香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ee_tpk
打印 上一主題 下一主題

ee 筆寫 跑步 blog

升級   0%

該用戶從未簽到

唔緊要..
一月十七日在彩虹道運動場打 (在黃大仙啟德花園對面)

升級   0%

該用戶從未簽到

是日 mizuno 半馬... 晶片時間為 2h1m (自己計時 1h59m53s)...我與八折 coupon 無緣了...
分段時間 :
1-5k : 29m20s
6-10k : 27m7s
11-15k : 28m17s
16-20k : 29m10s
last 1 k : 5m58s
意想不到的成績, 對比就 FILA 半馬, 快了半小時..比自己 target 快了 10mins
頭 2k 跑得太快... 因為目標只是 keep 住 6mins 1k, 所以留力減慢... 其後下斜比較多..所以 6-10k 跑得較快.. 在 近 10k 的水站吃了 power gel.. 可能吃了 gel.. 以往自己的比賽中在 12k 打後會跌得好快.. 但是今天沒有這問題..
在 19k 才意識到自己有機會拿 coupon.. 但那時雙腳已經很累.. 盡量 keep 住自己速度.. 在最後 100m 見到大會時間已經過了兩小時... 洩了氣收步....

10k 的平均時間跟半馬的平均時間也是差不多... 搞咩呢...
渣打..我的 target 是兩小時... 我會盡力的

升級   0%

該用戶從未簽到

well done! ee ctse 半馬成功 sub 2 ~~ 渣打繼續努力 ~

升級   20.35%

該用戶從未簽到

加油哦·EE·
今日打羽毛球好開心!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-4 17:43 發表
是日 mizuno 半馬... 晶片時間為 2h1m (自己計時 1h59m53s)...我與八折 coupon 無緣了...
分段時間 :
意想不到的成績, 對比 ...

時間很好呀, 比目標快10分鐘 繼續努力.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-4 19:26 發表
" />" /> 加油哦·EE·
今日打羽毛球好開心!

嘻嘻... 希望快 d 有機會再打過....

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-4 21:32 發表

嘻嘻... 希望快 d 有機會再打過....hgjD115" />" />hj

好啊~~~
一言了哦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-1-4 18:48 發表
well done! ee ctse 半馬成功 sub 2 ~~ 渣打繼續努力 ~ " />" />

小妹下個 半馬係中國沿岸... 目標仍是兩小時十分...
渣打跑道較簡單..希望可以真正突破 兩小時...

原帖由 obaanc 於 2009-1-4 21:18 發表

時間很好呀, 比目標快10分鐘 " />" /> 繼續努力.

謝 nc ctse.. 大家都要努力丫....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-4 21:34 發表

" />" /> 好啊~~~
一言定了哦

大圍兄去0左邊丫....

升級   0%

該用戶從未簽到

師姐2小時內完成算係唔錯啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

ee 。 你今日成績好好呀。 PBPBPB ~COME COME COME
118 再努力

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-4 21:36 發表

大圍兄去0左邊丫.... ghu" />" />jg

睡了吧……今日太辛苦了!
實在不好意思!圍圍,今日跑完重要陪在下打羽毛球!
好幸福呢!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

ee, 渣打半馬兩小時內完成, 你.......絕對冇問題, 加油呀
    唔好意思, 今日未能與大家切磋球技, 因為我已知我的 "雙公" (兩隻腳趾公) 又投訴了 ,

所以都係聽ching建議, 要缺席了.  請見諒.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-4 17:43 發表
    分段時間 :
    意想不到的成績, 對比 ...
    10k 的平均時間跟半馬的平均時間也是差不多... 搞咩呢...
    渣打..我的 target 是兩小時... 我會盡力的

ee...呢個情形好正常呀,咁應該係表示妳耐速已經養成,如果來緊妳再參加10K既比賽,可以好有信心咁加快步速來跑,或者試下用5'30/K來跑應該冇問題。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-4 21:47 發表

" />" /> 睡了吧……今日太辛苦了!
    實在不好意思!圍圍,今日跑完重要陪在下打羽毛球!
    " />" /> 好幸福呢!

華華:
    比你估中咗,我頭先真係太攰訓咗覺。
    應該係你地陪我打羽毛球先啱呀,我都玩得好開心。

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-4 23:35 發表

華華:
    比你估中咗,我頭先真係太攰訓咗覺。
    應該係你地陪我打羽毛球先啱呀,我都玩得好開心。

咁下次再打過啊~~
    無論羽毛球,跑步都要向你學習下啦!
    訓啦!晚安

升級   0%

該用戶從未簽到

中國沿岸半馬就聽聞較美津濃難,若keep番今次的時間都okay..
    而相信ctse在渣打sub2一定冇難度~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 07:55 發表
    中國沿岸半馬就聽聞較美津濃難,若keep番今次的時間都okay..
    而相信ctse在渣打sub2一定冇難度~

嗯... 中國沿岸半馬有點似 15k challenge..
    不過點都好..我會盡力的在 target time 之內完成...
    昨天比賽係一個好好既經驗呢...

升級   0%

該用戶從未簽到

是日懶洋洋.. 只是 gym 了一小時.. kick boxing