香港長跑網  - 長跑長友

樓主: schnix
打印 上一主題 下一主題

schnix 越跑越健康 blog

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

Schnix妳膝頭未好, 盡量唔好跑落斜, 跑住機練上斜算啦!
    留得青山在.

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-4 21:31 發表

恭喜 ctse 達標...
    渣打要俾心機 ar~

小妹同 coupon 無緣...hgjD092" />" />hj.. 朋友以為我可以有八折..但係小妹唔爭氣...唯有 2010 年....

謝謝ee ctse

ee ctse其實我同你既時間差唔多, 我個8折都係坐車尾架咋, 你上落斜都係比我強同快, ctse 18/1 仲有一場哩, 努力, 睇好你架~!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-4 21:50 發表
    Schnix妳膝頭未好, 盡量唔好跑落斜, 跑住機練上斜算啦!
    留得青山在.

今日落斜都有d 驚既, 少少就住跑, 我會儘量避免架啦
    其實左外膝未好晒, 所以都要休息多幾日先可以再操

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-4 21:53 發表

謝謝ee ctse

ee ctse其實我同你既時間差唔多, 我個8折都係坐車尾架咋, 你上落斜都係比我強同快, ctse 18/1 仲有一場哩, 努力, 睇好你架~!   

謝~ ..但小妹跑大霸果陣就來悶死0左... 其實大霸對我來講才是折磨
    我在中國沿岸會加油的...

ctse 你好好休息... 星期三晚上大圍兄再有梅子林操練..如果你對腳無大問題而又有興趣既大家一齊練習上斜丫...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

ctse, 恭喜哂, 渣打係你下個目標, 加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-4 19:41 發表
    起跑時見cookie ctse 同running-sue ctse 係我前面, 一開始上斜已經唔見左佢地啦" />" />

平時太少練斜路, 今次斜路表現真係差
    頭2K 用左12分幾, 跑唔上力, 唔知係咪太耐無比賽, 戰意亦唔太有
    好彩身邊不 ...

schnix ctse:
    呢個比賽妳都可以sub2,渣打更加冇問題。反而真係要留意腳傷,如果目標只係今年渣打sub2,來緊操練應該可以放緩少少,主力保護雙腳仲緊要。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-4 22:02 發表

謝~ " />" />..但小妹跑大霸果陣就來悶死0左... 其實大霸對我來講才是折磨" />" />
    我在中國沿岸會加油的...

ctse 你好好休息... 星期三晚上大圍兄再有梅子林操練..如果你對腳無大問題而又有興趣既大家一齊練 ...

以 schnix ctse而家情況,我反而覺得避免太多上落斜路既訓練仲適合呀。

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-4 23:44 發表

以 schnix ctse而家情況,我反而覺得避免太多上落斜路既訓練仲適合呀。

都係既, 不竟渣打半馬既斜路又唔係多得好緊要

現在只想膝頭休息下, 左外膝痛應該跟勞損有關
    謝大圍ching 既建議

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-4 22:49 發表
    ctse, 恭喜哂, 渣打係你下個目標, 加油呀

都恭喜running_sue ctse 今天pb, 每次見到你跑, 都覺得你好強, 跑得有力, 又有鬥志, 真係值得學習

升級   0%

該用戶從未簽到

excellent!!!!

schnix ctse 同馬王ching 晌呢度同各位ctse ching 交流之後真係進步得好好,尤其schnix,幾個月前仲對10k sub1:00 無咩信心,而家連大美督都可以2:00 之內,真係好勁,我都要多d 跟ching ctse 學野~~

唉,就係果日心大心細玩唔玩,決定玩時已經full 左,即刻郵寄都報唔切,今日見你地玩得咁好真係有d 唔開心...

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-5 00:41 發表
    excellent!!!!

schnix ctse 同馬王ching 晌呢度同各位ctse ching 交流之後真係進步得好好,尤其schnix,幾個月前仲對10k sub1:00 無咩信心,而家連大美督都可以2:00 之內 ...

18/1 仲甘過今日呀, 咁困難既野梗係留番比你, 跑山岩你, 我怕怕啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-5 00:48 發表

18/1 仲甘過今日呀, 咁困難既野梗係留番比你, 跑山岩你, 我怕怕啦" />" />  

真係衰,今年開始正式操跑之後都未同過你地同場競技,要等到2月1 至同妳同場,老渣至同馬王同場~~

好期待~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-5 00:58 發表

真係衰,今年開始正式操跑之後都未同過你地同場競技,要等到2月1 至同妳同場,老渣至同馬王同場~~hgjD088" />" />hj

好期待~~hgj091" />" />hj

1/2 8k 都好難同你鬥

都要多謝dee ching , 一路都比好多意見同埋鼓勵我

升級   0%

該用戶從未簽到

schnix ctse 有傷在陣也能在美津濃sub 2完成..
    相信渣打可以跑得更加快呢...
    避免後勁不繼,我地都要練多d長課...
    加油!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Schnix

呢條賽道對有膝患的跑手都幾吃力,同理考驗鬥志,妳嫁成績都好唔錯啦!
    現在應適當地休息吓,唔好再特別加料操練,保持一般的練習,等著腳有機會回復體力,在渣打會有想唔到的效果,要切記要忍耐!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-1-5 10:27 發表
    Schnix

呢條賽道對有膝患的跑手都幾吃力,同理考驗鬥志,妳嫁成績都好唔錯啦!
    現在應適當地休息吓,唔好再特別加料操練,保持一般的練習,等著腳有機會回復體力,在渣打會有想唔到的效果,要切記要忍耐!

多謝WONG SIR 既意見, 哩一個月既訓練, 我會以保護雙腳為主, 一定要忍

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 07:59 發表
    schnix ctse 有傷在陣也能在美津濃sub 2完成..
    相信渣打可以跑得更加快呢...
    避免後勁不繼,我地都要練多d長課...
    加油!!!
    " />" />

係呀ctse, 仲要係gym 練多d 大腿, 到比賽尾段腳力會好d, 一齊努力呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2009-1-5 10:12 發表

SCHNIX CTSE, 小弟之前係呢度的第一次半馬都係1:59, 你今次表現唔錯, 加油呀!

多謝瘋ching, 我會努力啦, 希望仲可以跑快d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-5 01:35 發表

1/2 8k 都好難同你鬥" />" />" />

都要多謝dee ching 你, 一路都比好多意見同埋鼓勵我  

跑齡我都唔多得妳好多...大家互相交流同鼓勵,就會越來越發覺跑既樂趣~~

如果計番性別差異,schnix ctse 已經強過我好多...