香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

九龍仔公園一問...

升級   0%

該用戶從未簽到

想問下甚樣去九龍仔公園呀?
搭地鐵應該搭到去邊個站?怎樣從MTR行去這裡呀..
十分感謝....
+1 0
上一篇︰美產花生醬疑染沙門氏菌下一篇︰打電話手勢可千里傳音

升級   0%

該用戶從未簽到

你是由那兒出發呢?

九龍仔公園,最近的港鐵站是樂富,
但是由樂富步行往九龍仔公園,也要大約十五至二十分鐘啊.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 DLO 於 2009-1-19 09:37 發表

你是由那兒出發呢?

九龍仔公園,最近的港鐵站是樂富,
但是由樂富步行往九龍仔公園,也要大約十五至二十分鐘啊.

我會從北角出發囉...
咁從樂富有冇車搭到過去架...

升級   18.2%

該用戶從未簽到

由樂富去應該唔洗20分鐘, 你搵得車來(我都唔知有咩車搭)都差唔多行到去啦.  

你係吉之島出, 係吉之島入面上2層去到玩具部, 係玩具部有個出口, 一出就係聯合道, 向左行, 一直行, 行到李兆基創意書院轉右, 沿路一直行就會見到公園入口.  無蕩失路的話, 應該15分鐘一定到.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-1-19 10:37 發表
由樂富去應該唔洗20分鐘, 你搵得車來(我都唔知有咩車搭)都差唔多行到去啦.  

你係吉之島出, 係吉之島入面上2層去到玩具部, 係玩具部有個出口, 一出就係聯合道, 向左行, 一直行, 行到李兆基創意書院轉右, 沿路一直 ...

多謝ctse的詳細教路...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-19 10:46 發表

多謝ctse的詳細教路...

另外,如果由北角出發的話,
可以考慮坐106或116隧道巴士[繁忙時間就唔好試,因為紅隧可能會塞車],
在九龍城舊機場落車,然後沿住衙前圍道直行,直至去到延文禮士道就轉入去,就會見到九龍仔公園.
應該都係步行約15分鐘左右.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 DLO 於 2009-1-19 21:22 發表

另外,如果由北角出發的話,
可以考慮坐106或116隧道巴士[繁忙時間就唔好試,因為紅隧可能會塞車],
在九龍城舊機場落車,然後沿住衙前圍道直行,直至去到延文禮士道就轉入去,就會見到九龍仔公園.
應該都係步行約15 ...

巴士好慢架, 特別係106, 兜入土瓜灣馬頭圍兜到暈 , 地鐵快好多!