香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋

.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-1-21 20:48 發表
唔講你唔知,雪糕係我減肥既動力,我昨日同今日共食左兩枝朱古力雪條及一個朱古力甜筒,好好味,不過大家唔好學我,可能最近跑得太多,當我過磅低過130磅(最近125磅)就會食甜品尤其是雪糕獎勵o下自己,最重要係家人唔 ...

果晚吃飯Allan 師兄同大家分享左好多關於反式脂肪既野,有時間同大家分享下丫~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 allanccl 於 2009-1-21 20:04 發表

我唔敢登張相出黎,因為個個都話你做乜取你大佬張相出黎,實在太過唔似啦,果陣時160磅,腰圍36",而家31",一百廿幾磅,我都認唔到自己呀!

留番第二期年刊出啦! 好有鼓勵作用, 真人真事, 有相為證, 好有說服力.

長跑長有, 越跑越瘦, 瘦身堂 .

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-22 04:48 發表

一於咁話, 到時候龍虎榜前三位全部人等都要交出肥相 " />" />
    未上榜師兄師姐快d報上榜來, 力爭進入前三位." />" />

依個榜, 留番你o地

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-22 09:24 發表

依個榜, 留番你o地

X2

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

就是等你地d
    加入長跑網前, 加入長跑網後的相

來搞個 "長跑網代言人" 投票

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   93.33%

該用戶從未簽到

前三位,要交相咁得人驚 唔會有我份掛
    我都嚟報告下先...
    前:139磅
    低見:108磅
    現在:114磅
    減幅: 25磅
    時間:約3年
    目標:約100磅以下
    方法: 做gym, keep-boxing,踩機,跑步,非常有限的控制飲食
    最衰減到其中一個平台期時,心急...食減肥藥兩個星期停左後,體重不能控制,肥番好多 ...
    革命尚未成功,減肥仍需努力

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   77.37%

該用戶從未簽到

我又報個到先

低見: 138磅(5年前)
    現在: 158-160磅
    目標: 145磅
    減幅: 0磅(0%)
    時間: 剛開始
    方法: 跑步+gym

升級   0%

該用戶從未簽到

jonathanmok c hing

welcome welcome !

add oil ar!!!!

沒有減不到的磅數 !!!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 shogikin 於 2009-1-22 12:17 發表
    就是等你地d
    加入長跑網前, 加入長跑網後的相

來搞個 "長跑網代言人" 投票

睇番長跑網年刊, 第一代代言人唔係已經有呢咩????

升級   0%

難過

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-23 10:29 發表

多謝分享.
    從今日起希望呢度減肥鬥士們不要依靠食減肥藥, 會當犯規入唔到榜既, .
    我地主要會用兩招: 運動(跑步, 單車 etc)+控制飲食!

Agree! 為健康而跑, 為健康而減, 係唔得食藥架!

升級   0%

難過

原帖由 running-sue 於 2009-1-23 23:25 發表

睇番長跑網年刊, 第一代代言人唔係已經有呢咩????

要搵定第二代接班人嘛!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-23 10:29 發表

多謝分享.
    從今日起希望呢度減肥鬥士們不要依靠食減肥藥, 會當犯規入唔到榜既, .
    我地主要會用兩招: 運動(跑步, 單車 etc)+控制飲食!

禁藥

升級   93.33%

該用戶從未簽到

多謝分享.

我已經好後悔食過減肥藥啦...
    所以減到的磅數唔會計在內...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-1-26 22:59 發表

我已經好後悔食過減肥藥啦..." />" />
    所以減到的磅數唔會計在內..." />" />

咁就乖啦! 靠食葯保持得唔長久之外,其副作用仲係難以估計架。
    其實真係唔洗食葯架,只要恆常跑步,加埋注意食得健康,唔食煎炸食物、飽和脂肪、反式脂肪.....
    減肥就係咁簡單。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 allanccl 於 2009-1-26 23:10 發表

咁就乖啦! 靠食葯保持得唔長久之外,其副作用仲係難以估計架。
    其實真係唔洗食葯架,只要恆常跑步,加埋注意食得健康,唔食煎炸食物、飽和脂肪、反式脂肪.....
    減肥就係咁簡單。

亮ching

不如提供下快步行的減肥方法

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-26 23:54 發表

亮ching

不如提供下快步行的減肥方法

其實快步行的減肥方法唔洗學都識架,好簡單,就係行急d,要行到出汗果種,唔好慢行公司咁慢就得,每次起碼半個鐘,當然在之前之後最好做番d拉筋熱身。一樣可以減到肥,這方法對身體過重,不宜跑步的人最適合。我有個女同事,佢唔鍾意跑步(驚傷腳喎),佢只是每日行一個鐘,幾個月減左廿幾磅,修晒身。佢都無節食,淨係唔食油炸野特別係炸薯條,所有肥野脂肪唔食,就係咁簡單。

升級   7.89%

該用戶從未簽到

Dear all,

Before fast walking in mid Dec 08 = 245lb
    One month after = 239 lb

need to walk more to reduce the effect of CNY.

Quite happy to have 6lb reduction.