香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ee_tpk
打印 上一主題 下一主題

ee 筆寫 跑步 blog

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-12 15:08 發表
ee ctse,星期六跑完長課,第2日仲能keep住自己跑開的時間完成比賽...
即證明你下次挑戰10k時能跑得更快呢...
左膝感痛就要讓它休息一下呀...
你星期日仲有半馬比賽嘛...
加油~~

cookie ctse... 多謝你鼓勵~
其實自己成日都的唔起心肝跑快 d... 有時好似之前咁講..只想輕輕鬆鬆無穿無爛完成每一個練習/賽事.. 係咪有點傻呢~
小妹今個星期既訓練應該係... 休息休息..儲糧儲糧..
如果無咩事..可能星期三跑一跑... 耐無跑會唔識跑 ga~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-1-12 21:40 發表

好 ~ 完左呢個賽季就練下速度先 ~

車亞文兄..一言為定哦~

唔知幾時才開放俾公眾使用個運動場呢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-12 22:33 發表

cookie ctse... 多謝你鼓勵~
其實自己成日都的唔起心肝跑快 d... 有時好似之前咁講..只想輕輕鬆鬆無穿無爛完成每一個練習/賽事.. 係咪有點傻呢~
小妹今個星期既訓練應該係... 休息休息..儲糧儲糧..
...

原來ee都識修練長跑大法...勁呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-12 23:17 發表

原來ee都識修練長跑大法...勁呀!

死火啦..大圍兄..小妹好想玩呢個..
http://www.fitnessfirst.com.hk/hk/whatsup/jan09/treadmill_jan09.asp

但係怕影響到今個星期日既比賽....

升級   0%

該用戶從未簽到

好懶散~ 今個星期幾乎無咩點跑...
左邊仍然酸軟..怕再跑會令自己真正受傷..要忍一忍留番星期日啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-15 22:38 發表
好懶散~ 今個星期幾乎無咩點跑...
左邊仍然酸軟..怕再跑會令自己真正受傷..要忍一忍留番星期日啦

ee ctse, 真係要忍下, 休息多d,  腿酸軟 即係提醒你要休息 你星期日仲有個tough既比賽架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-12 23:23 發表

死火啦..大圍兄..小妹好想玩呢個..
http://www.fitnessfirst.com.hk/hk/whatsup/jan09/treadmill_jan09.asp

但係怕影響到今個星期日既比賽....

原來ee係度做gym既,我諗妳都係唔好玩啦,一來妳要留力比賽,二來妳玩都未必有獎,算吧啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-15 23:00 發表

原來ee係度做gym既,我諗妳都係唔好玩啦,一來妳要留力比賽,二來妳玩都未必有獎,算吧啦。

收到消息.. 原來只需要在 10.2km/h 既跑步機上跑 5 分鐘就可以有 500 addidas coupon...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-15 23:01 發表

收到消息.. 原來只需要在 10.2km/h 既跑步機上跑 5 分鐘就可以有 500 addidas coupon...

真係咁容易...咁唔怕玩wor, 一於去馬啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-15 23:01 發表

咁正斗,怎樣參與呀?..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-16 10:32 發表

咁正斗,怎樣參與呀?..

可能係 for member only.. 如果 ctse 有朋友在 fitness first 做 gym... 就叫佢來玩啦
我今晚睇完牙都應該去趁下熱鬧.....

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

真係好正喎, 但唔係MEMBER......得個睇字

升級   56.85%

該用戶從未簽到

eee 個世界竟然有D咁筍咁易既野,梗係唔駛諗去馬啦!
    以妳黎講應該實食無黐牙 bor!

升級   0%

該用戶從未簽到

田中會長..小妹去完馬啦... ... 5 分鐘賺 500 ..... 好想再玩多次... 明天尾場

原來 non-member  都可以玩... 只要去 reception 登記就可以..
    明天下午上環分會尾場...大家得閒可以試下...

講番有咩獎品先
    女子
    speed : 10.2km/h
    6mins : addidas sport watch
    5mins : addidas $500 cash coupon
    4mins : addidas sports bag
    3mins : addidas water bottle

男子
    speed : 20km/h
    3mins : full set addidas running gear
    2.5mins : addidas sports watch
    2mins: addidas $500 cash coupon
    1mins : addidas sports bag (large)
    30sec : addidas sports bag (small)

現場所見..玩既大部份都係女士......
    而玩既男士大部份只可以拎到 addidas sports bag (large), 幾乎全部女士(包括我)只跑 5 分鐘 (大家明咩事啦...)

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-17 00:18 發表
    田中會長..小妹去完馬啦... " />" /> ... 5 分鐘賺 500 ..... 好想再玩多次... 明天尾場

原來 non-member  都可以玩... 只要去 reception 登記就可以..
    明天下午上環分會尾場...大家得閒可以試下...

講番有 ...

VERY GOOD , 5MINS 就有COUPON, 不過我唔係哩間做開, 無得玩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-17 00:25 發表

VERY GOOD 喎, 跑5MINS 就有COUPON, 不過我唔係哩間做開, 無得玩  

ctse.. 我聽到 non-member 都可以玩... 在 reception 問一問就可以...

不過你隻腳有事....

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-17 00:27 發表

ctse.. 我聽到 non-member 都可以玩... 在 reception 問一問就可以...

不過你隻腳有事....

女子組真係著數, 跑5mins容易過食生菜啦!
    男子組個步速真係唔係人人支持得住, 有難度.
    可惜, 明天冇時間去.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-17 00:37 發表

女子組真係著數, 跑5mins容易過食生菜啦!
    男子組個步速真係唔係人人支持得住, 有難度.
    可惜, 明天冇時間去.....

其實我 miss 0左好多場... 只係因為我呢排掛住跑少0左做 gym 所以咩都唔知...
    如果唔係我場場都去晒都有幾千蚊去 addidas 駛下~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-17 00:39 發表

其實我 miss 0左好多場... 只係因為我呢排掛住跑少0左做 gym 所以咩都唔知...
    如果唔係我場場都去晒都有幾千蚊去 addidas 駛下~~

有登記資料吧! 冇理由可以場場玩咁著數架??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-17 00:41 發表

有登記資料吧! 冇理由可以場場玩咁著數架??

登記得好求期... 好多 ctse 玩0左幾場...
    我想只要在不同 centre 玩就應該唔會穿煲...