香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

依家買美記邊個款跑全馬最價廉物美?

升級   54.21%

該用戶從未簽到

本人最方便去到既地方系花園街。

本人身高一米七,體重65kg。。

+1 0
上一篇︰廣東跑友新手報道下一篇︰元朗購置跑步裝備推介

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.21%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-22 17:55 發表
yanson兄,
現在rider最新version係12, 這系列最好的了, 我們很多人用來訓練及比賽呢 .原價HKD640
在花園街, 可能會找到8-9折, 相熟介紹可能會便一點(店子地方可能遠些).

我知道12系最新……我就看下“價廉物美”會系第幾個系列甘嗟。。譬如討論區有講到D美記先300幾,系rider第幾代啊?

升級   0%

該用戶從未簽到

美記rider300幾?? Where?

升級   54.21%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-22 19:13 發表
美記rider300幾?? Where?

唔知系咪rider系列喇,我系討論區都見到有些跑友講美記300-400都有選擇。。

升級   0%

該用戶從未簽到

美記300-400都有選擇! 有沒有wave避震?

升級   54.21%

該用戶從未簽到

唔清楚喔,所以先發貼來問。。

升級   0%

該用戶從未簽到

Normally, the cheapest Mizuno running shoes cost $5XX (such as idaten, aero, rider, ..)and you can ask for 20% off. Some better Mizuno running shoes cost $7XX (spacer, lightscud, .....) but lighter in weight. Some better & better MIJ Mizuno running shoes will be cost over $1K.

升級   31.58%

該用戶從未簽到

我早幾個星期去旺角允記買左RIDER12, 折實$5XX.

升級   28.6%

該用戶從未簽到

允記Rider 12已無碼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-22 17:55 發表
yanson兄,
現在rider最新version係12, 這系列最好的了, 我們很多人用來訓練及比賽呢 .原價HKD640
在花園街, 可能會找到8-9折, 相熟介紹可能會便一點(店子地方可能遠些).

昨晚係屯門x威老闆吹水,佢話如果輕磅的人唔一定要買Rider,買美記Wave Aero7都可以,如跑半馬以下路程,訓練同比賽都適合,
我試左都唔錯(好舒服 ),對鞋比Rider輕身好多,試左好耐都唔舒得除......結果買下了賀下牛年。

升級   0%

該用戶從未簽到

其實 Rider 較適合重磅的人,因避震同穩定性好,有唔少參加跑山路的人會著,唯一唔好係鞋身較重。
如果一般跑場或跑街,可能 Aero 重好,因此鞋嘅回彈性較強,而且鞋身較輕。
不過唔知點解香港好多人會買 Rider,可能大部份人都係因想減肥而跑步,所以一開始就要買對啱重磅人的鞋啩!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 神童威威 於 2009-1-24 07:16 發表

昨晚係屯門x威老闆吹水,佢話如果輕磅的人唔一定要買Rider,買美記Wave Aero7都可以,如跑半馬以下路程,訓練同比賽都適合,
    我試左都唔錯(好舒服 ),對鞋比Rider輕身好多,試左好耐都唔舒得除.... ...

細明都係買左Aero7, 好似好舒服咁.
    著完再報告吓.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kenneth 於 2009-1-24 11:17 發表

剛收到 alan 通知,見到美記 rider 11 女裝,允記,是做緊特價3xx。

旺角定屯門先??

升級   39.47%

該用戶從未簽到

有間鋪 rider 11 做梗 $399
    算唔算抵著?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MILKSON 於 2009-1-24 22:27 發表
    有間鋪 rider 11 做梗 $399
    算唔算抵著?

抵呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-24 11:17 發表

剛收到 alan 通知,見到美記 rider 11 女裝,允記,是做緊特價3xx。

唔知除了rider11是3xx, 有無其他wave xxx 都係咁抵呢

升級   39.47%

該用戶從未簽到

Elixir 3
    e 類上一代既產品都係 399
    size 齊唔齊就唔知

如果跑街多,可能有少少山路
    邊對會好 d?