香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 慢子 Wilson

大家玩長跑有左幾耐?

升級   22.67%

該用戶從未簽到

我跑左二年,不過我覺得我都跑得好慢32.67秒400米

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

咁多位 c hing好,小弟今天新加入,請多多指教呀!

我係07年二月開始跑機,主要目的係減肥,每天最少跑5km,大概30分鐘左右
到07年12月減左20磅,好高興

由於對跑步產生了興趣,於是參加了2007Nike十公里挑戰賽,自己對成績感滿意:1小時零40秒
最重要係跑完之後好有滿足感,亦感覺到身體比之前好左;
可惜錯過了渣打馬拉松2008(佢因額滿而提早close)
今年一定再玩2008Nike十,目標係下年可以跑半馬
希望可以認識到一班志趣相投的朋友!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-2-23 09:14 發表

ching 你的成績不錯﹗小弟較好奇閣下由多少磅減到多少磅。

ching你好,小弟168cm高,十個月時間由 165 lb 減到 145 lb (-20 lb)
腰圍由36吋減到31.5吋 (-4.5吋)~ (不過著開d褲全部唔o岩著,要買過晒)
(其實係怕肥胖而引起各種疾病)..............

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-2-23 11:30 發表

成績不錯,努力 ﹗小弟五年前開始跑高度175,當時磅數 150,跑了五年,磅數依然 150。不過這五年,病少了許多。

病少了即身體強壯了,這是有多少錢都買不到的
我想這是最大的得着
高興認識ching你,希望有機會同你跑下~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

我今年18 , 我係上年9月頭先至正式開始跑長跑 , 比較起來我就係個新手 ~~~ 我以前最多都係sports day前先至練下跑 , 不過今次開學無幾耐 , 就有同學鼓勵我報unicef 的10k , 當係做善事嘛 , 咁我最後都報左名同埋正式開始進行練習喇 ~ 之後自己就發覺原來我好享受跑步的過程 , 因為可以暫時忘記所有的煩惱呢~ 於是以後我一唔開心就會去跑步喇 ^^" 咁之後第一次的比賽我都能夠順利完成 , 時間為 49 ' 26 , 成績雖然較平日練習為慢 , 但係我都好開心 , 因為這是我努力的成果~ 希望我以後都可以keep住跑步啦~~~~~~~~~~

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-2-26 00:48 發表
我今年18 , 我係上年9月頭先至正式開始跑長跑 , 比較起來我就係個新手 ~~~ 我以前最多都係sports day前先至練下跑 , 不過今次開學無幾耐 , 就有同學鼓勵我報unicef 的10k , 當係做善事嘛 , 咁我最後都報左名同埋正式 ...

冇錯,我都好享受跑步過程同埋跑完全程的滿足惑,keep住呀!

升級   6.84%

該用戶從未簽到

第一次跑馬拉松係 1998 年機場馬拉松 ... 係機場跑道上面跑好多野今日都仲好深刻,因為以後跑都無再遇到 ...

而家搬離大埔,無得跑吐露港,反而習慣負重磅跑短D,3K左右既快慢跑,頂多均速跑10K ...有時得閒至會搭車入大埔跑囉!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 43# 的帖子

天水圍有個好似叫跑食會。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   74.21%

該用戶從未簽到

回復 42# 的帖子

我有兩個跑會的,名字不方便說,但一個練習地點在沙田運動場,另一個在九龍灣運動場。我現在已成功把半馬的時間穩定在1小時38-40分之間,而10K則在43-44之間。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 56# 的帖子

C兄/姐,有咩training program可以練到咁快?請賜教。

升級   24.74%

該用戶從未簽到

請問各位C hing、C姐:葵涌有無跑會呀?

升級   49.6%

該用戶從未簽到

原帖由 chengcc209 於 2008-3-7 09:51 發表
我有兩個跑會的,名字不方便說,但一個練習地點在沙田運動場,另一個在九龍灣運動場。我現在已成功把半馬的時間穩定在1小時38-40分之間,而10K則在43-44之間。

舍下在九龍灣,平時也多在九龍灣場練習,但不知道有跑會在該場,如果不方便在此公開,可否以短消息告知。謝謝。

升級   74.21%

該用戶從未簽到

回復 58# 的帖子

據我所知,沒有跑會在葵涌 (葵芳運動場)練習。最近的應是荃灣田徑會,他們好像在青衣或城門谷練習的。