香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: tommy111
打印 上一主題 下一主題

X風體育用品有限公司

升級   2.33%

該用戶從未簽到

WAVE RONIN 2 有7折先算啦,
而家d人連廣告錢都想慳,
做生意做到真係好CHEAP

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   60%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-21 20:57 發表
題外話, 唔知美津濃武者系列(綠色果對)出左wide版未?

再覆下題外話,我買左對橙黃色MUSHA...除左個樣幾好之外,唔算太好跑,重左少少

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 tommy111 於 2009-1-21 22:05 發表
都係八折, TIGER九折....有些款唔算太舊不過斷碼賣七五折.

老細:呢啲折頭,街坊價嚟。行去波鞋街都有啦,甚至更多折
想做長跑網友生意,起碼都七折la。如果驚比同行炸型,可以同我地D福利大臣(版主),攪下網友優惠。

升級   49.47%

該用戶從未簽到

又係個句, 知易行難
做生意有好多限制, 燈油火臘皮費好重

叫人俾五六七折當然容易,要你自己試吓做唔做到?  香港地除咗成本高之外,仲要有代理商嘅限制,唔係話你要賣七折就七折架.

p.s. Gigasport Mizuno 好似無八折喎(我問過太古嗰間)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 csrunner 於 2009-1-22 13:58 發表
又係個句, 知易行難
做生意有好多限制, 燈油火臘皮費好重

叫人俾五六七折當然容易,要你自己試吓做唔做到?  香港地除咗成本高之外,仲要有代理商嘅限制,唔係話你要賣七折就七折架.

p.s. G ...

ching 有時間不防去旺角大X睇下,唔使問D sales 攞折,只要攞隻美記鞋睇下,D sales 就自動比八折

升級   39.47%

該用戶從未簽到

小弟前一排去過一 d 大型連鎖店同一 d 專 sell 跑鞋既鋪頭睇過

前者,唔係個個職員都對跑鞋有一定認識,跑鞋只係佢地其中一樣 product,佢再都唔多會 so 你,我估多數都係睇多買少,款少,size 唔齊

後者,店主一腳踢,不過好有心機逐對介紹,開足四對唔同款,又試下唔同 size,又試下 wide 版唔 wide,我都覺得自己好煩

價錢,大家都係 8 折,不過後者本身標價係高 d,比前者係貴大慨 $10

仲有 d 公開既秘密,如果代理表態左鋪頭容許將佢地 d 貨俾到 8 折做 d 宣傳
低過 8 折再賣就好似做壞個品牌,代理唔會再俾貨 d 鋪賣
各位師兄試下同店主打下牙架,睇下做唔做到 "友情價"

升級   28.6%

該用戶從未簽到

宜家經濟不景...通街都有8折..........

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 MILKSON 於 2009-1-22 23:57 發表
小弟前一排去過一 d 大型連鎖店同一 d 專 sell 跑鞋既鋪頭睇過

前者,唔係個個職員都對跑鞋有一定認識,跑鞋只係佢地其中一樣 product,佢再都唔多會 so 你,我估多數都係睇多買少,款少,size 唔齊

後者,店主一腳踢 ...

不過mk有間好多跑鞋款之餘d sales又有跑鞋知識,都係8折,雖然佢個位好隔攝(響東京果邊),我都會行過去幫襯,因為服務真係唔錯
我估點解le個topic有咁多反應係因為本身內容好有廣告feel,出post果位ching講有"BIG DISCOUNT"而實際上成個mk都平過佢有關

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 Bmtc 於 2009-1-23 03:20 發表
宜家經濟不景...通街都有8折..........

根本每間鋪都係做梗 8 折
可能係代理做勢
攪到我都買左對

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MILKSON 於 2009-1-23 22:21 發表

根本每間鋪都係做梗 8 折
可能係代理做勢
攪到我都買左對

買左乜? 有冇相?

升級   68.42%

該用戶從未簽到

個個新年前都整返對鞋..........
攪到我都出左事....

入左對asics GT2140

升級   49.47%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-22 15:03 發表

其實如果呢間舖做唔到都無問題的,咁我們咪去d做到呢個折的運動店買鞋,反正又唔係無。
另外呢間舖所提及的折扣,香港的確很多街舖都是呢d折,屯門市廣場內三間大型運動店都做緊8折(小弟是今日經過 check 過價錢 ...

八折?? 我都知通街都係啦.

問題係上面啲師兄叫人俾七折或更低, 我又真係有興趣知邊度有?  我都想入多幾對.

p.s. 講緊新貨, 倉底斷碼唔算.

升級   39.47%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-23 22:26 發表

買左乜? 有冇相?

Idaten 4唔駛相 lar,一落鋪都知係邊對

升級   6.84%

該用戶從未簽到

回復 37# 的帖子

I had been there on last sat and buy asics GT2130 and have 10% off , some people said the discount not much but I don't mind since the boss - Jonathan Lau is good person and kind to talk and good services. I spent half hr to try several pairs of shoes.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 samuel779 於 2009-1-25 21:58 發表
I had been there on last sat and buy asics GT2130 and have 10% off , some people said the discount not much but I don't mind since the boss - Jonathan Lau is good person and kind to talk and good serv ...

Yes, the boss - Jonathan Lau is a nice guys and you will have better service from him via comparing with sales of some local chain shop.