香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2009.3.1 全港第四屆蕉拚日慈善籌款賽跑 (4th Beat the Banana Charity Fun Run)

關閉 [複製鏈接]
711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 711MF 於 2009-2-28 23:02 發表

今日拉果幾下根,如果有幫助就輕輕咁拉下,

yes, sir!!! 知道喇, 我家陣拉-ing

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-2-28 22:57 發表

回家後, 敷過冰, 又搽佐藥酒, 好似好D, 但發力都係有難度hgjD092" />" />hj

好可惜呀!!!咁有趣的賽事...
    咁好好休養了,希望無影響你下星期啤酒杯同沙田10k啦...
    不過亦好希望明早你已完全康復,無事,可以出席啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-2-28 23:12 發表

好可惜呀!!!咁有趣的賽事...
    咁好好休養了,希望無影響你下星期啤酒杯同沙田10k啦...
    不過亦好希望明早你已完全康復,無事,可以出席啦

x2, 祝running-sue早日康復, 來緊仲有很多fun fun fun賽事, 保重!!! 長跑長友

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 running-sue 於 2009-2-28 22:40 發表
    小弟乃野了, 聽日應該跑唔到, 唉.............

明天仲打算幫妳開路
    打算頂到1k就1k

下斜邊用練
    練習行落斜好過啦

Kin in Running

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-2-28 23:10 發表

yes, sir!!! 知道喇, 我家陣拉-ing hgjD115" />" />hj

sue ctse, 如果過多兩日都係咁就最好睇下醫生啦, 現在最緊要係好好休息!

升級   100%

奮鬥

原帖由 shogikin 於 2009-2-28 23:26 發表
    明天仲打算幫妳開路
    打算頂到1k就1k

嘩, 要御前帶刀護衛開路, 小弟擔當不起

原帖由 shogikin 於 2009-2-28 23:26 發表
    下斜邊用練
    練習行落斜好過啦

你唔早講

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-3-1 00:33 發表

嘩, 要御前帶刀護衛開路, 小弟擔當不起

你唔早講

若落斜方法不當..會傷膝...
    sue 兄你要好好休息丫....

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-1 00:46 發表

若落斜方法不當..會傷膝...
    sue 兄你要好好休息丫....

suesue, 真係要小心保護對脚呀!
    我有辦你睇啦!

落斜千期唔好亂嚟!
    試吓敷冰同啐葯酒,起碼早晚兩次,
    過兩日如果仲唔好就快D睇醫生啦!

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 running-sue 於 2009-2-28 22:40 發表
    小弟乃野了, 聽日應該跑唔到, 唉.............

Sue ctse,

唔好咁搏, 整親就要多D休息, 長跑長有

升級   0%

該用戶從未簽到

今天一早到了文化中心, 之後找個好位預備一下, 跟著有位ching向我打招呼, 原來係Jrun ching, 唔知之前見過ching未呢?? 唔知係咪渣打見過??? 不久Qoo and 堅也來了, 相信這個"賽事"是近排長跑網少有chingctsde參與的, 我們也見到raymond 417 and runningmonkey ching, 我都覺得有位ching很熟口面, 因為他沒有穿網衫, 所以便認唔到, 後來都是qoo ctse比賽後話見到runningmonkey ching, 我才記起那次去將軍澳消遙跑, 還一起吃早餐呢!

雖然今天只得數位ching ctse一起參加fun run, 但我地仍然有support,7兄真係山長水遠由屯門出來, 同我地打氣,起步至完場也見到他, 真唔話得.另外,sue ctse今天因腳傷跑唔到,但最後也帶其姪女來探班,真係 very good. 最後由於趕住下場, 麻煩了堅少幫我拿紀念品tim,謝謝!!

今早有d霧水, 地上濕滑,起步初時也有點驚達低,原來5k只有80位健兒,有幸成為其中一份子.第一次這麼少人起跑, 唔駛慌被後面勁人撞跌  途中都有大會工作人員用tape攔阻遊客,比想像中好了. 結果完成時間:32’54”

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 1-3-2009 01:44 發表
    Sue ctse,
    唔好咁搏, 整親就要多D休息, 長跑長有

x2

升級   100%

奮鬥

多謝ching / ctse們關心, 小弟尋日有事的筋已鬆妥, 今早起床發覺到另一條, 今日在家繼續做拉筋, 努力

升級   100%

奮鬥

今日要等埋小姪女起身, 先可動身到老尖, 到達現場就見到nc ctse剛剛沖線無耐, 因nc ctse要趕下場, 未有吹多兩咀, 唯有再等下次吧.  

後, 同7ching, 堅堅, jrun ching & qoo ctse繼續吹水至頒獎, 頒完獎先排隊領取紀念品, 小弟未能落場, 都有紀念品裸番, 後來知得80人跑5k, 真係只可嘆句"可惜", 但有辦法, 天意難遺, 算吧.  

吹水期間, 小姪女冇扭計, 仲係跟住堅爺, 在回程途中, 佢仲一直提住堅堅, 7-11 哥哥 同 qoo 姐姐, 我問佢如果下次同佢地一齊跑, 好唔好, 佢話好喎 (到時至講啦, o靚妹), 哈哈

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 running-sue 於 2009-2-28 22:47 發表

非也, 小弟今日連測試都做唔到, 唉........
    我唸多數係早幾日練落斜, 冇收油死衝, 點知家陣死佐, 條大腿根拉得好死, 唉...........hgjD092" />" />hj

Sue兄請保重,多多休息,好番先再繼續喇。

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 running-sue 於 2009-3-1 12:24 發表
    多謝ching / ctse們關心, 小弟尋日有事的筋已鬆妥, 今早起床發覺到另一條, 今日在家繼續做拉筋, 努力

知道你冇乜事就好啦!努力鬆筋啦,中醫告訴我很有幫助的,我現在都每天會抽時間鬆筋。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 running-sue 於 2009-3-1 12:24 發表

sue c tse 保重呀, 好好休息, 不要勉強跑呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-3-1 16:22 發表

sue c tse 保重呀, 好好休息, 不要勉強跑呀

x 2..
    sue ctse,這幾日要好好忍腳呀...
    希望你早康復~~

升級   45.45%

該用戶從未簽到

師姐好好保重,我和兩位師兄今朝在賽後還提及你,一致覺得你參加清水灣10K應該有獎攞~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

一致覺得你參加清水灣10K應該有獎攞~

X 2 - sure lah coz Sue Ctse is the next Jojo Fan mah!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax