香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 慢子 Wilson

大家玩長跑有左幾耐?

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-4-11 13:19 發表

3:00諗都唔敢諗呀

火兄,唔使 " 敢唸 "既 , " 敢做" 就得架啦.

升級   5.26%

該用戶從未簽到

五個星期內.

為了減肥
每個星期跑大慨4日. 每次的時間, 長度都增加了.
第一次只能跑30mins (4k).
現時可跑65mins (11k).

希望再有發展空間.

升級   30%

該用戶從未簽到

...

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

我五年前開始跑步的,一開始就跑21K了,都是朋友帶我跑的,現在都常常練習,不過沒法跑得快呀.

升級   25.26%

該用戶從未簽到

06年要over 3hrs 15mins 完成 半馬
    每年都参加, 向別人請教, 看書, 練習
    參加不同比賽
    今年全馬於4hrs 52min 完成
    希望繼續進步

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

1年唔夠
    成縯普通

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 leefs 於 2007-12-22 00:26 發表
    老實講當初跑步只是為了減肥!
    四年多前本人體重達200磅(身高5'7"),起初只可以於運動場快速跑2個圈,約1星期跑5天,半年後增加到4個圈7-8分鐘完成!志在出身汗咁啦。
    我每天跑步都會見到一位70多歲的"老人家",他 ...

皇上, 你咁重ga, 嘩!睇唔出wor, 勁ar, 請問你個師父收唔收我做徒弟仔ar

升級   100%

奮鬥

原帖由 luluwong 於 2010-5-22 22:24 發表
    參加不同比賽
    希望繼續進步

lulu 加油, 希望2011年可以跟妳跑FM SCM, 希望唔洗上車la

升級   100%

奮鬥

原帖由 luluwong 於 2010-5-22 22:24 發表
    參加不同比賽
    希望繼續進步

lulu, 妳進步得好快wor , 加油~

升級   28.42%

開心
  • 簽到天數: 13 天

小第跑步有五年多,因要減肥而做運動,六年前打羽毛球時弄斷腳筋後,
    改為跑步直到現在,由177磅減到而家147磅,膽固醇超高(要食藥)至回到正常,跑步真係功不可抹,起初我意為跑步係非常孤單的運動,而家發覺身邊有好多朋友都有跑步,真有意思,我會繼續跑下去的!

升級   28.42%

開心
  • 簽到天數: 13 天

我跑左五年,由10k跑到半馬,但冇勇氣跑全馬!

升級   60%

該用戶從未簽到

本人已跑了4年長跑,可是在近兩年練習戶外長跑發覺難有進步,最多只能用3HRS跑畢25K,跑至25K時膝下的雙腿已感無力(除雙腿腿外,整個人卻不感疲倦)。不過,自己在今年夏天透過跑步機練跑竟然跑了33K(時間:3HRS15MINS),奇怪是在上周日及今日練習戶外長跑時,成績卻倒退回25K(時間:3HRS),真擔心今年不能完成渣打全馬比賽。

本人的練習方式是每周必練一次長課,不論是戶外及室內(跑步機)均有練習平路及斜路,只是在戶外減速跑畢斜路,再跑平路開始力不從心(過了10K),究竟我要怎樣解決問題呢?本人還望各位師兄助我一臂之力。

升級   68.8%

該用戶從未簽到

2004年正式開始長跑

升級   40%

該用戶從未簽到

hi 各位前輩,
    小弟跑左3年, 2011渣打第二次全馬, 希望4小時內完成

升級   40%

該用戶從未簽到

原帖由 tiredhdr 於 2010-10-17 15:47 發表
    本人已跑了4年長跑,可是在近兩年練習戶外長跑發覺難有進步,最多只能用3HRS跑畢25K,跑至25K時膝下的雙腿已感無力(除雙腿腿外,整個人卻不感疲倦)。不過,自己在今年夏天透過跑步機練跑竟然跑了33K(時間:3HRS15MIN ...

c hing, 會唔會4頭肌唔夠强? 因為我都有"腳累人不累"情況 有前輩提示可多上樓梯去改善, 小弟正嘗試中

升級   56.32%

該用戶從未簽到

有左幾耐?
    我有左個"靈"月啦XDD
    目標是2012的10K!!

升級   75.8%

該用戶從未簽到

小弟跑左兩年多D, 希望可以Sub 4 全馬

升級   98.9%

該用戶從未簽到

正式keep住跑都有九個月,目標就係在有生之年能夠完成一個全馬.不過唔知得唔得呢

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

2011年3月底至今約一年,由20lbs減至190lbs only
    由半行帶跑至今天pb 9700m是51:40,  跑過11次半馬至30km距離(以半馬為主)。目標全馬一次!