香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手

夜探梅子林 - 09特訓迎渣打 (第三回召集:page#17 post#326)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-7 17:33 發表

唔該SUE跑手解畫! 坦克車係指現今小弟的身型! 希望可以改名做細部小小既車. " />" />" />" />

快喇快喇, 加油呀有緣今晚跑住見啦

升級   0%

該用戶從未簽到

e, 我今日先見到圍圍加咗我個名喎,
    但我今日唔來啦, 因為星期六都要跑, 今日跑返運動場先

仲有, $249的addizero好吸引, 今日放工都去睇下先~~~

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-7 15:39 發表

runrun ctse: 頭先食lunch我都忍唔住走去妳講果灣仔果間舖頭買咗對Adizero Mana,$249起抵....今晚著來試下先。

嘩!咁都比你買到啱碼!
    你今晚試吓後再話比我知感覺如何?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 7/1/2009 17:33 發表

唔該SUE跑手解畫! 坦克車係指現今小弟的身型! 希望可以改名做細部小小既車. " />" />

唔係咁解喎師兄,係你架坦克車衝鋒陷陣,快到無輪,我哋要避路俾你衝線做PB喎。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥

我只係搭佐 "batbat車" 至可以帶跑咋.   因為我唔識路, 回程時迷路, 要跑返轉頭, 唉......
    其實今日仲有下場, 沖完涼後, 接到runrun ctse來電, 佢join大家宵夜添.
    今日食梅子時間:上斜:10:40 / 落斜:8:31 比上次有進步

升級   100%

該用戶從未簽到

很高興見到各位 ching/ctse, 個個都好快呀!勁呀

這個特訓班果然有用, 我覺得今晚自己都跑快左, 多謝圍圍攪手
    令我獲益不少

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-7 23:49 發表
    我只係搭佐 "batbat車" 至可以帶跑咋.   因為我唔識路, 回程時迷路, 要跑返轉頭, 唉......
    其實今日仲有下場, 沖完涼後, 接到runrun ctse來電, 佢join大家宵夜添.
    今日食梅子時間:上斜:10:40 / 落斜 ...

sue ctse... 跑得好快 wow....

小妹梅子時間
    上斜 : 11:40
    落斜 : 10:30
    本想落斜果陣快 d ... 但係右邊橫隔膜太痛..要 slow down...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-1-7 23:55 發表
    很高興見到各位 ching/ctse, 個個都好快呀!勁呀

這個特訓班果然有用, 我覺得今晚自己都跑快左, 多謝圍圍攪手
    令我獲益不少

赤子 ctse.. nice to meet u~
    可惜今晚無咩機會同你傾計... 下次再傾過...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-7 23:49 發表
    今日食梅子時間:上斜:10:40 / 落斜 ...

如果唔跑頭,可能要1個鐘先到梅子林,個個都係用超慢速來跑,保持實力食梅子....

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-1-8 00:23 發表

如果唔跑頭,可能要1個鐘先到梅子林,個個都係用超慢速來跑,保持實力食梅子....

未試過·當然要慢慢黎啦!!
    SSP隊長比狗圍……咩事呢?隊長的青春少艾引來了2只狗狗!
    證明隊長都還很有吸引力呢^^

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

7/1梅子林跑小小報告~

哎呀.....出師不利....昨晚我又搭錯車啦.....
    我隱約記得要坐89號or89x巴士.....最後上左89x,點知個終站離沙田運動場遠好多,行死我,本來話會大約7點左右先到熱身,點知最後變左我係尾二到果個..

昨晚大約8時開始,跑舊路上左梅子林一轉,來回圍圍話約有12k,跑步者有隊長圍圍,batbat,華華,瘋瘋,拿拿(slowrunner ching新名),suesue,ee,cc,赤赤(山海赤子ctse新名),wongwong(wongc ctse新名)及小妹,共11人.

我全程都無停落黎休息呀,連梅子林上斜都係,都算有少少進步啦~
    在梅子林路上,d隊員個個都計時,一支箭甘衝上去,而我當然留守未後啦,拿拿ching伴隨在側同步上山及落山,我上到一半路時,已見華華好happy甘衝緊下山,之後大家陸陸續續都落山....到我同拿拿ching返回梅子林起步點時,各位隊員一早已經在原路等待我們.....真係溫情....

回到沙田運動場後大家唔知點解分左男女兩批人拉筋,沖完涼後大隊去對面"冬姑亭"的"樂x"大吃大喝,當時瘋瘋ching及suesue先走,而runrunrun ctse (maria)則歸隊同大家食宵夜啦~~

我地食到....好似去飲甘呀~叫好多碟送....同我地ssp係熱情如火好唔同....
    一邊點菜,圍圍,華華同ee一邊猛話"唔夠食架...."...........搞到我食到超飽,增肥呀....陰公!下次再join梅子林食宵夜,我都係自己叫碗白弼食算啦~~

總之,昨晚都係好開心啦,第一次認識到wongwong,赤赤及拿拿~~
    下次再玩過~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-8 00:44 發表

未試過·當然要慢慢黎啦!!
    SSP隊長比狗圍……咩事呢?隊長的青春少艾引來了2只狗狗!
    證明隊長都還很有吸引力呢^^

係呀係呀......
    唔記得講.....上山初段,我係各隊友按錶計時時,自己一條友上山先,點知,跑過轉彎位時對面有2隻大狗走埋我身邊又聞又lam呀....
    後面d隊員又未上到黎喎.....嚇到我成支柱甘唔夠郁....
    你知啦,我養貓架嘛,狗仔我唔在行架.....
    多謝華華相救啦~~

升級   61.58%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-7 22:31 發表

小弟靠嚇等你地避埋一邊既即! 小弟除身軀夠巨型之外毫無是處架! " />" />" />" />" />" />
    梅子林簡報:
    今晚一早六點半約左mode兄於沙田運動場交收戰衣, 原來師兄有感冒, 祝mode兄早日康服.
    不久見到batbat同小華到場, 然後慢 ...

好耐無見!!多數星期三晚我都係運動場練o架,你地好多人跑好熱鬧呀,搵日我都跟你地一齊夜探梅子林

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-8 10:18 發表

係呀係呀......
    唔記得講.....上山初段,我係各隊友按錶計時時,自己一條友上山先,點知,跑過轉彎位時對面有2隻大狗走埋我身邊又聞又lam呀....
    後面d隊員又未上到黎喎.....嚇到我成支柱甘唔夠郁....
    你知啦,我養 ...

係啦...我跑咁多次梅子林都未見過有人狗圍,唔通d狗都索到料SSP小隊catcat隊長會經過,要一睹巨星風采。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-8 10:15 發表
    7/1梅子林跑小小報告~

哎呀.....出師不利....昨晚我又搭錯車啦.....
    我隱約記得要坐89號or89x巴士.....最後上左89x,點知個終站離沙田運動場遠好多,行死我,本來話會大約7點左右先到熱身,點知最後變左我係尾二到果個..

昨晚大約8時開始,跑舊路上左梅子林一轉,來回圍圍話約有12k,跑步者有隊長圍圍,batbat,華華,瘋瘋,拿拿(slowrunnerching新名),suesue,ee,cc,赤赤(山海赤子ctse新名),wongwong(wongc ctse新名)及小妹,共11人.

我全程都無停落黎休息呀,連梅子林上斜都係,都算有少少進步啦~
    在梅子林路上,d隊員個個都計時,一支箭甘衝上去,而我當然留守未後啦,拿拿ching伴隨在側同步上山及落山,我上到一半路時,已見華華好happy甘衝緊下山,之後大家陸陸續續都落山....到我同拿拿ching返回梅子林起步點時,各位隊員一早已經在原路等待我們.....真係溫情....

回到沙田運動場後大家唔知點解分左男女兩批人拉筋,沖完涼後大隊去對面"冬姑亭"的"樂x"大吃大喝,當時瘋瘋ching及suesue先走,而runrunrun ctse (maria)則歸隊同大家食宵夜啦~~

我地食到....好似去飲甘呀~叫好多碟送....同我地ssp係熱情如火好唔同....
    一邊點菜,圍圍,華華同ee一邊猛話"唔夠食架...."...........搞到我食到超飽,增肥呀....陰公!下次再join梅子林食宵夜,我都係自己叫碗白弼食算啦~~

總之,昨晚都係好開心啦,第一次認識到wongwong,赤赤及拿拿~~
    下次再玩過~~

咩我有講呢句咩....

catcat ctse..你應該坐 89 巴士丫...