香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pakcb
打印 上一主題 下一主題

港島西 - 肥佬泊泊 - Pakcb

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

先前的過份操練有d膝蓋勞損
    停了一個月練習
    比賽前一天的早上2km都跑唔到
    中午買左止痛...食了一次...今朝食又了一次...搽了兩層安美露先去
    最後今早...都完成了 10km
    雖然做唔到今年的目標 (sub 60)
    但係睇自己隻錶 比對上一次2005年好
    2005年 75min (大會)
    2009年 73min (自己錶)
    開心~~~Yeah!
    下屆目標....完成半馬!

升級   0%

該用戶從未簽到

pakcb c hing

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-2-8 10:49 發表
    先前的過份操練有d膝蓋勞損
    停了一個月練習
    比賽前一天的早上2km都跑唔到
    中午買左止痛...食了一次...今朝食又了一次...搽了兩層安美露先去
    最後今早...都完成了 10km
    雖然做唔到今年的目標 (sub 60)
    但係睇自 ...

師兄好野 .
    下年再努力吧.

升級   36.65%

無聊

升級   36.65%

無聊

回復 45# 的帖子

可惜...未能完成

跑馬路真係難好多...要鍛鍊好d先可以跑呢條路
    下次先定一個易d既路段完成先

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 pakcb 於 2009-9-4 17:39 發表
    可惜...未能完成

跑馬路真係難好多...要鍛鍊好d先可以跑呢條路
    下次先定一個易d既路段完成先

Pakcb ching,

唔駛急,慢慢嚟!最緊要唔好受傷,
    如果你先前試過膝頭勞損,就更加要小心,
    如果攪到好似我咁輭組織受傷,就手尾好長架啦!
    跑運動場track徑比較軟,冇咁令膝頭受壓,會比較好些。

慢慢來吧!循序漸進,長跑長有!

升級   36.65%

無聊

多謝 runrun ctse 打氣支持
    我今日係公園...完成今屆既第一次 10km
    雖然係龜速進行 完成時間係 1:27'46"80
    但我目標只係完成所以都覺達標 (雖然目標係低d   )
    希望係下個月報渣打前....完成一次 15km
    咁就對今次 半馬有d信心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-6 21:47 發表
    多謝 runrun ctse 打氣支持
    我今日係公園...完成今屆既第一次 10km
    雖然係龜速進行 完成時間係 1:27'46"80
    但我目標只係完成所以都覺達標 (雖然目標係低d   )
    希望係下個月報渣打前....完成一次 15km ...

Ching係邊個公園跑? 我係街度跑好難計10km

升級   36.65%

無聊

我係海皮個公園入面跑...跑入面個大圈...唔上山個邊...
    剛好係約 四百一圈
    自己有次專登一步步度完乘返出黎
    如果跑公園外圍就大約六百一圈
    (只係自己數下幾多步,返屋企度下幾大步,就咁乘出黎)
    跑街咪仲要易度,google map 就得,可有約數

升級   36.65%

無聊

1:27'46"80 去跑 10km,但半馬係21km,
    所以就只係剛剛可以達標,但係...我其實要跑多...一個double呀!
    我成世仔最長個次都係只係跑到16km炸!
    要加油加油..多謝支持!

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-7 11:12 發表
    1:27'46"80 去跑 10km,但半馬係21km,
    所以就只係剛剛可以達標,但係...我其實要跑多...一個double呀!
    我成世仔最長個次都係只係跑到16km炸!
    要加油加油..多謝支持!

你是可以的!幾年前,我覺得8公里是太長,我怎麽可能跑得到!那時候沒想過,現在可以跑全馬,你繼續練,很快就可以了。

升級   36.65%

無聊

升級   36.65%

無聊

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-7 12:24 發表
    你是可以的!幾年前,我覺得8公里是太長,我怎麽可能跑得到!那時候沒想過,現在可以跑全馬,你繼續練,很快就可以了。

多謝 鼓勵

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-7 09:30 發表
    我係海皮個公園入面跑...跑入面個大圈...唔上山個邊...
    剛好係約 四百一圈
    自己有次專登一步步度完乘返出黎
    如果跑公園外圍就大約六百一圈
    (只係自己數下幾多步,返屋企度下幾大步,就咁乘出黎)
    跑街咪仲要易度 ...

海皮公園唔係成1.16km咩.. 去到個盡頭燈位喎(即係行番出去大街近山道)... 我知啦 你唔係跑近住海皮... 你係跑果個公園... 誤會左

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-9-7 12:24 發表

我目標係半馬.. 而家跑10公里都扯晒氣... pb係57分鐘跑到10.4x km左右.. 同半馬差好遠仲係

升級   36.65%

無聊

下次可能...坐車落清風街...之後沿海皮...跑返屋企...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-7 22:24 發表
    下次可能...坐車落清風街...之後沿海皮...跑返屋企...

清風雨唔知邊度添, 不過海皮都幾好跑呀

我試過由堅尼地城跑去立法局再跑番轉頭. 計埋都冇10公里. 不過空氣唔好, 我跑干諾道西果條路, 不過都唔係好好跑. 人多又要避,... 著條短褲仔又唔咁好

升級   36.65%

無聊

回復 58# 的帖子

清風街...天后...維園...
    以前最舊個間 esprit ... 不過可能個時你應該未出世...哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-9-7 23:42 發表
    清風街...天后...維園...
    以前最舊個間 esprit ... 不過可能個時你應該未出世...哈

唔知你講乜添. 不過你又唔知我咩年紀, 唔好扮老過我喎