香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋

.

升級   23.68%

該用戶從未簽到

Highest: 180lb (2002-10)
Lowest: 137lb (2007-2)
Current: 147lb (2009-2)
Height: 168cm

Target: 127lb (2009-12)

升級   6.33%

該用戶從未簽到

前:170lb
低見:150lb
現在:154lb
減幅:9.412%
時間:21個月

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

減磅目標: 係渣打前47kg

渣打前兩星期仍然穩定保持48kg, 病+減操兩個星期, 冇胃口但沒有減磅,
    渣打前三天才回復少少胃口, 大量補水 ,體重升至50kg.
    渣打完成半馬, 即晚回復48kg.
    睡醒一覺, 竟然輕了1kg, 47kg.

身體仍有減磅空間, 新目標45kg.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   83.16%

奮鬥

原帖由 allanccl 於 2009-2-6 22:35 發表

恭喜LaCo ching/ctse,好成功呀! 繼續努力,keep 住唔好肥番。
    相信閣下已養成跑步習慣及興趣了,是嗎?

係呀=.=
    而家幾日一定會落去跑一跑= =
    好似唔跑唔舒服= ="

升級   30.33%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-15 16:32 發表
    前:120磅
    低見:114.5磅
    現在:116.5磅
    減幅: 3.5磅
    時間:4-5年

梁兄真係好輕身, 唔怪之得跑得咁快~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

我係肥唔到~~相信一眾女士們都幾羨慕

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-15 17:25 發表

升級   83.16%

奮鬥

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-15 17:25 發表

本身我都唔算係肥得到-.-
    我原本都係12十幾磅-.-自從2年前係中港城上面間酒店到做野 差唔多日日放工都食個9件雞加大餐 食左幾個月 加上又飲開酒 先增左8-9磅
    (個排差唔多1日4餐)-.-.....
    來左而家間酒店做左1年  佢個個星期5中午個餐都太好 所以 就由1百3十幾增到1百4十幾

直至08年11月開始就

升級   43.68%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-2-6 22:38 發表

ching 有冇檢討下,點解會重左十幾磅?

我諗因為自上年9月轉工之後, 飲食習慣唔同左,
    日日lunch茶餐廳, 碟頭飯, 又成日叫tea...
    夜晚就食兩碗飯..唔知點解近年係大食左....
    就算有跑下步, 可能量唔夠, 加上唔戒口, 人大左, 新陳代謝又慢左....咁就易肥了...
    而家已經開始夜晚只食半碗飯, keep住一星期跑3-4日, 有時間做下gym
    希望可以減到肥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 不停向前 於 2009-2-15 21:06 發表

我諗因為自上年9月轉工之後, 飲食習慣唔同左,
    日日lunch茶餐廳, 碟頭飯, 又成日叫tea...
    夜晚就食兩碗飯..唔知點解近年係大食左....
    就算有跑下步, 可能量唔夠, 加上唔戒口, 人大左, 新陳代謝又慢左....咁就 ...

不停向前兄,好高興閣下都知道自己會暴肥嘅原因,全部中晒,相信你好快會減番肥,晚飯又唔洗話食咁少飯,唔好令自己覺得餓,到處搵嘢宵夜,咁樣仲快肥,餓到手軟腳軟喺會令人放棄減肥的。食健康啲,少油走甜就得架啦,多做運動,可以的話跑慢
    跑長。你一定得嘅,我地支持你,這個減肥龍虎榜是你的!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LaCo 於 2009-2-12 23:24 發表

係呀=.=
    而家幾日一定會落去跑一跑= =
    好似唔跑唔舒服= ="

哈哈,你上左跑癮啦!
    我同閣下一樣呀,真係唔跑唔舒服架!

升級   0%

該用戶從未簽到

琴日睇過長跑網一週年特輯,看見瘋狂兄BEFORE & AFTER的樣子,真係唔敢相信呀~

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

until today

before: 164 lbs.(fat 25%)
    now: 156 lbs.(8% fat)
    減幅: 8 lbs / 4.87% weight, 15% fat

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

咦!原來有條咁嘅thread,我都報埋一份。

前:168磅
    低見:137磅
    現在:143磅
    減幅: 31磅或18.5%(最高),25磅或14.9%(現時)
    時間:兩年 (2007年4月到今)
    方法: 長期跑步+做Gym。冇特別控制飲食,只是加多D蔬菜同生果,做咗Gym後仲食多咗飯。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2009-2-16 13:58 發表
    before: 164 lbs.(fat 25%)
    now: 156 lbs.(8% fat)
    減幅: 8 lbs / 4.87% weight, 15% fat

大隻兄..你係未打錯字... now : 18% fat ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-16 12:03 發表
    琴日睇過長跑網一週年特輯,看見瘋狂兄BEFORE & AFTER的樣子,真係唔敢相信呀~" />" />

x2, 真係想像唔到瘋狂兄減肥前個樣 厲害

希望我都可以啦...

升級   23.68%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-16 12:03 發表
    琴日睇過長跑網一週年特輯,看見瘋狂兄BEFORE & AFTER的樣子,真係唔敢相信呀~" />" />

Where?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7.89%

該用戶從未簽到

Dear all,

Just to share my status

Two months ago (before fast walking) = 246lb
    One month after start fast walking = 239 to 240 lb
    Two month after = 236lb

If keep on such progress, then I need further 10 month to reduce my weight under 200lb and start to learn some jogging.

Would keep on but a bit worry during the hot weather/summer