香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

冇呀!因為18果日我想一個人試跑35-38k路程,用自己的步速,同計劃下點分配體能..

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄 : 恭起 ching, 開 blog 大吉, 以後多 d 分亨跑步經歴

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-4 19:28 發表

係呀,同左明兄.hoihoi去架車度取衫換,咁就見唔到法蘭兄,真可惜呀!

我去左厠所 , 排左成 18 min 先可以到我 ,
返到泥己經散晒
好再臨尾再大合照咋

升級   0%

該用戶從未簽到

LoundSpeaker師兄,我地成班友上晒山...嘻嘻...唔駛等廁所!
上次係天水圍沒有正式認識你,估唔到今次又冇緣一見.

升級   0%

該用戶從未簽到

06JAN 18:10 旺角健身中心

踏在跑步機上,想起數年前為了減去中央肥胖,開始隔天在跑步機上瘋狂跑步的日子,大半年時間已減去了20多30磅脂肪。今天仍然維持每週1-2次在跑步機上跑步,但目的已完全不同了。

今天瘋狂跑步機已易名為瘋狂坦克車,正式進入了另一個新的階段,從以前瘋狂地在跑步機上跑步的減肥者,變成了今天己準備好可以在賽道上衝鋒陷陣的坦克車。

我們都想再進一步減去身體的重量,不是為了減肥,只是為了輕盈地追回更多時間,跑更遠更長的路。
跑步為了減肥,減磅為了跑步 ! 奇妙的因果循環。

距離 : 10K , 時間 : 00:54:13   均速 : 5.4/K

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

"我們都想再進一步減去身體的重量,不是為了減肥,只是為了輕盈地追回更多時間,跑更遠更長的路。
    跑步為了減肥,減磅為了跑步 ! 奇妙的因果循環。"

完全認同, 為了減肥開始跑步, 為了跑步而再減磅.
    今晚跑長課, 最後3K辛苦時, 同自己講: 如果減多5-10磅, 可以跑得輕鬆好多.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-6 23:19 發表
    "我們都想再進一步減去身體的重量,不是為了減肥,只是為了輕盈地追回更多時間,跑更遠更長的路。
    跑步為了減肥,減磅為了跑步 ! 奇妙的因果循環。"

完全認同, 為了減肥開始跑步, 為了跑步而再減磅.
    今晚跑長課 ...

叮叮噹師組以你目前咁勤奮頻繁操練,要減多5-10磅大有可能,而小弟就只係希望可以係渣打前體重可以控制係160以下,
    距離目標尚有3-4磅,希望做到啦...3-4磅對於全馬來講,分別好大..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-6 23:14 發表
    06JAN 18:10 旺角健身中心

踏在跑步機上,想起數年前為了減去中央肥胖,開始隔天在跑步機上瘋狂跑步的日子,大半年時間已減去了20多30磅脂肪。今天仍然維持每週1-2次在跑步機上跑步,但目的已完全不同了。

今 ...
    我們都想再進一步減去身體的重量,不是為了減肥,只是為了輕盈地追回更多時間,跑更遠更長的路。
    跑步為了減肥,減磅為了跑步 ! 奇妙的因果循環。

師兄,

寫出了我現在的心聲,不過近日重反少少!
    要多多努力了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-7 10:19 發表

平兄, 你的鼓勵變成小弟的動力! 期待在賽道上與閣下更多並肩作戰的日子!
    跑步機上跑到54分10K, 相當不錯, 從前在跑步機上,  ...

瘋兄雖然改了名,但仍保留了瘋狂二個字.而小弟正正是欠缺此二個字所包含的精神!
    無論是比賽或平時鍊習,總是有所保留,做不到如瘋兄那般瘋狂地拚盡每一分力.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-7 10:23 發表

師兄,

寫出了我現在的心聲,不過近日重反少少!
    要多多努力了" />" />hj" />" />

法蘭兄,我每次長課完體重都會下降1磅左右,但好快又上番來,相信係同飲食有關

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-7 12:57 發表

法蘭兄,我每次長課完體重都會下降1磅左右,但好快又上番來,相信係同飲食有關

平兄,
    可能呢排出街食多左野,自己唔知!

因為上星期跟今個星期磅數差左接近4lbs.

所以都係少0的出街食為妙!

亦都可能係跑多左步,個人又好似大食左!所以肥

都幾矛盾!
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

我跑多同少都係咁.......體重控制好似完全唔關我事
    煩少樣野真好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-1-7 13:47 發表

平兄,  我剛開始跑步知要減磅.就會跑前食野跑後,都會食不過係會簡D低脂食物.,飲就清水,或,梳打水(貪佢有氣)

現在我每次長課第二日一定輕3磅,.我就會食返多D野等磅數上返,

所以我覺得僧肥同減肥一線之差..

7兄,今脕開始就試下你個方法,睇下有冇效先,但今脕跑完而家已經好肚餓,唔食飯頂唔順,都係明天開始至減少食量啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-7 13:55 發表
    我跑多同少都係咁.......體重控制好似完全唔關我事
    煩少樣野真好

梁兄你就好啦,身輕如燕,食極也唔肥,跑親都有獎,真係天生就係跑步料.

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-1-7 13:47 發表

平兄,  我剛開始跑步知要減磅.就會跑前食野跑後,都會食不過係會簡D低脂食物.,飲就清水,或,梳打水(貪佢有氣)

現在我每次長課第二日一定輕3磅,.我就會食返多D野等磅數上返,

所以我覺得僧肥同減肥一線之差..

哈哈!我宜家同7兄參唔多情况,不過我仲誇張可以減到5磅,但係回復都好快,加加減減幾得意。
    不過嚟排好耐無探亞媽,個日被亞媽話太瘦,唔好跑步啦,被個仔笑我添!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 pwong5618 於 2009-1-7 22:41 發表

哈哈!我宜家同7兄參唔多情况,不過我仲誇張可以減到5磅,但係回復都好快,加加減減幾得意。
    不過嚟排好耐無探亞媽,個日被亞媽話太瘦,唔好跑步啦,被個仔笑我添!

阿媽見Wong Sir咁瘦, 當然肉痛啦!
    唔明白跑步咁辛苦, 又唔長肉為嘜???

阿媽見小妹去跑步, 就話"做嘜攪到咁夜去跑?, 靜唔靜架?"
    連續跑幾日, 就話"又去跑步? 參加比賽呀?"