香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ee_tpk

ee 筆寫 跑步 blog

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-23 22:49 發表
多謝眾 ching ctse 光臨小妹 跑步 blog..

是晚無跑步..去0左做 gym 兩小時 (一小時 weight train, 一小時 kick boxing)

明天暫定前往沙田練習, 路線 沙田運動場 -> 科學園 -> 大埔元洲仔公園入口 再原路折返~ ...

唔駛跑之時, 做GYM 係最好架, EE CTSE 今日20K 長課要加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

完成了 20k 長課... 時間為 2h2m26s...
分段時間
去程
沙田運動場 -> 孖橋 (16:38) 孖橋 -> 近科學園隧道口 (16:09) 近科學園隧道口 -> 大埔古廟 (28:13)

回程
大埔古廟 -> 近科學園隧道口 (29:20) 近科學園隧道口-> 沙田運動場 (32:05)

來回時間大致相約... 因為呢條路係第一次跑.. 再加上自十月半馬之後第一次跑 20k 長課... 由科學院去大埔時在想究竟還有多遠才到大埔..... 回程時感覺到個人開始累.. 對腳好累..好緊.. 但因為是回程路..心理質素好一點.. 但過孖橋之後意志開始減弱... 又有一種唔知幾時跑完既感覺.. 似乎要跑多一點長課去增加自己既信心

跑完 20k.. 對腳累還有酸痛... 敷冰中...明天暫定去 gym ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-25 01:31 發表
分段時間
去程
沙田運動場 -> 孖橋 (16:38) 孖橋 -> 近科學園隧道口 (16:09) 近科學園隧道口 -> 大埔古廟 (28:13)

回程
大埔古廟 -> 近科學園隧道口 (29:20) 近科學園隧 ...

加油呀, ctse!!! 很勤力呀, 大家努力

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-25 01:31 發表
分段時間
去程

回程
大埔古廟 -> 近科學園隧道口 (29:20) 近科學園隧 ...

ee ctse 無跑20k 咁耐. 今日成績已經唔錯啦, 只要多練長課, 再熟習個種感覺, 信心自然黎, 亦會跑得輕鬆d 同快d

升級   0%

該用戶從未簽到

跑完 20k.. 對腳累還有酸痛... 敷冰中...明天暫定去 gym ...

練習不忙休息呀...
今日試跑完20k,下次再跑長課時應會跑得更好的時間..
最重要的是小心雙腳,避免受傷...

升級   0%

該用戶從未簽到

分段時間
去程

回程

ee已經真係跑得唔錯,回程時間keep到冇慢真係好難做到 ,繼續努力好快可以好輕鬆咁完成半馬,跟住就30K,最跟住就係全馬。

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

分段時間
    去程

回程

第一次跑該路後, 時間已經唔錯.

繼續一起努力 , 一週一長課, 跑畢半馬全程.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 44# 45# 46# 47# 48# 的帖子

多謝大家鼓勵...
    希望小妹可以一星期可以跑到一次 20k (練習也妹... 比賽也好) ... 盡快對 20k 呢個距離有感覺...
    但好奇怪..回程時覺得對腳慢0左.. 但時間上差不多~~~

大圍兄所言正是..小妹希望有一天可以去全馬進發...但以目前進度...全馬應該不是 2010 年的事...

升級   0%

該用戶從未簽到

是日做 gym.. 一小時 weight train + 一小時 kick boxing

明天預告, 跟將軍澳逍遙團逍遙 8.5k

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-25 20:24 發表
    是日做 gym.. 一小時 weight train + 一小時 kick boxing

明天預告, 跟將軍澳逍遙團逍遙 8.5k

哇!好勒力啊!
    昨日跑20k, 今日2hrs gym, 明天天晨操.

操時操, 小心身體, 唔好受傷, 長跑長有.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-25 20:24 發表

明天預告, 跟將軍澳逍遙團逍遙 8.5k " />" />

嘩....又做 weight training 又玩 kick boxing...
    我諗如果比ee燴一野都好唔掂。
    我一定唔敢得罪妳.....

升級   0%

該用戶從未簽到

ee 勤力到爆呀你 。 ADD OIL 。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-25 21:55 發表

嘩....又做 weight training 又玩 kick boxing..." />" />fvhfgj
    我諗如果比ee燴一野都好唔掂。hgj" />" />ghj
    我一定唔敢得罪妳....." />" />

weight train 都係好少兒科.. 拎住支 bar fing 幾野就當係...
    kick boxing 更加懶.. 只係對手郁..對腳太累.. 唔想行...
    你擔心下我同我打羽毛球會俾我唔小心飛拍打中你好過啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-25 22:12 發表
    ee 勤力到爆呀你hgjD141" />" />hj 。 ADD OIL 。

你今日都完成0左長課啦... 又上斜落斜...

我尋日既長課係 99%平路~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2008-12-25 22:25 發表
    嘩~ee好勤力~hgjD141" />" />hj 努力~加油~hgj088" />" />hj 支持你丫,記得預番d時間休息丫~

cc ctse... 因為小妹下星期要被逼休息.. 所以今個星期有時間就勤力 dd...

升級   0%

該用戶從未簽到

是日將軍澳逍遙團逍遙 8.5k, 用了大約 50 分鐘...
    一起步時風很大... 好怕冷親..
    但一跑開就愈跑愈快..之後當然係 breakfast hightable 啦..
    又有我喜歡既紅豆冰... 肥都唔理得咁多

是日懶惰.. 沒有 gym

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-26 15:13 發表
    是日將軍澳逍遙團逍遙 8.5k, 用了大約 50 分鐘...
    一起步時風很大... 好怕冷親.. " />" />
    但一跑開就愈跑愈快..之後當然係 breakfast hightable 啦..
    又有我喜歡既紅豆冰... 肥都唔理得咁多" />" />
    ...

ee 。 我地跑步主菜是早餐。。。

升級   0%

該用戶從未簽到

是日獨自去偷食梅子~
    沙田運動場 -> 雙子橋 (15:38)
    雙子橋 -> 梅子林路口 (7:28)
    梅子林路口 -> 閘口 (12:11)
    閘口 -> 梅子林路口 (10:25)
    梅子林路口 -> 沙田運動場  (25:21)
    大約跑了 1h11m13s... 尾段比開始時慢了許多...耐力不足之故 ...

當我跑時..有個肥仔同佢既父母講..話我跑到好似哮喘發作.... ... 其實覺得有 d 唔開心...