香港長跑網  - 長跑長友

Polar M600 入手

升級   84.7%

鬱悶
  • 簽到天數: 891 天

HR + GPS + music player 選擇唔多, 最終買左Polar M600, 玩左一日, 心得如下:

1. Polar 個app 勁勁勁廢! (入面應該有既無, 唔應該有既又有. default 左既training type, 連deactivite 都做唔到, 唔知想點. 可能我之前用fitbit, fitbit 個interface 真係嬴10條街. 唔知有冇代用app)
    2. Polar 個app 冇得揀language! (唔知點解香港係用簡體字, 無繁體之餘, 連ENG 都無. 最終將部手機改做ENG)
    3. 隻錶無傳聞中咁重咁大, 戴上手都幾舒服

唔知係咪無用開智能錶, 感覺上唔太user-friendly, 不過收whatsapp, email, 電話等就幾方便~

希望用多兩日有好既發展~~~

Like: 5.0
    Like: 5
    LM 學野。聽音樂方面的評鑒如何? 如入,我是為聽音樂  發表於 2016-10-6 09:34

升級   83.3%

• 簽到天數: 896 天

呢到話支援繁體中文播......
    http://unwire.hk/2016/09/05/polar-m600/life-tech/

隻錶支持, 個APP 唔支  詳情 回覆 發表於 2016-10-6 22:36

升級   84.7%

鬱悶

copyshop 發表於 2016-10-6 13:34
    呢到話支援繁體中文播......
    http://unwire.hk/2016/09/05/polar-m600/life-tech/

隻錶支持, 個APP 唔支

sosad  發表於 2016-10-7 09:19

升級   84.7%

鬱悶

玩左2日, 今晚終於帶左M600 試跑, 心得如下:

1. 唔駛帶電話落街跑既感覺一流!
    2. music player 方面反而好user-friendly!
    3. polar flow 個app 係垃圾, 但係web版非常唔錯, d data 十分齊同令仔.
    4. 最終都係解決唔到delete 錶入面d app 而又保留到o係手機度 ... 哩part 真係有d 低

結論: 如果有各師兄師姐想買一隻HR + GPS + Music player 既智能錶, Polar M600 係一個good choice, 不過, 一定要試玩左個app 先, 接受唔到真係要考慮清楚~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 9 天

我用緊 m400, Polar flow 會幫你將舊 record upload 上雲端後自動delete

另外想請問m600 游水時可以自動 count 圈數嗎?

NO. 泳水唔好用M600.  詳情 回覆 發表於 2016-12-5 14:20
    哩個要搵機會試先知~~或者打去POLAR 問, 應該有人答到~  詳情 回覆 發表於 2016-10-12 03:11

升級   84.7%

鬱悶

ming4883 發表於 2016-10-11 13:00
    我用緊 m400, Polar flow 會幫你將舊 record upload 上雲端後自動delete

另外想請問m600 游水時可以自動 c ...

哩個要搵機會試先知~~或者打去POLAR 問, 應該有人答到~

升級   47%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

樓主, Polar係心率跑步錶始祖. 小弟用了十年以上. 手機App Polar Flow 只方便syn data. 如果詳盡資料建議上網. 用多D便會喜歡.
    一隻錶. 光學心率, GPS, 聽歌. 呢隻真唔錯.
    註: 上Polar flow可自設display資料.
    我部機用英文

警告: iphone 用家唔好買. 過唔到music. 此錶只利Android 用家.
    利申: 我用iphone.

Polar 2.jpg
    Polar Flow.jpg

升級   47%

奮鬥

ming4883 發表於 2016-10-11 13:00

另外想請問m600 游水時可以自動 c ...

NO. 泳水唔好用M600.

升級   4.74%

該用戶從未簽到

Polar flow app睇唔到好多野, 但當係一個summary都ok既~ 正常係用app連去desktop版度睇唔同information既, 呢方面web版polar flow真係做得幾好, 要有既都有齊曬, 我個人用緊m600一段時間超buy offline music呢個point! 平時用又夠曬lifestyle, 影相whatsapp樣樣得! 正~
    不過… 行android wear既錶都有同一個問題, 就係有手機有的app就無得係手錶del
    計返2k幾就有曬有offilne music, 行android wear, 又有光學心跳, GSP, 算抵玩既

正確. 我都覺得有music好方便.  詳情 回覆 發表於 2017-1-1 17:02

升級   47%

奮鬥

total 發表於 2016-12-7 11:43
    Polar flow app睇唔到好多野, 但當係一個summary都ok既~ 正常係用app連去desktop版度睇唔同information既,  ...

正確.
    我都覺得有music好方便.

真係跑開先知有music同冇music差幾遠, 哈哈哈~ 所以m600一出就入手! 到而家都冇咩好挑剔  詳情 回覆 發表於 2017-3-14 11:21

升級   22.63%

開心
  • 簽到天數: 6 天

trektrek 發表於 2017-1-1 17:02
    正確.
    我都覺得有music好方便.

真係跑開先知有music同冇music差幾遠, 哈哈哈~
    所以m600一出就入手! 到而家都冇咩好挑剔