香港長跑網  - 長跑長友

Jerry, 跑之狂熱份子之日誌

升級   31.58%

該用戶從未簽到

Hi, 大家好, 終於都係LEE度開個POST啦!

我希望可以係LEE同各位跑友交流下, 並可以為我的跑步歷程做些記錄.

小弟由細到大都好少做運動, 直到一年前, 開始發現自己有越來越肥的跡像.

所以開始控制飲食及做帶氧運動. 近LEE兩三個月開始迷上了長跑.

本人工作時間唔固定, 跑步時間亦因此唔固定. 而且我星期日通常都要番工, 所以應該好少機會可以參加到比賽.   

我住新界西, 跑過元朗市鎮公園, 錦田, 南生圍, 元朗至屯門, 荃灣至屯門...

運動場就跑過元朗, 天水圍, 鄧肇堅, 九龍灣, 斧山道啦.

暫時仲係跑緊10km 1hr. 有一對 WAVE REVOLVER & 一對 WAVE RIDER 12 & 一對 ADIZERO TEMPO.

希望以後同各位多多指教.

升級   31.58%

該用戶從未簽到

今朝元朗市鎮公園, 10km, 約1hr.

早幾晚荃灣西至兆康, 約 22km, 2.5hr.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

welcome師兄~我都係屯門人丫~~跑開新圍<==>碼頭來回~星期四就鄧記
    有機會一齊跑下啦~~不過冇比賽玩又真係幾冇癮

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

恭喜Jerry開blog大吉.

大家都係屯門友.
    一個人跑荃>屯, 鬥志好強啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜ching 開blog 大吉, 長跑長有 ~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   31.58%

該用戶從未簽到

有幾日無跑,

今朝係元朗市鎮公園, 8個圈 ~10KM.
    62min.

但係近排跑既時候, 跑到2~3KM, 左邊小腿側面的肌肉會痛, 提速會仲痛, 唔跑得快. 跑到7~8KM至開始無LEE種感覺.

升級   31.58%

該用戶從未簽到

個段我都有跑呀, 但係夜晚跑, 我試過踩狗糞...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 xomeone 於 2009-1-30 18:34 發表

個段我都有跑呀, 但係夜晚跑, 我試過踩狗糞...

嘩.....

升級   31.58%

該用戶從未簽到

今朝元朗市鎮公園, 4個圈, ~5KM, 30MIN.

開頭個既公里左邊小腿側邊既肌肉都係好痛. 無辦法提速.

升級   31.58%

該用戶從未簽到

今晚, 元朗市鎮公園, 4個圈, ~5km. 30mins.

左腳側邊既肌肉痛...

另外見到多左人跑呀, 我諗有d應該係ching/ctse.

升級   31.58%

該用戶從未簽到

近排番工時間少左, 有多番時間跑步,

上個星期都跑到三四晚, 每次 around 10km, 都係跑元朗公園,
    我多數清晨或者朝早跑!!!

我開始發現有d跑友每次都見到, 可能係長跑網既ching/ctse.

升級   31.58%

該用戶從未簽到

繼續都係圍住元朗公園跑.

升級   6.05%

該用戶從未簽到

恭喜Jerry chingblog 大吉

升級   31.58%

該用戶從未簽到

hi, MT ching,

早幾日我零晨一兩點既時候跑元朗公園, 見到有個六七歲左右既細佬係度踏單車!!!

升級   31.58%

該用戶從未簽到

21/6/2009, 元朗公園, 4個圈 ~ 5km.
    跑到第四個圈左邊膝蓋痛所以停左.

升級   31.58%

該用戶從未簽到

26/6/2009, 元朗公園, 5個圈 ~ 6km.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   31.58%

該用戶從未簽到

原帖由 gary1027 於 2009-6-27 01:19 發表

師兄..咁驚?
    佢自己一個人呀?

我諗其中一個可能性係d 晨運既伯伯帶咪個孫去公園, 由得個細佬自己採單車啦, 我跑左兩個圈就唔見左佢啦.

升級   31.58%

該用戶從未簽到

29/6/2009, 元朗公園, 3個圈 ~ 4km.
    左邊小腿側面既肌肉痛,