香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pakcb
打印 上一主題 下一主題

港島西 - 肥佬泊泊 - Pakcb

升級   0%

該用戶從未簽到

ching 好勤力, 加油, 不過如果腳痛就都係停一停好D

我尋日夾硬跑左一轉, 之前感冒休練左一個星期, 訓個時個足踝都有少少痛, 睇黎都要休跑... 下星期跑唔跑到馬鞍山8k 同埋發財跑真係望天打掛 , 迫於無奈可能都要抖抖, 因為太想跑渣打了...

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

... 休跑中...唯有入本書...得閒睇下
    入左邊本...咪就係...

登錄/註冊後可看大圖

《關於跑步,我說的其實是……》(作者:村上春樹 )

想跑...但係又無得跑的日子...真難過

升級   0%

該用戶從未簽到

哈哈, 咁岩, 我都睇緊

升級   36.65%

無聊

今日收到個 Email

「渣打馬拉松2009 − 友共友.齊齊跑」 − 得獎通知書

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   36.65%

無聊

希望趕得切係下星期中好返晒
    但係 sub 65 的目標就應該做唔到了

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   36.65%

無聊

謝謝 CHing 關心
    個d目標只係有個時間睇下咁解
    我唔會專登去谷做的
    加上睇黎今次的過份操練....會更加小心

我最終只係可以...至少可以完成跑到一次青馬大橋(全馬)
    我唔會為追時間去做的...所以見膝頭有d唔舒服...就休跑了

p.s. 呢個網好多朋友幫大家打氣...好好氣氛...好開心加入左呢個網

升級   36.65%

無聊

停左好奈跑步...有成近三星期
    仲有兩日就渣打了
    睇黎由於先前的過份操練攪到今年的目標...應該未能達到
    唔緊要啦...我又唔係要追d乜野時間的成績
    所以最緊要都係跑得健康

昨天買了兩條...膝蓋綁帶 @$20
    今朝慢跑了2k...膝蓋都無乜事了

但係對穿了第四次的 Rider 11 效果不大滿意
    唔知係咪因為我真的太重
    所以跑既時間都無 CHing所講個底好正
    唉...可能我真係要買多對 WAVE CREATION

登錄/註冊後可看大圖

好好保護對腳先
    可能我太重...一企係到都壓到一般人地ok的款..都已經扁晒...無晒彈力...哈

大家有無意見提議下

升級   0%

該用戶從未簽到

我著緊對wave creation 10 都一排, 用佢黎跑左發財跑同馬鞍10k, 我覺得都OK呀, 係真係感覺到有保護到對腳, 之前個對nike 跑完個腳踭係有少少痛, 而家轉左呢對就無. 同埋而家著番舊個對nike 係好明顯個底已經扁晒.

之前買鞋都試過對wave rider 12, 我諗係我個人重既關係, 著上去個感覺雖然係就係輕D, 但真係覺得個底好薄, 最後就買左對wave creation 啦..

不過距離渣打只係得番一日, 我諗ching 你都係唔好換鞋住啦, 如果唔係太唔OK 都用住對wave rider 跑埋個渣打先啦, 之後先再決定買唔買wave creation

升級   36.65%

無聊

原帖由 kcchu 於 2009-2-6 12:11 發表
    之前買鞋都試過對wave rider 12, 我諗係我個人重既關係, 著上去個感覺雖然係就係輕D, 但真係覺得個底好薄, 最後就買左對wave creation 啦..

睇黎我地都係同一問題...因為我都係覺得個底好似好薄...無乜彈性咁..好似企係到就到左底咁
    會唔會問題真係我太重 Rider 12 唔係咁合用
    聽你咁講...我都係買對 Creation
    感覺效果真係明顯好多?

仲有就係覺腳掌好倦咁
    跑左2k...膝蓋就無乜事...反而係腳掌好累

仲有無其他意見分享下?

跑鞋我都仲有既...如果今晚去允x(見CHing話七折)...如果咁橋買到明早試下吧
    唔知咁快穿去跑渣打好唔好
    如果唔好...我都仲有對 Nike Air Alaris

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

我諗我地個問題都係相類似(我應該重磅過你), 我對wave rider個感覺都係買鞋個時叫佢拎晒兩對出黎試著個分拎鐘得出黎既結論, 你都可以去感受下咁會好D

聽好多ching/ctse 講新鞋落場唔係咁好, 因為都要比時間自己去適應下先落場會好D

升級   0%

該用戶從未簽到

pakcb c hing

"講新鞋落場唔係咁好, 因為都要比時間自己去適應下先落場會好D"

X2

升級   36.65%

無聊

其實都幾down
    因為一時過份操練勞損左
    攪到跑又無得跑...練又無得練咁
    不過都好...上左一課...跑步真係無得急
    今次10k...都係變左志在參與...希望出年可以有能力報到半馬

對新鞋落場...因為自己唔係勁跑...都係慢慢跑下...諗住用佢對腳會有好d保護咁啫
    我無諗住快跑的...如果咁穿新鞋ok嗎?
    我估如果一心諗住競賽的就唔好穿新鞋?
    不過新鞋都一定會有危險性...如果quak腳就慘
    所以我都應該唔會穿新鞋
    如果今晚買左...今晚跑下2k...明早跑下2k...都舒服無事...又好唔好用佢呢?

但長遠計...大家覺我係唔係應該買多對 creation 練習用
    rider 就留黎平日用就算

creation 係咪真係比 rider 強好多...在於我呢類成 百九磅的重磅人

升級   0%

該用戶從未簽到

pakcb c hing

保重 保重!!!! 穿舊的鞋好D !!

美記的鞋小弟不懂!!

長跑長友!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-2-6 15:56 發表
    其實都幾down
    因為一時過份操練勞損左
    攪到跑又無得跑...練又無得練咁
    不過都好...上左一課...跑步真係無得急
    今次10k...都係變左志在參與...希望出年可以有能力報到半馬

對新鞋落場...因為自己唔係勁跑...都 ...

我諗呢樣都係留番比D對跑鞋有經驗既ching/ctse 講吧

出年希望係渣打半馬場上見到你 ~

升級   36.65%

無聊

因為買黎都唔係星期日用
    最後都只係出去睇下個價...八下幾錢
    咁行開行埋見到平先買
    今日睇左個價係 $850 x 0.8 = $680

升級   36.65%

無聊

唉...本來跑到...仲諗住會有不錯成績..唉...現在跑唔跑得完都成問題...感覺真難受

升級   100%

開心

放鬆下啦香港人~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-2-7 10:56 發表
    唉...本來跑到...仲諗住會有不錯成績..唉...現在跑唔跑得完都成問題...感覺真難受

好好享受比賽, 好好感受氣氛