香港長跑網  - 長跑長友

樓主: WAY_LEUNG

工聯會有跑步課程, 11/1開始報名

升級   53.45%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 12-1-2009 22:41 發表
有我, didianna 同alex 報呀, cu ching 係咪會報哩

我都報咗!
住港島, 貪放便呀!!
咁都好d, 有多幾個朋友一齊!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 12-1-2009 21:50 發表
唔知gills報唔報到呢

琴晚要OT... ...唉...返到大埔已經好夜... ....仲未報,今晚盡人事, 希望尚在今晚....

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Giils,  U have interest to act as part time coach?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 13-1-2009 09:36 發表
       Giils,  U have interest to act as part time coach?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

唔係播Blurmax兄, 只係正正經經進修吓跑步基本知識, 終生學習麻.

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-1-12 13:30 發表

希望星期三...九龍仔...仲有位...  

亞嬌好嘢!

咁有經驗嫁跑手都能夠放下包伏,從新來過,佩服!佩服!
    其實我同 7兄都講過,你如果能改變擺手D壞習慣,10K成績分分鐘快1至2分鐘, 7兄都有講 : 但係開始改變時,分分鐘D成績會差過現時水準的,最緊要睇能唔能夠放下,重新來過!
    我好高興你有此決心及鄧你開心,因為你D成績遲吓一定有新的突破,大家一齊努力啊!

PS. 奇怪我同 7哥係鄧記傾計時,你唔係度嫁,你唔同聽到.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 13-1-2009 10:26 發表

亞嬌好嘢!

咁有經驗嫁跑手都能夠放下包伏,從新來過,佩服!佩服!
    其實我同 7兄都講過,你如果能改變擺手D壞習慣,10K成績分分鐘快1至2分鐘, 7兄都有講 : 但係開始改變時,分分鐘D成績會差過現時水 ...

多謝wong sir鼓勵, 其實跑左步有好長時間, 由於沒有正式咁學習過, 可以講有路就跑, 而去年夏天和米拿兄及一眾長跑網C兄練習, 有好多地方都唔識, 當中實習了一部份所學到的, 發現不少改正了往日的陋習, 有機會再正面了解咩係長跑, 其實都係件好事, 現在有的是多年操練之體能, 如加上正式的培訓及定時之操練, 必能再闊步向前. 賽道上, 眼見每個參賽者都有一雙腿, 每個人都會向自己目標進發, 而點解有些人會跑得咁快咁長? 相信進修可以比到我想知的答案.

升級   0%

該用戶從未簽到

嬌兄 嘅學習/進修心態喺時下好多香港人都短乏嘅!
    值得推崇!!
    我係新手, 所以今次都有報名, 不過係報星期一嗰班!!

升級   0%

該用戶從未簽到

咁多勁人一齊上,相信阿Sir會因材施教,可能會教多d精要心得俾你地呀..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 13-1-2009 11:35 發表
    咁多勁人一齊上,相信阿Sir會因材施教,可能會教多d精要心得俾你地呀..

相信曲奇C姐都會得益不少, C姐有天賦既長跑條件, 上次味精濃有一面之緣(可惜人多未能續一打招呼), 如果有正規既訓練及持之以恆練習, 不出兩三年必定有好成績, 加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-1-13 11:42 發表

相信曲奇C姐都會得益不少, C姐有天賦既長跑條件, 上次味精濃有一面之緣(可惜人多未能續一打招呼), 如果有正規既訓練及持之以恆練習, 不出兩三年必定有好成績, 加油呀  

多謝gill ching的鼓勵...
    最初上工聯會的跑步班,主要都係想自己最少keep住1星期練跑1次...哈...
    我都希望上完此course後會繼續有練跑的恆心...

升級   0%

該用戶從未簽到

唔駛今晚都報左星期三晚...九龍仔喇...多得Desmond兄拔刀相助, 真係一萬個唔該哂...各位同學仔/女, 到時見.

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-1-13 14:43 發表
    唔駛今晚都報左星期三晚...九龍仔喇...多得Desmond兄拔刀相助, 真係一萬個唔該哂...各位同學仔/女, 到時見.
    阿嬌你太客氣喇~~~
    順道一提,星期三九龍仔班尚有1個位~~~
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-1-13 14:43 發表

好期待可以同長跑網ching ctse一齊上堂丫...

多多指教~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 13-1-2009 14:52 發表
    我都想返多次阿

7兄又想整多劑? 食過番尋味? 真係咁正, 期待中...

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-1-13 14:52 發表
    我都想返多次阿
    報名囉7哥,仲有位嘛

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

好開心呀!!! 可以同咁多ching / ctse上堂!!