香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

10K Pro 比人爆格

升級   28.42%

該用戶從未簽到

今日下午想上10K Pro睇下D 鞋, 點知入去去有2個警察在落口供,
原來10K今朝比人爆格, 偷咗十幾廿對鞋(咩牌子都有), 仲有D錶同cash咁,
跟住仲有2份大報記者來採訪.

BTW, 最後我睇啱的鞋無我size.....
+1 0
上一篇︰刀係1500==下一篇︰跑馬拉松吃蕉防抽筋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Paullam 於 2009-1-11 15:41 發表
今日下午想上10K Pro睇下D 鞋, 點知入去去有2個警察在落口供,
原來10K今朝比人爆格, 偷咗十幾廿對鞋(咩牌子都有), 仲有D錶同cash咁,
跟住仲有2份大報記者來採訪.

BTW, 最後我睇啱的鞋無我size... ...

如果有人響呢度賣 d 不明來歷既鞋... 各 ching ctse 要小心...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 11-1-2009 15:46 發表
如果有人響呢度賣 d 不明來歷既鞋... 各 ching ctse 要小心... " />" />

絕對認同 ee_tpk c-tse 嘅睇法...
大家要小心d

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-11 15:46 發表

如果有人響呢度賣 d 不明來歷既鞋... 各 ching ctse 要小心...

x3, 小心買了.....唔小心變左做幫凶.

升級   0%

該用戶從未簽到

運動用品店遭爆竊 長跑教練損失 3 萬

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

香港業餘田徑總會認可教練仇季新,在灣仔一商住大廈經營的運動用品店昨晨發現被爆竊,失去波鞋、運動衫和眼鏡,價值三萬元,警方憑大廈閉路電視影帶,正追緝一名戴鴨舌帽的獨行賊。

現年四十九歲的仇季新,洋名Sunny,原是律師樓文員,八十年代起對長跑產生興趣,奪得多個獎項,在長跑界有一定知名度,五年前更考獲教練資格。仇季新原在灣仔道經營運動用品店,及後遷到告士打道一幢商住大廈一樓,光顧者大多是熟客,而昨日被盜去的貨物,有十八對波鞋、三十件運動衫、十二副運動眼鏡,以及背囊、手錶樣版和雨傘等,另有一千元現金,合共三萬多元。

昨中午十二時,仇隔鄰花店的姓郭(五十五歲)女東主返回,發現大門被撬,入內查看,失去一部數碼相機和花籃裝飾品,於是通知大廈保安,保安見運動用品店的大閘亦有被撬開,於是致電給仇。

隔鄰花店同被爆竊

警方到場經調查,懷疑連環爆竊,翻看大廈閉路電視影帶,發現清晨曾有一名戴鴨舌帽男子進入大廈,半小時後攜

升級   30.53%

該用戶從未簽到

慘了……
    小弟都係10K常客……
    希望快D破案啦

升級   53.16%

擦汗
  • 簽到天數: 8 天

哎喲,10k比賊佬爆格,希望警方儘快輯兇吧,sunny 同mable都幾好人幾好傾架。

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 20000000000 於 2009-1-16 22:34 發表
    tiger的價格比水貨老control曬,連運動家tiger都no skysensor buy,運動家你地點做野

聽講運動家有skysensor sell la but $1299 wor. 同水貨差唔多bor

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 20000000000 於 2009-1-16 22:24 發表
    水貨老平時賣d tiger 推到咁貴,比賊佬爆格都唔做底折扣益我們的跑步友 你都有今日

下.. ching.. 似乎你對人不對事 wow...
    你上番日本個 official web site 睇番佢個 suggested retail price... 對番 hkd ... 同 10k pro 個 listed price 差百幾二百蚊到 (仲要果陣係 100 yen = 7.3hkd; 而家 d yen 貴0左咁多...)
    果百幾二百蚊仲未計運費... 人地做生意仲要開飯 ga... 將心比己...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2009-1-17 00:28 發表

聽講運動家有skysensor sell la but $1299 wor. 同水貨差唔多bor

之前聽過黃埔果間有..但我去睇果陣都係無..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 20000000000 於 2009-1-16 22:24 發表
    水貨老平時賣d tiger 推到咁貴,比賊佬爆格都唔做底折扣益我們的跑步友 你都有今日

人地都要鋪租,水電,人工,想平就自已去日本買囉,再唔係白飯魚都係好架!

升級   30.53%

該用戶從未簽到

原帖由 領跑員 於 2009-1-17 12:07 發表

人地都要鋪租,水電,人工,想平就自已去日本買囉,再唔係白飯魚都係好架!

咪係…咁叻自己開鋪,到時平D益其他跑友你咪做偉人囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 20000000000 於 2009-1-18 20:25 發表
    你地知唔知OTHER COUNTY  IS HAVE 50%DISCOUNT NOW
    唔一定日本先有,中國有很多大城市都有DISCOUNT,台灣,韓國都有

sorry..小妹孤陋寡聞.....

我只買日版..所以我相信只有日本本土有得賣"行"貨之外... 就算在日本有折都係斷碼貨+唔知幾時既貨...
    日版日本本土都唔夠賣... 要佢有 50% discount 都幾難

不過我想知 ching 點解唔去 中國..台灣... 韓國 買呢..咁未唔駛俾人賺 lor~  
    以 econ 角度來講..做咩都希 opportunity cost gala~

升級   23.67%

該用戶從未簽到

唔咳唔好對人唔對事

每次去10k,sunny同mable總會跟你傾跑步心得.他們的服務態度一流,你去其他運動公司跟本無咁既service.以消費者的角度,他們用心建議你去穿那一類型的跑鞋.如果你覺得貴,可以去第二度買.當有心人做事的時候可否欣賞一下人地呀.希望可以盡快破案!

升級   49.47%

該用戶從未簽到

原帖由 20000000000 於 2009-1-18 20:25 發表 你地知唔知OTHER COUNTY  IS HAVE 50%DISCOUNT NOW唔一定日本先有,中國有很多大城市都有DISCOUNT,台灣,韓國都有

講咁多做咩? 呢個世界自由你情我願,你有本事自己開間鋪平通街,我地就話你叻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 20000000000 於 2009-1-18 20:31 發表
    $1299咪buy貴左

$700搾媽

唔穿鞋跑咪平囉,又通風,唔怕腳臭,流血傷左,自已又會好,鞋爛左,無得自我重組呀!