香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新來

升級   50%

該用戶從未簽到

大家好, 我跟營養師差唔多成年,減左大部份. 但係最後10lbs 硬係減唔到..

仲未落到BMI水平... 所以仍要努力~
+1 0
上一篇︰china coast marathon 18-1-09 相片分享下一篇︰渣馬驚跑跑下急屎/肚瀉...

升級   0%

該用戶從未簽到

hoiku 師兄or師姐? 歡迎你! 請問平時有無運動,例如跑步?
我前年七月中開始,用了兩個半月減左30磅,BMI跌到22.8後,keep左年幾無反彈過,是用健康飲食加運動(跑步),這個月頭下了決心,要再減多10磅,將BMI下降至20左右,所以同閣下目標一致! 可否講下你會點樣減呢10磅呀?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 allanccl 於 2009-3-14 10:04 發表

hoiku 師兄or師姐? 歡迎你! 請問平時有無運動,例如跑步?
    我前年七月中開始,用了兩個半月減左30磅,BMI跌到22.8後,keep左年幾無反彈過,是用健康飲食加運動(跑步),這個月頭下了決心,要再減多10磅,將BMI下降 ...

亮哥,
    你的健康飲品是什麼,可以介紹一下嗎,功效如何呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-3-14 10:46 發表

亮哥,
    你的健康飲品是什麼,可以介紹一下嗎,功效如何呢??

我平常只喝自己煲滾過的水,每早起來,飲一杯約500cc室溫的開水,這杯水對排污一流。
    除左白開水,間中會喝自制低糖荳漿,哈!你問到我先發覺自己大部份時間都係飲白開水而矣,唔覺呈覺咁就淨係喜歡飲白開水。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 allanccl 於 2009-3-14 13:25 發表

我平常只喝自己煲滾過的水,每早起來,飲一杯約500cc室溫的開水,這杯水對排污一流。
    除左白開水,間中會喝自制低糖荳漿,哈!你問到我先發覺自己大部份時間都係飲白開水而矣,唔覺呈覺咁就淨係喜歡飲白開水。

就係咁簡單呀,又健康又免費,嘻嘻!!

升級   80%

該用戶從未簽到

可以加少量食鹽~