香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pakcb
打印 上一主題 下一主題

肥佬買跑鞋...分享...及請教 New Balance 意見

升級   3.68%

該用戶從未簽到

我168高,17x磅,著美記 wave ridder 12都幾好,之前買左對adidas bounce 彈弩鞋,點之著左好幾次都仲係腳痛[太太硬了]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 puregift 於 2009-9-28 23:22 發表
我168高,17x磅,著美記 wave ridder 12都幾好,之前買左對adidas bounce 彈弩鞋,點之著左好幾次都仲係腳痛[太太硬了]

依對唔係正規跑鞋,

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-9-29 00:07 發表

幾錢呀ching, 我都想入多對, 一對好似唔係好夠用有時

MR769 $48X-49x

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 econecon 於 2009-9-29 00:07 發表

幾錢呀ching, 我都想入多對, 一對好似唔係好夠用有時

$450 (未必係最平, 只係就腳買左就算)

其實買既時候仲有對 1224  (1225無我size)
    返到屋企睇...又好似 1224 避震好d
    但係 現在 769 就濶身d輕d...所以當時買左 769

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 10:04 發表

昨日跑夜步,對鞋濕晒,好臭, 洗左

咁我想跑就冇鞋,所以諗緊買多對

最好等斷碼鞋買就可以好平

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 10:04 發表

ching如果行開麗x, 請幫我睇睇chr-100咩價位? 如果唔行開就冇野啦, 好似見到隻60 lap仲未有鋼版, 心思思想玩心跳帶. 又唔係好似polar/garmin咁貴, 或者慳少少都想玩.

升級   36.65%

無聊

原帖由 econecon 於 2009-9-29 11:19 發表
    昨日跑夜步,對鞋濕晒,好臭, 洗左
    咁我想跑就冇鞋,所以諗緊買多對
    最好等斷碼鞋買就可以好平

我自己穿 8.5號....算係大路...所以段碼呢類優惠唔多到我受

升級   36.65%

無聊

原帖由 econecon 於 2009-9-29 11:22 發表
    ching如果行開麗x, 請幫我睇睇chr-100咩價位? 如果唔行開就冇野啦, 好似見到隻60 lap仲未有鋼版, 心思思想玩心跳帶. 又唔係好似polar/garmin咁貴, 或者慳少少都想玩.

記憶中 chr-100..我見佢有隻藍色
    心跳帶...我始終覺...名大於實...加上準確性...我都係有d保留
    另外仲有隻長長方方地咁

不過見ching咁實用主道既...我都係覺...等等隻
    60 lap鋼帶會好好多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 12:09 發表

我自己穿 8.5號....算係大路...所以段碼呢類優惠唔多到我受

我NB都係穿8.5 US. 我地對腳差唔多大

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 12:18 發表

記憶中 chr-100..我見佢有隻藍色
    心跳帶...我始終覺...名大於實...加上準確性...我都係有d保留
    另外仲有隻長長方方地咁

不過見ching咁實用主道既...我都係覺...等等隻
    60 lap鋼帶會好好多

實用主道 haha 我窮呀嘛. 我想要黑色果隻chr-100呀

昨日同d跑人傾開心跳帶, 有兩個話用左一兩次就唔用,什至有一個係借人果條用, 用完就話唔用,又話仲整損左胸口添

咁我睇到你曾經想買呢隻架, 不過你話得藍色(我只想買黑色), 又知道係大半年前有ching話旺角做500度(好似係你既舊post回覆), 如果咁既價我都會諗, 唔駛心思思

升級   36.65%

無聊

原帖由 econecon 於 2009-9-29 12:29 發表
    實用主道 haha 我窮呀嘛. 我想要黑色果隻chr-100呀
    昨日同d跑人傾開心跳帶, 有兩個話用左一兩次就唔用,什至有一個係借人果條用, 用完就話唔用,又話仲整損左胸口添
    咁我睇到你曾經想買呢隻架, 不過你話得藍 ...

觀塘睇完...佢寫住 $650 只係見佢放隻“藍色”出黎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 15:17 發表

觀塘睇完...佢寫住 $650 只係見佢放隻“藍色”出黎

唔該. 咁信和平d喎,有ching話5xx,不過唔知行定水,隔離post位ching話佢用隻心跳帶用左2星期就冇晒電.. 好嚇人

唔該晒ching幫我睇. 不過得藍色都唔會有興趣

升級   36.65%

無聊

原帖由 econecon 於 2009-9-29 12:29 發表
    咁我睇到你曾經想買呢隻架, 不過你話得藍色(我只想買黑色), 又知道係大半年前有ching話旺角做500度(好似係你既舊post回覆), 如果咁既價我都會諗, 唔駛心思思

chr-100 我印象中我係北角講過價去到五百五 (好似)
    不過就唔like個款...當是我主要係想買

登錄/註冊後可看大圖
    STR-800-1V 個款 (現時我都仲係覺佢最型)

chr-100  成五百幾蚊買一隻多個唔多有用既心跳帶 (只係我自己覺無用)
    即係成四隻百幾蚊...唔值...所以便無買
    跟手去買開個間買左隻二百蚊...str-200
    帶左兩日...有個跑步朋友想買錶...佢又覺o岩...咁就平廿蚊賣左俾佢

我自己就再買過隻

登錄/註冊後可看大圖
    str-600 (三百幾)就一路用到現在了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 15:45 發表

chr-100 我印象中我係北角講過價去到五百五 (好似)
    不過就唔like個款...當是我主要係想買

登錄/註冊後可看大圖
    STR-800-1V 個款 (現時我都仲係覺佢最型)

chr-100  成五百 ...

STR-800-1V真係好型,隻錶咩價位同埋有咩功能?

你隻新錶又有咩功能?

升級   36.65%

無聊

STR-800-1V ...記憶中係...成七百定九百...(好似九百)
    關於跑步既...我無買新錶...一直都係 str-600

近期就想買 SRP043K 或 GW-6900A-9JF 或 GW-6900BC-1JF 或 GW-7900B
    不過就唔關跑步事

http://www.likebuy.com/showproduct.asp?id=288

200米防水
    ●5组闹铃
    太阳能电池
    ●矿物玻璃
    ●常温时的精确度:每月 ±15秒
    ●计时功能:时、分、秒、上午(A)/下午(P)、月、日、星期
    。时制:可选换12小时及24小时制显示时间
    。日历系统:设有2000年至2049年的全自动日历
    。其它:第二时间画面
    ●秒表功能
    。测量单位:1/100秒
    。测量限度:间段时间(9:59’59.99");中途时间(99:59’59.99")
    。测量功能:经过时间、间段/中途时间
    记忆容量:51个纪录(用间段/中途时间纪录及纪录组标题画面)
    。其它:间段/中途编号;自动开始功能(可预设时间自动激活秒表功能测量经过时间);目标中途时间(在到达目标时间时会发出鸣响及显示目标中途时差);区间指示符
    ●闹铃功能:5个闹铃(每个可设为美日闹铃或周次闹铃使用);整点响报
    照明:EL照明(电子萤光板);自动照明 功能(只在黑暗中点亮的全自动照明(Full Auto EL Light);可选设照明持续时间
    ●电池:一个充电电池(CTL1616 × 1)
    只可使用CASIO指定的电池,切勿使用不同种类的电池,使用不正确的电池会损坏手表
    ●工作时间:约10个月(由电量充满降至级数3的时间),使用条件如下:
    。手表受不到光线的照设
    。内部计时
    。画面每日显示18小时,休眠状态每日6小时
    。每日照明点亮一次(1.5秒)
    。每日闹铃鸣响10秒
    。使手表进入休眠状态(显示画面熄灭)可供电约26个月
    ●机芯编号:2634

■尺寸/重量
    ●尺寸:宽50.8×高42.8×纵深13.4(mm)
    ●重量:约 54 g

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 16:23 發表
    STR-800-1V ...記憶中係...成七百定九百...(好似九百)

近期就想買 SRP043K 或 GW-6900A-9JF 或 GW-6900BC-1JF 或 GW-7900B
    不過就唔關跑步事

跑步錶我就諗一定要買隻

鞋就想買多對,我得一對NB好似唔夠著

衫褲唔係好夠著,所以而家手洗,如果日日跑就要咁做

升級   36.65%

無聊

原帖由 econecon 於 2009-9-29 16:32 發表
    跑步錶我就諗一定要買隻
    鞋就想買多對,我得一對NB好似唔夠著
    衫褲唔係好夠著,所以而家手洗,如果日日跑就要咁做

其實我只係買黎數下跑幾多個圈用
    如果唔係跑圈...係度好距離咁跑...例如我由維園(清風街)...跑返屋企(西環)
    事但帶隻有計時就夠

鞋就一至兩對都夠晒
    衫褲...事旦我都係...穿訓覺個d...或者..日頭個d...就算
    除非係星期日...預左長跑..咁早一晚就可能穿定件合跑步d既黎訓
    咁第二日繼續穿埋黎跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 16:23 發表

不過就唔關跑步事

http://www.lik ...

太陽能正喎,唔怪得你買啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-29 16:43 發表

其實我只係買黎數下跑幾多個圈用
    如果唔係跑圈...係度好距離咁跑...例如我由維園(清風街)...跑返屋企(西環)
    事但帶隻有計時就夠

鞋就一至兩對都夠晒
    衫褲...事旦我都係...穿訓覺個d...或者..日頭個d...就算 ...

維園跑返屋企好似好多塵..  又多車..