香港長跑網  - 長跑長友

荃灣/葵青約跑 16/5 (Sat 下午) 第七回 日落青公 集合地點請看p.1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

集合地點: 荃灣公園內網球場側
時間: 4:30pm 集合, 5:00pm起跑

出席人仕:
1. catcat
2. vv
3. RX1
4. TarTar
5. 豐豐
6. 然然
7. wilson仔
8. gary_wong333
9. khl0310

10. Laputa99
11. 圍圍
12. runner_256

路線:
a. 荃灣海濱 --> 深井7-11 6.5k (來回13k)
b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)

大家按自己能力睇下跑几多, 7:30前回到公園集合沖身, 之後出發一齊開餐
有興趣的朋友請在此留言

注: 由於上次網球場使用者有投訴話非場地使用者佔用更衣室, 因此需要存物人仕名額定為10人, 為免引起不便

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

荃灣公園地圖:
(紅圈為習合位置)
http://www.lcsd.gov.hk/parks/twp/b5/layout.html

交通:
住葵興或者葵芳,
可以睇下樓下有冇以下路線去到荃灣:
http://www.kmb.hk/chi/pda/route_info.php?district_from=12&select_from=12D12&district_to=11&select_to=11A11&x=42&y=24

其他既可以去e度搵下:
http://www.kmb.hk/chi/pda/route.php?district_from=12&select_from=12D12&district_to=11

葵興、葵芳去荃灣巴士:
33A, 43, 930 (西鐵碼頭總站落)

葵芳小巴:  87K (西鐵碼頭總站)

葵興小巴: 89, 89A(總站河背街落, 過馬路向海行是荃灣公園) , 89B(西鐵碼頭總站, 很少車)
葵興地鐵站有兩個方向89,89A.89B(兩條線), 前站去葵盛, 後站才是荃灣. 上車問下司機

小巴路線網 http://www.i-busnet.com/minibus/nt/?PHPSESSID=1b120d207811d1a48b0931230cb9651d

有興趣者請留言啦

荃灣公園地圖: 紅圈為習合地點的辦事處, 網球場側, 亦在這兒借toliet key & locker key

荃灣公園地圖: 紅圈為習合地點的辦事處, 網球場側, 亦在這兒借toliet key & locker key

紅點係荃灣公園,藍點係海濱花園 (借用wilson地圖一用)

紅點係荃灣公園,藍點係海濱花園 (借用wilson地圖一用)

升級   100%

該用戶從未簽到

支持菲菲ctse下海拉客,yeah~~~
17/1我要做姊妹呀....全日都唔得呀....否則一定跨區join你....

下次我同ssp d街坊一齊join你~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-5 17:20 發表
    大家好呀, 有冇興趣17/1 (Sat) 早上在荃灣/葵青跑呀? 大約9am - 10am開始啦
    路線方面大家可以提供意見, 我只識得荃灣海濱跑入青山公路的路段

暫時有我同d_drifter出席

有興趣者請留言啦

18/1有約跑長課, 17/1要休息.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-5 17:32 發表

18/1有約跑長課, 17/1要休息.

係喎, 18/1好似好多人都join咗......駛唔駛改期呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲 18號你有無join 跑長課呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-5 17:42 發表
    菲菲 18號你有無join 跑長課呀

我冇呀~~~20k對我來講都係太長啦

升級   3.33%

奮鬥
  • 簽到天數: 11 天

我跑ar!!
    但係跑幾長ar??

升級   44.2%

該用戶從未簽到

e.... 剛好 day off ~ 可以唸下過來join 跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-1-6 00:04 發表
    e.... 剛好 day off ~ 可以唸下過來join 跑

好呀艾ctse, 仲未同你跑過呢, 時間同路線有冇提議呀?
    Yeah, 終於有ctse陪下我

升級   100%

該用戶從未簽到

菲菲....
    樓上都有3人join啦...(艾ctse +hkl0310)....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 khl0310 於 2009-1-5 19:23 發表
    我跑ar!!
    但係跑幾長ar??

你好呀khl, 我平時大多跑10k (最多15k), 而跟據上次Ming sir 講解, 荃灣入青山公路里數如下:

荃灣海濱 --> 深井 6k (來回12k)
    荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
    荃灣海濱 --> 黃金海岸 11k (來回22k)

所以睇下大家想跑几多, 快腳可以跑多啲, 再返回集合點咁啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-6 09:19 發表
    菲菲....
    樓上都有3人join啦...(艾ctse +hkl0310)....

係呀cat, 好似可以成團, 高興

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-6 09:24 發表

係呀cat, 好似可以成團, 高興

跑跑下就會愈來愈多人架啦~~

升級   59.4%

該用戶從未簽到

我都有興趣,
    不過要等到前個幾日先知道洗唔洗番學......

升級   81%

該用戶從未簽到

我都join埋喇…因為18/1有比賽,我17/1朝早都會落街jog番幾km,我諗我可以送你地上路,去到帝景酒店我就返轉頭…

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 wilson 於 2009-1-6 10:55 發表
    我都有興趣,
    不過要等到前個幾日先知道洗唔洗番學......

但系我要番工啊!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2009-1-6 10:56 發表
    我都join埋喇…因為18/1有比賽,我17/1朝早都會落街jog番幾km,我諗我可以送你地上路,去到帝景酒店我就返轉頭…

好驚.....
    菲菲....甘你地安心上路啦,唔好掛住我地啦~~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-5 17:20 發表
    大家好呀, 有冇興趣17/1 (Sat) 早上在荃灣/葵青跑呀? 大約9am - 10am開始啦
    路線方面大家可以提供意見, 我只識得荃灣海濱跑入青山公路的路段

暫時有我同d_drifter出席

有興趣者請留言啦

小弟都可以JOIN啦,早上跑,下午返工,預埋我啦

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎Miller ching來送我哋一程...
    di692, 你又諗住跑几多呀?

仲有, 想几點起行? 之前d_drifter ching想早啲出發之後食早餐, 但跨區跑手會唔會覺得太早呀?

升級   81%

該用戶從未簽到

我諗8:30am - 9:00am起步都問題唔大