(早午餐)

多謝提醒,我還是先報住單人吧,因為我都唔肯定自己最後去唔去得成

升級   69.47%

該用戶從未簽到

没有报名费?难道一定要住他们的酒店才可以报名?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fabio 於 2008-12-17 20:54 發表
    没有报名费?难道一定要住他们的酒店才可以报名?

HK$175/人,HK$500/4人,只是報名費而矣,未包酒店食宿,亦不需要一定住珠海假日酒店。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-17 17:25 發表 其實有幾師兄師姐會報?...4個一齊報報名費會平D

已經表明興趣的有以下師兄/姐,﹕
    零下,RAM,屈屈,NC,瘋瘋,Michael,歷歷,
    Wingwo,Shuforever,Onionufo,軍人生活,
    及allanccl(已報名)。
    但係有的但心!
    因為主辦單位"名不經傳",
    又冇透明度,正式多啲資料都冇!
    報名費會有一定風險!

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-12-17 23:35 發表

已經表明興趣的有以下師兄/姐,﹕
    零下,RAM,屈屈,NC,瘋瘋,Michael,歷歷,
    Wingwo,Shuforever,Onionufo,軍人生活,
    及allanccl(已報名)。
    但係有的但心!
    因為主辦單位"名不經傳",
    又冇透明度,正式多啲 ...

我都有興趣的

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-17 23:41 發表 我都有興趣的

如果各位覺得風險可以接受,
    咁將呢个post同出面果个帖合併一齊吹,
    同時攪集體報名及安排行程!
    請比意見!

升級   0%

該用戶從未簽到

个人報名$175, 集體報名$125, 相差$50
    其實主要洗費是交通, 住宿。為慳$50而承担風險, 制唔制得過?