香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2009.02.28 GREEN POWER HIKE

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

有無C-HING C-TSE報左名參加?

我就報左名,第一次玩50公里隊際[2男2女],
目標唔敢定得太高,
只要在大會指定時間內完成[16小時]就可以了.
+1 0
上一篇︰求救。Forerunner 405 心跳帶下一篇︰跑極都消唔到個肚腩

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 DLO 於 2009-1-2 22:45 發表

目標唔敢定得太高,

唔知 10 公里 ching 玩過未??
    條路多唔多斜路, 跟引水道跑定山路呀!!
    易未易跑
    我都好有興趣

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 DLO 於 2009-1-2 22:45 發表

目標唔敢定得太高,

我都留意緊依個項目,但我未參加過,又唔知難度如何,所以家陣四圍搜集緊的資料咋

升級   52.4%

開心

聽講話分隊制同個人比賽
    大家都有 50, 25 同10公里

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-2 23:22 發表

我都留意緊依個項目,但我未參加過,又唔知難度如何,所以家陣四圍搜集緊的資料咋  

我上年都有參加25公里,慢慢行,5小時左右完成.

地點係港島徑:50公里就全程,25公里就係第5至8段.
    http://www.hkwalkers.net/longtrail/chi/hktrail/hktrail.html

其實唔算難行,因為平路都唔少,最難果段就係第5段[由陽明山莊去大風拗].
    如果唔諗住跑而慢慢行,應該難唔到C-HING C-TSE的.

大會網頁:http://www.greenpower.org.hk/new ... hiking/chi/main.asp

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 garykwan 於 2009-1-2 23:11 發表

唔知 10 公里 ching 玩過未??" />" />
    條路多唔多斜路, 跟引水道跑定山路呀!!
    易未易跑 " />" />
    我都好有興趣hgjD115" />" />hj

10公里我就未參加過,看看其它C-HING可否幫下手了.

升級   0.05%

開心
  • 簽到天數: 4 天

我跟三個同學和朋友都報左50公里隊際,
    希望可在大會指定的16小時內完成.

升級   52.4%

開心

唔知 10 公里條路係石路多, 定山路多??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 scchu 於 2009-1-3 16:00 發表
    我跟三個同學和朋友都報左50公里隊際,
    希望可在大會指定的16小時內完成.

C-HING,咁你同你既隊友開始練習未呀?
    16小時,慢慢行應該無問題吧.

可以既話,我同我既隊友都會每個星期去港島徑試行一段,
    睇下會唔會遇到你啦.

升級   100%

該用戶從未簽到

我真係a佢bc
    我上網填哂d資料,之後睇番d野..
    點知...年滿18歲先玩得..
    1場歡喜1場空...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 SKY 於 2009-1-4 19:02 發表
    我真係a佢bc
    我上網填哂d資料,之後睇番d野..
    點知...年滿18歲先玩得..
    1場歡喜1場空...

如果你可以搵多二個人,可以考慮參加"青年隊制"[全部15-17歲],或者"綠行組"[最少一人年滿18歲].

升級   0.05%

開心

原帖由 DLO 於 3/1/2009 18:33 發表

C-HING,咁你同你既隊友開始練習未呀?
    16小時,慢慢行應該無問題吧.

可以既話,我同我既隊友都會每個星期去港島徑試行一段,
    睇下會唔會遇到你啦.

約咗啲隊友今個星期六由山頂試行.  其實我都沒有時間練習跑山, 因要返工, 返學, 又要應付渣打馬拉松.

想問 ching 會著什麼的鞋上陣??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 scchu 於 2009-1-7 22:48 發表

約咗啲隊友今個星期六由山頂試行.  其實我都沒有時間練習跑山, 因要返工, 返學, 又要應付渣打馬拉松.

想問 ching 會著什麼的鞋上陣??   

我果隊十二月時已經試行山頂果段,去到陽明山莊,果段算幾好行啦.
    今個星期六我地會試行後半段[由陽明山莊出發,行到幾多就幾多啦,睇下行唔行得晒啦]

我地果隊比賽當日其實唔打算點跑[因為有兩個唔跑既女隊友],應該會係大部分時間都係行.

而我自己,比賽當日應該會著NB既越野跑鞋,到時有得跑就跑,無就行啦.

升級   30%

該用戶從未簽到

我上年和今年都玩隊際50k,上年6:55完成.今年都希望7小時內完成.
    上年我著越野跑鞋,今年跑多山路,著跑鞋(Mizuxx)較舒服.
    全程注意位:
    第1段: 沒有
    第2段: 在置富要上一段斜路,而落山時,小心落華貴,之後有一段好窄引水道要行.完時這裡有補給.
    第3段: 一開始上一段大斜路,都有800m左右長.其他沿大路走應沒有問題
    第4段: 小心上布力徑前路口,由大路轉小路上山.容易miss.上布力徑要慢慢來.好長好斜.最後再上陽明山莊條斜路. 完時這裡有補給,要食夠.
    第5段: 因為到此已走了26km,腳已倦,上渣甸山,再沿畢拿山石礦場上畢拿山頂峰會十分辛苦.
    第6段: 大風坳出發落山到大潭水塘都斜,小心不要跑太快.好易傷.
    第7段: 一段好長o既引水道8km,係磨滅你鬥志o既時刻.最後重要上一百米到大潭道.這裡是最後補給,一定要食夠,飲夠.
    第8段: 一開始上200米登龍脊最辛苦,最後2km落山要小心,可能天色已晚,都幾多碎石.

升級   0.05%

開心

原帖由 CoffeeHopper 於 14/1/2009 16:56 發表
    我上年和今年都玩隊際50k,上年6:55完成.今年都希望7小時內完成.
    上年我著越野跑鞋,今年跑多山路,著跑鞋(Mizuxx)較舒服.
    全程注意位:
    第1段: 沒有
    第2段: 在置富要上一段斜路,而落山時,小心落華貴,之後有一段好窄 ...

Ching 好勁.

我在星期六試行了三十公里 (慢行), 估計全程需時12小時.

升級   24.74%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

我參加了隊制50K, 請ching加油!!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

我玩25k,預算3.5小時跑下行下。

升級   0.05%

開心

渣打全馬之後,經已復操。星期六會去取號碼布。目標是12小時行畢50公里。

升級   0.05%

開心

今天取了號碼布。身體狀況不好,有病。所有練習停止了,希望能順利行畢全程。

升級   24.74%

該用戶從未簽到

昨天咩背囊練港島徑由黃泥涌峽起步至大浪灣(後25K), 時間OK, 希望比賽可以有佳績!!