香港長跑網  - 長跑長友

樓主: onon

網友約跑 > 港島快活索K團 > 09第1次召集

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

3973! 3973! 3973!

如何存物?

886 86 4766865

升級   0%

該用戶從未簽到

2393973! 2393973!!2393973!!!

kin kin c hing

場內有locker唔須自備coins都可以用(不過電子locker多數滿)

還有普通locker 需要自備鎖頭

到時見!!

升級   0%

該用戶從未簽到

咁就好喇! 到時盡索呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-6 18:10 發表
    3973! 3973! 3973!

如何存物?

886 86 4766865

2393973! 2393973! 2393973!

升級   0%

該用戶從未簽到

有興趣跟大家操練.... 多多指教.

升級   2.63%

該用戶從未簽到

Hi all, I'm also running happy valley too. But I probably couldn't run in Fri night this week. I will go in Thur instead. Hope to join you all next time.

Brian.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 50197433 於 2009-1-6 23:37 發表
    有興趣跟大家操練.... 多多指教.

歡迎你50197433兄, 到時見.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chongb 於 2009-1-6 23:46 發表
    Hi all, I'm also running happy valley too. But I probably couldn't run in Fri night this week. I will go in Thur instead. Hope to join you all next time.

Brian.

唔緊要Brain兄, 以後大把機會.

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩, 今次都可能有10個人參加喎!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-1-7 07:05 發表
    嘩, 今次都可能有10個人參加喎!!

過咗喇!

我會試吓叫多幾個friends, 熱鬧d!

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎歡迎

50197433 c hing & Harvey c hing

到時見!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

好呀, 人多唔覺我跑得慢....正

升級   0%

該用戶從未簽到

請問C HING係一起跑定各自照自己速度跑?

升級   0%

該用戶從未簽到

7分鐘 1K連休 x 6組
    各自照自己速度喺7分鐘內跑完1K, 共6組
    啱唔啱呀, onon兄?

升級   0%

該用戶從未簽到

50197433 c hing

借大圍 c hing post (thank 大圍 c hing)

7分鐘1K連休 = 1K Interval Run
    既係用高速(比平時比賽用既速度更快)跑1K,然後休息,到跑既時間+休息時間到咗7'既時候即刻開始第二組,如此類推連續跑6組。
    每組即係話舉例如果你跑1K用咗5分鐘就有兩分鐘休息,如果你跑咗4分鐘就有3分鐘休息...
    至於果個高速應該係幾多先有效就要睇返本身既能力去到邊,可以用下面個網址計到自己應該用既速度,大家可以參考吓:
    http://www.mcmillanrunning.com/mcmillanrunningcalculator.htm

長跑長友 ar

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 34# 的帖子

cu sir

全中

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩,今次有咁多ching呀...
    希望仲有多d港島ching & ctse積極參與啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 50197433 於 2009-1-7 22:37 發表
    請問C HING係一起跑定各自照自己速度跑?

每次(七分鐘)一齊起步, 之後自己有幾多就去盡佢, 唔駛收埋呀!

早到終點就多d時間休息.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-7 23:20 發表
    嘩,今次有咁多ching呀...
    希望仲有多d港島ching & ctse積極參與啦...

" />" />

曲奇姐唔好跑咁快嚇走哂d師兄呀!

升級   2.63%

該用戶從未簽到

回復 38# 的帖子

I wish to know, if 1 lap=1400m, how to run 1k? you pick the start/end point?