香港長跑網  - 長跑長友

棧道賽

關閉 [複製鏈接]

升級   42.63%

該用戶從未簽到

各位跑友一月二十日有否參加棧道賽?今年賽道唔同上年,小心睇清楚,有參加齊努力......加油.......

升級   42.63%

該用戶從未簽到

棧道賽

明天比賽,有對手.....西人......跑自已。昨晚睡不好喉咳,今晚希望好睡,全程希能穿三小時,要羸自已 .........身體或天氣?一個月有多..........西醫........ 喉嚨好癢...........難道要睇中醫...... .....我要比賽 我要羸...................

升級   0%

該用戶從未簽到

嘻嘻!今晚早些睡吧!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   42.63%

該用戶從未簽到

有心

慢速小子、kennethwat、多謝你地,今日你地有冇比賽?我今日羸左自已二小時四十二、但輸俾對手幾十秒,真係幾十秒就唔見左二張機票 哈哈......今日天氣好好跑,係自已身體問題發揮唔理想,最後檢查站同對手一齊,自己冇信心沖...........羸輸唔重要,最重要開心有比賽感覺.........不過我D跑友朋友話我無點火,請問果點火怎樣才會有?????我03年先學跑步,有獎冇獎感覺一般。但我個仔有盃

升級   42.63%

該用戶從未簽到

再繼

但我個仔有盃

升級   42.63%

該用戶從未簽到

請教

慢速師兄何解...再繼....下文唔見左,我對電腦認識不多,可否教教我?唔該你。

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tsang 於 2008-1-20 20:10 發表
慢速小子、kennethwat、多謝你地,今日你地有冇比賽?我今日羸左自已二小時四十二、但輸俾對手幾十秒,真係幾十秒就唔見左二張機票 哈哈......今日天氣好好跑,係自已身體問題發揮唔理想,最後檢查站同 ...

恭喜恭喜晒(命)!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   42.63%

該用戶從未簽到

賽後

慢速兄:不是晒(命),而是對跑步份感情熱愛程度。坦白講我跑步短短幾年,每次參賽都係跑自己,每次都有唔同感覺。今次棧道賽後八百米左右有種感覺突然而來,我未有過第一次,果種感覺好.............唔知怎樣形容.......就像對我講不要去、唔去、千萬不要去........望到為何不去?我解釋唔倒。可能我身體太疲累,正常一定加速完成。慢速兄:你是否喜歡跑步?今年馬拉松有否參加?想跑甚麼時間?我想穿三個半。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tsang 於 2008-1-22 23:14 發表
慢速兄:不是晒(命),而是對跑步份感情熱愛程度。坦白講我跑步短短幾年,每次參賽都係跑自己,每次都有唔同感覺。今次棧道賽後八百米左右有種感覺突然而來,我未有過第一次,果種感覺好.............唔知怎樣形容.... ...

嘻嘻!老實說,我只喜歡逢人過人的感覺,是+分興奮的!

今年報了全馬,pb是3:57:xx,今次希望在4個半鐘內。

升級   42.63%

該用戶從未簽到

回復 12# 的帖子

你喜歡逢人過人的感覺,應該進步很快,你pb3:57今年應該三個半,才會感受到過人興奮度 我都係報全馬,一齊三個半好嗎?一齊跑.......如何?呢段時間我會好好調理身體備戰馬拉松,我要羸自已....................

升級   42.63%

該用戶從未簽到

太好

大家好:好開心實在太好 棧道賽後停跑一星期,加上天氣凍,食飽就睡、睡飽就食,平常小零食的我,今個星期勁食。太好了.......一公斤,我肥左一公斤太好了 羸左.........

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   42.63%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-1-28 09:21 發表

一星期肥左一公斤仲要羸左 ,如果我一星期可減一公斤就好。
我最怕人皮包骨(話減肥)一星期足練跑,點祗可減一公斤還可以像慢速兄一樣逢人過人興奮度

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   42.63%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-1-29 11:39 發表
今年我都未有能力感受"逢人過人"的興奮 只求不被太多人過以經偷笑。
另外,小弟有個問題,你個仔幾多歲開始學跑步?
我個仔五年班田徑校隊,自小玩體操,喜歡騎自行車。下月三日大潭篤有個親子賽,我玩親子組。記得上次同個仔一齊賽係海洋公園,國慶歡樂跑05年,親子組冠軍一個水晶萍果獎盃,見到水晶萍果就開心。如家賽事獎盃都唔靚,我屋企過百,來來去去都係果幾款唔鍾意。如果有個賽事獎特別D就好了,咁樣就會更有動力去練跑。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   42.63%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-1-30 09:40 發表

Ching 小弟的兒子今年五歲,渣打之後,我都要開始計劃和他一起練跑
師兄我係過來人,仍在努力,揍仔有冇興趣交流?我有二個小朋友,細仔今年五年班,二個不論身型、性格、體格、思維、判斷能力............完全不同。維一相同的地方就是父母要佢地有運動,例如:體操、游水、自行車、跑步、行山..............健康體能、思想、我放起第一位。我認為照顧小朋友最重要:留意、生理、心理、方向,唔同年齡有唔同層面。而父母:了解、協助、引道........有明確底線。讓孩子好好發揮天賜本領。以前我師父同我講過一句說話係而此不可教或教道無方?)。十幾年前我選擇開始人生最長又最有挑戰性馬拉松(揍仔),助孩子打好地基。我要努力...........加油師兄.........加油.........