香港長跑網  - 長跑長友

北角新人報道

升級   11.05%

該用戶從未簽到

大家好!我從來都冇跑步的,從2008年10月非常大膽報左渣打全馬,跑步生涯就由三個月前開始,想係我的人生完成一次全馬拉,跑步真係好辛苦,報名時只跑得1.2km,11月知道廈門有個馬拉松活動,就嘗試報半馬,當時已過了截止日期兩日,大會話已只得全馬有位,重要問下領導批唔批先,好彩最後都批左,估唔到就咁就完成左我第一次的全馬,當然時間係好慢啦!不過真係好開心!
以上係小小個人故事,以後要請各位師兄師姐多多指教!

升級   0%

該用戶從未簽到

Welcome ching!
你未練過全馬就去參賽,而且能順利完成..
勁~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 熱血男 於 2009-1-20 10:03 發表
大家好!我從來都冇跑步的,從2008年10月非常大膽報左渣打全馬,跑步生涯就由三個月前開始,想係我的人生完成一次全馬拉,跑步真係好辛苦,報名時只跑得1.2km,11月知道廈門有個馬拉松活動,就嘗試報半馬,當時已過了 ...

歡迎 熱血男 師兄,長跑長友! 我都係香港島東人,師兄好勇啊! 廈門馬拉松完成時間是多少?
我都係無有識死果隻,07年中開始學跑步,講真其實開頭只是急步行,到成十月先學跑,同年十一月便去上海跑東麗杯國際馬拉松,雖然係報半馬,又在兩小時內完成到,咁就上左跑步癮,到而家都跑左兩個全馬五個半馬,不過好驚渣馬,好難跑架,尤其是上西隧。
師兄在甚麼地方操多?

升級   0%

該用戶從未簽到

ching 無跑過步就完成全馬, 真係太勁了, 小弟自愧不如

我都係港島東人, 平時都係跑柴灣/杏花村多, 我都係以跑到人生第一個半馬/全馬為目標, 但而家都只係敢參加10km

升級   11.05%

該用戶從未簽到

allanccl,我ge時間係5小時49分,大會要求6小時內完成,我重有11分就會過時了,名次係3507.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 熱血男 於 2009-1-20 11:23 發表
allanccl,我ge時間係5小時49分,大會要求6小時內完成,我重有11分就會過時了,名次係3507.

歡迎熱血男兄.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 熱血男 於 2009-1-20 11:23 發表

好好野呀! 如果你有練下,仲勁呀!
原來廈門有六個鐘咁多,鄭開同埋北京馬拉松只得五個鐘跑咋。

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome welcome

熱血男 c hing

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

c hing "熱血最強"

長跑長友 ar 

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

ching,  歡迎你呀

升級   0%

該用戶從未簽到

熱血男ching 得閒黎參加下我地港島區約跑-----快活索K團,保証一索上癮!

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎! 又多一位跑友加入香港長跑網!
    小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場龜速跑,歡迎指教!
    長跑長友   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 熱血男 於 20-1-2009 11:23 發表

c-hing 好勇+好強呀!!

升級   0%

該用戶從未簽到

Hi ching
    佩服

升級   11.05%

該用戶從未簽到

cu83,有機會都可以跟你跑下.
    allanccl,我一定會參加你地ge索K團的.
    我自己通常會去銅鑼灣運動場起步,沿天后廟道上到寶馬山道來回.

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟只可以寫個服字!
    跑左數年,準備左成年,小弟今年至敢報跑人生第一個全馬,希望可順利完成!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 熱血男 於 2009-1-20 16:07 發表
    我自己通常會去銅鑼灣運動場起步,沿天后廟道上到寶馬山道來回.

不過,因為過年大家都比較忙(個個人都忙團年),所以索K暫停,可留意港島吹水區的網友約跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 熱血男 於 2009-1-20 16:07 發表

ching你而家一個星期會練幾多日呀?
    既然廈門賽已跑過一次全馬,今次渣打全馬也唔駛怕跑唔哂啦...
    加油呀~

升級   11.05%

該用戶從未簽到

cookie97,而家每星期三日,每次平均20KM

升級   82.35%

該用戶從未簽到

ching 無跑過步就完成全馬, 真係太勁了
    我都係港島東北角
    平時都係跑北角/筲箕灣

升級   11.05%

該用戶從未簽到

謝謝大家的鼓勵,你地係我長跑生涯的第一班朋友,以後重要跟大家學嘢!