香港長跑網  - 長跑長友

馬鞍山新手

升級   13.16%

該用戶從未簽到

大家好,小弟從國外回港.因不習慣氣候導至時常生病,決定練跑增強體格. 
現在通常在晚間龜速來回錦泰至海鮮舫.

各位師兄師姐多多指教!!

升級   0%

該用戶從未簽到

Hi alauded ching

升級   13.16%

該用戶從未簽到

nice to meet you w.c.w.c

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎ALAUDED師兄,你住馬鞍山真幸福呀,我雖然住柴灣,得閒都會約朋友到沙田馬鞍山跑步,唔好浪費咁正既跑道呀,長跑長友!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

師兄, 歡迎你呀

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

Dear Alauded ching,

Welcome join us

Tarry

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎! 又多一位跑友加入香港長跑網!
    小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場龜速跑,歡迎指教!
    長跑長友   

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

Hi Ching, 歡迎你!

我應該是你的街坊,通常練跑路線是 :
    平日晚上 : 錦泰 - 大圍文化博物舘 - 錦泰
    假日 : ( 可以跑多少少 ) : 上梅子林 - 錦泰 - 大圍文化博物舘 - 沙田 - 科學園 - 錦泰
    但最近受傷了不能跑,復原後一定會再跑。

我們新界東班跑友( 其他區份跑友都擁躍參加 )每星期都會有一晚約埋一齊跑,
    由沙田運動場跑去錦泰,上梅子林再回沙田運動場,大約12K,跟住仲會一齊
    去禾輋大排檔食飯,吹吹水,很熱鬧架!有空歡迎join 我哋呀!
    留意新界東呀大圍新跑手 ( 其實唔新架啦!) 每星期都會出post召集。

升級   13.16%

該用戶從未簽到

各位好,我也想找個機會join大家.

由於小弟剛開始,只能應付3-5K路程. 12K 可能很勉強.

我會留意你們的POST,就算唔跑都可以一齊食飯.

升級   13.16%

該用戶從未簽到

Re: allanccl

"Please excuse I type English"

Sounds like you are a very dedicated runner, Ching, come all the way to Ma On Shan to enjoy the  run.

Yes, the trials in Ma On Shan here is awesome.  The best part is that it will get even better when the construction is done.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   13.16%

該用戶從未簽到

回復 7# 的帖子

Please take care of yourself.  

Hope you recover soon.

升級   0%

該用戶從未簽到

馬鞍山係長跑網發源地, 日後係馬鞍山練跑, 會撞倒好多長跑網既C兄/C姐.

升級   100%

鬱悶

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-23 12:23 發表

大家俾佢個名誤導左, 佢應該叫大圍跑手"新"!" />" />
    "新"係佢個名來!" />" />

我提議大圍兄應該改名做「大圍“勁”跑手新」,
    因為他愈來愈勁,上星期日你哋操40K長課,
    Leung兄是第一個上梅子林,第二個便
    是大圍兄了,係咪好“勁”呢?

升級   100%

鬱悶

原帖由 alauded 於 2009-1-23 12:18 發表
    各位好,我也想找個機會join大家.

由於小弟剛開始,只能應付3-5K路程. 12K 可能很勉強.

我會留意你們的POST,就算唔跑都可以一齊食飯.

歡迎!
    勤跑些,便會越跑越快、不知不覺便跑得長些距離了,
    你可每次練跑都加多小小距離,如300-500米,
    不會覺得太辛苦,但不知不覺間就可以跑得很長途了。
    因為如果要鍛練身體、要心肺功能好,每次都應慢跑起碼40分鐘,
    我都是這樣開始去跑的。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-1-23 14:22 發表
    馬鞍山係長跑網發源地, 日後係馬鞍山練跑, 會撞倒好多長跑網既C兄/C姐.

我住柴灣都就乜撞過ching/ctse ....

升級   100%

鬱悶

原帖由 cc 於 2009-1-23 15:25 發表

應該叫大圍王 ~睇怕呢區佢都係稱王嘎啦~

贊成!