香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

備戰10km 跑道

關閉 [複製鏈接]

升級   40%

該用戶從未簽到

大家
好,28就黎到LA
我想遲D真係找條約10km的路黎跑 (唔係運動場od)
唔知大
有冇好介紹lei ?
睇渣打個網....由大埔,中大來回跑,or 城門水塘,荃灣來回跑都係12km

家覺得邊條好d? 易跑d? thanks
+1 0
上一篇︰請問CW-X的緊身褲下一篇︰Oakley 清貨大減價

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mandychan 於 2009-1-11 21:01 發表
大家
好,2月8日就黎到LA
我想遲D真係找條約10km的路黎跑 (唔係運動場o個d)
唔知大
有冇好介紹lei ?
睇渣打個網....由大埔,中大來回跑,or 城門水塘,荃灣來回跑都係12km

家覺得邊條好d? 易跑d? thanks

未知 ctse 住響邊呢 ? 同埋你練開跑幾多 k 到???
今日糖尿跑既賽道... 大埔元洲仔公園 -> 科學園 -> 大埔元洲仔公園 有大約 10k
未知你大埔既 starting point 響邊..但由元洲仔公園開始計去到中大來回未必夠 10k...

升級   40%

該用戶從未簽到

我已經跑開8k~
本身我打算係海濱公園做起跑點,之後住返中大

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mandychan 於 2009-1-11 21:42 發表
我已經跑開8k倒~

咁跑遠少少..去到科學園既隧道前才折番吧...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mandychan 於 11/1/2009 21:42 發表
我已經跑開8k倒~

ctse,由元洲仔公園至科學園出咗第一條行人隧道即刻折返至元洲仔公園就夠10K。有多無少。去中大要上舊大埔道,多車就多廢氣,特別係多紅van,唔係幾好走。如果海濱起步,去到元洲仔公園公廁可作跑前warm up或跑後cool down。早幾日小弟就係元洲仔公園至科學園來回做長課。

升級   40%

該用戶從未簽到

OK~咁我都試下先~thanks