香港長跑網  - 長跑長友

內置測心跳GPS手錶選擇!!

升級   22.6%

開心
  • 簽到天數: 1 天

大家好,我想買隻內置測心跳率既GPS手錶,淨係跑步用,唔會拎黎游水的!
    要求 1,心跳準 (係內置測心跳率GPS手錶之中比較)
           2, GPS準 (搜得快慢唔緊要,最緊要準)
           3, 有型 ( 呢項可有可無)
    刨過文暫時對 Epson Runsense SF-850 , garmin 235 , polar m600有興趣,各位有冇用緊呢3隻錶可以俾下意見 或者 有其他既錶 推薦唔該大家

Like: 5.0 Unlike: 5.0
    Like: 5 Unlike: 5
    【看.圖.選.妹】正妹.外.約,台.灣.外.送.茶,本.土.純.兼.職.妹.妹 北中南旅館叫小姐 現金消費 滿意付款 +line:pa668 === === === 本文...   發表於 2017-7-7 19:53
    Like: 5

升級   34.33%

開心

christopher0911 發表於 2017-1-4 13:50
    未試過epson, 自己用過garmin235, 而家轉左polar m600有6粒LED燈測心跳, 雙衛星導航所以GPS都幾準, 而型唔 ...

想問吓樓上師兄, Polar M600, 測到步頻嗎?
    我本身都用緊Garmin 225, 約1年半, 這星期電池突然壞了. 打電話去香港Showroom+Service centre冇人聽, send email去先有人覆, 但回覆嚇我一跳, 維修費要$780, 仲要寄去台灣整, 需時4-6個星期........
    咁既售後服務.....直接想轉會.
    其實香港宜都好多人用Garmin, 唔明點解唔設維修部份香港........

Polar M400可即時顯示步頻,如GPS甩星,例如入隧道,會用錶內的感應器,去計算速度。  詳情 回覆 發表於 2017-3-21 18:22

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 9 天

內置測心跳率的還有 garmin vivoactive hr 及 apple watch series 2...等

注意最好揀一隻能夠量度步頻及步距的,對訓練有好大幫助

升級   47%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

剛入手Polar M600. $23XX. 之前用緊M400. 而家M600很理想. Polar flow資料方便. 如果用Android手機重可以把手機的歌過落M600. 經Bluetooth耳機聽. 唔駛帶手機跑步都有歌聽. 十分正.

而且用Android手機的用家, M600可成智能手錶. 亦是一個bonus.
    小心, iphone用家不宜用M600. 過唔到歌. 而且唔可以好似android用家可自由加app. 小心中伏!!!

Like: 5.0
    新版m600既offline music真係無無無無無得輸!! 唔洗帶電話實在太方便, 我諗好多跑友都好appreciate呢個function, 跑果陣冇電話係身仲輕巧好多, 對我黎講個樣夠曬”是”正, 四四方方幾好襯, 2千頭有曬正常運動錶既功  詳情 回覆 發表於 2017-3-14 11:25
    Like: 5

升級   15.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 11 天

未試過epson, 自己用過garmin235, 而家轉左polar m600有6粒LED燈測心跳, 雙衛星導航所以GPS都幾準, 而型唔型就見仁見智啦! 我覺得智能運動錶黎講都幾好樣
    點解轉用p記係因為service真係好好多, 有咩壞打上cs就有人答, 個人覺得很方便
    呢方面g記認真冇咁好

想問吓樓上師兄, Polar M600, 測到步頻嗎? 我本身都用緊Garmin 225, 約1年半, 這星期電池突然壞了. 打電話去香港Showroom+Service centre冇人聽, send email去先有人覆, 但回覆嚇我一跳, 維修費要$780, 仲要寄去台灣  詳情 回覆 發表於 2017-1-5 09:46

升級   22.63%

開心
  • 簽到天數: 6 天

trektrek 發表於 2016-12-5 13:53
    剛入手Polar M600. $23XX. 之前用緊M400. 而家M600很理想. Polar flow資料方便. 如果用Android手機重可以把 ...

新版m600既offline music真係無無無無無得輸!! 唔洗帶電話實在太方便, 我諗好多跑友都好appreciate呢個function, 跑果陣冇電話係身仲輕巧好多, 對我黎講個樣夠曬”是”正, 四四方方幾好襯, 2千頭有曬正常運動錶既功能cp值算係咁, 近排愛上佢既遙控手機影相function! 近期睇左d外國網站關於Android Wear 2.0 update, 好多野都可以直接係手錶操作, 配iphone同android機都用到同一功能, 包括自由加app 同聽歌,真心期待!!!

升級   7.9%

該用戶從未簽到

beebuwong 發表於 2017-1-5 09:46
    想問吓樓上師兄, Polar M600, 測到步頻嗎?
    我本身都用緊Garmin 225, 約1年半, 這星期電池突然壞了. 打電 ...

Polar M400可即時顯示步頻,如GPS甩星,例如入隧道,會用錶內的加速感應器,協同測量到的步頻,去計算速度。

聽講M430就出~ CHING會唔會考慮? 似係M400進化版!  詳情 回覆 發表於 2017-6-2 15:03

升級   89.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

fitbit?

升級   100%

奮鬥

升級   6.32%

開心
  • 簽到天數: 4 天

brompton 發表於 2017-3-21 18:22
    Polar M400可即時顯示步頻,如GPS甩星,例如入隧道,會用錶內的加速感應器,協同測量到的步頻,去計算速度 ...

聽講M430就出~ CHING會唔會考慮? 似係M400進化版!

吳會。光學心跳,吳準。我喜歡用胸帶。  詳情 回覆 發表於 2017-6-2 15:36

升級   7.9%

該用戶從未簽到

Runrunrunaway 發表於 2017-6-2 15:03
    聽講M430就出~ CHING會唔會考慮? 似係M400進化版!

吳會。光學心跳,吳準。我喜歡用胸帶。

升級   19.47%

開心

C兄會唔會考慮用Polar V800, GPS 應該最準。
    無光學,配心跳帶。