香港長跑網  - 長跑長友

馬鞍山盃2K 一問~~

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟見有師兄報左2K 親子組,小女會自己玩2K,小弟玩8K,見到2K個路線圖淨係晌個場入面,請問今次係咪唔跑出街架呢??如果係齋跑場係咪要自己數圈呢??小女經驗尚淺,驚佢唔識數圈~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

親子組, 唔係要大人同小朋友一齊跑o既咩?

升級   0%

該用戶從未簽到

分8k各年齡,2k各年齡同2k親子架,我自己都要玩,唔得閒同個女玩親子2k~~

我都見到Sue 師姐將我同小女掟左落親子組~~

升級   100%

奮鬥

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-22 00:06 發表

分8k各年齡,2k各年齡同2k親子架,我自己都要玩,唔得閒同個女玩親子2k~~

我都見到Sue 師姐將我同小女掟左落親子組~~

哦....明白, 好執番好個list先.
    言歸正傳, 我有次跑Jessica Run for Women, 佢都係跑圈(4個), 佢經過中途check point時 (u turn位), 會有大會人員在號碼布上畫一筆, 儲夠4筆就收工, 唔知今次係唔係咁呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-22 08:51 發表

哦....明白, 好執番好個list先.
    言歸正傳, 我有次跑Jessica Run for Women, 佢都係跑圈(4個), 佢經過中途check point時 (u turn位), 會有大會人員在號碼布上畫一筆, 儲夠4筆就收工, 唔知今次係唔係咁呢?h ...

唔該SUE 師姐~~

咁原始?

不過都係唔好理佢啦,唔識計圈抵佢啦,下次精D,由佢自由發揮~~

升級   100%

奮鬥

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-22 09:43 發表

唔該SUE 師姐~~hgjD115" />" />" />" />hj

咁原始?hgjD088" />" />" />" />hj

不過都係唔好理佢啦,唔識計圈抵佢啦,下次精D,由佢自由發揮~~

人地Daddy, 放心喎, 可能冇你響度, 佢精過你呀, 哈哈
    BTW, 公牛ching & hobbywet ching 都參加親子組, 總之你叫佢認住同佢一樣衫o既人 (長跑衫), 有乜事就去搵佢地.
    話時話, 囡囡幾大?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-22 09:53 發表

人地Daddy, 放心喎, 可能冇你響度, 佢精過你呀, 哈哈
    BTW, 公牛ching & hobbywet ching 都參加親子組, 總之你叫佢認住同佢一樣衫o既人 (長跑衫), 有乜事就去搵佢地.
    話時話, 囡囡幾大?

好呀好呀,有問題叫佢自己去問師伯~~

衰女十歲,佢跑得好慢,玩過一次馬鞍山3K幾有興趣,呢次第二次玩比賽~~

http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v347/178/48/837308274/n837308274_1488598_5781.jpg

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-22 10:12 發表

好呀好呀,有問題叫佢自己去問師伯~~

衰女十歲,佢跑得好慢,玩過一次馬鞍山3K幾有興趣,呢次第二次玩比賽~~

http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v347/178/48/837308274/n83730827 ...

其實10歲妹妹能跑畢2k已經好叻女....
    唔好咁快對佢有咁高要求啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-22 10:19 發表

其實10歲妹妹能跑畢2k已經好叻女....
    唔好咁快對佢有咁高要求啦...

都唔會對佢高要求既,上次晌運動場hae 左兩三次就去比賽,比賽日卅幾度,我仲驚過佢,比賽前係咁提佢如果唔舒服就要停,結果都24分完成到~~

不過都希望佢如果玩就投入少少,前日同佢落左街索K 佢第一K 跑到5:22都OK,最難得係索完仲同我一齊檢討,佢都真係有D 興趣喎~~

升級   100%

奮鬥

我個小姪女都叫我帶去跑, 但我一早已報佐個人隊際, 所以佢今次冇得跑.
    小姪女今年4歲, 跑過(1) 東區長跑迎奧運2.8k (2) 沙田歡樂跑3k (3) 麥當勞愛心兒童跑2k, 次次跑到成頭汗又嗌辛苦, 但係成日叫我帶佢去跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-22 10:31 發表
    我個小姪女都叫我帶去跑, 但我一早已報佐個人隊際, 所以佢今次冇得跑.
    小姪女今年4歲, 跑過(1) 東區長跑迎奧運2.8k (2) 沙田歡樂跑3k (3) 麥當勞愛心兒童跑2k, 次次跑到成頭汗又嗌辛苦, 但係成日叫我帶佢去跑.ng1hg ...

今次呢個最細果組應該係10-11歲,小姪女點都無得玩呀~~

4歲已經身經百戰,勁! 有Sue 師姐優良血統~~

升級   100%

奮鬥

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-22 10:44 發表

今次呢個最細果組應該係10-11歲,小姪女點都無得玩呀~~

4歲已經身經百戰,勁! 有Sue 師姐優良血統~~

依個就係第2個原因囉.  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-22 10:29 發表

都唔會對佢高要求既,上次晌運動場hae 左兩三次就去比賽,比賽日卅幾度,我仲驚過佢,比賽前係咁提佢如果唔舒服就要停,結果都24分完成到~~

不過都希望佢如果玩就投入少少,前日同佢落左街索K 佢第一K 跑到5:22都OK,最難得係索完仲同我一齊檢討,佢都真係有D 興趣喎~~

1k 跑5'22" 真係跑得快....哈...
    DEE兄得閒同佢一齊train多D,相信他日可成大器...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-22 10:59 發表

1k 跑5'22" 真係跑得快....哈...
    DEE兄得閒同佢一齊train多D,相信他日可成大器...

聽講咁細個唔可以操得咁行,尤其女仔~~

唔寄望有咩大成,馬王話齋中意跑起碼對身心都健康D,好過中意打機,當然好似SUE 師姐咁得閒拎下獎就更開心~~

升級   100%

奮鬥

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-22 12:25 發表

聽講咁細個唔可以操得咁行,尤其女仔~~

唔寄望有咩大成,馬王話齋中意跑起碼對身心都健康D,好過中意打機,當然好似SUE 師姐咁得閒拎下獎就更開心~~

絕對同意

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

哇~~4歲點跑~好難想像 勁
    dee兄個女真係好野~~如果大多少少仲有興趣不如入d訓練班玩玩都幾好架

升級   100%

奮鬥

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-22 23:08 發表

咪帶埋隻pooh pooh公仔 (我同佢的至愛, 哈哈) 去跑, 一邊跑一邊用pooh pooh同佢打氣.
    佢好似我咁, 傻下傻下咁就跑完囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-22 23:08 發表
    dee兄個女真係好野~~如果大多少少仲有興趣不如入d訓練班玩玩都幾好架

佢以前成日病,接近哮喘,而家都唔係成日練,比賽前練兩三次咋,所以仲係好慢,不過最緊要keep 住有興趣~~

都好喎,暑假如果有時間睇下佢有無興趣參加下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-22 23:53 發表

咪帶埋隻pooh pooh公仔 (我同佢的至愛, 哈哈) 去跑, 一邊跑一邊用pooh pooh同佢打氣.
    佢好似我咁, 傻下傻下咁就跑完囉

好搞笑~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我一四口都玩呢場,我玩個人8k,大女(14歲)玩個人2k,大大和細女(11歲)玩親子2k。到時全家都會着網T,希望各位老前輩多多關照。