香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

邊度有 Garmin 405 賣?

升級   38.67%

該用戶從未簽到

cool....$2580? 正喎...早半年前發現就好!

升級   28.85%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 drexler 於 2009-2-4 23:30 發表
cool....$2580? 正喎...早半年前發現就好!

個老板話呢d GPS銷量唔好,所以唔會放現貨係廚窗,因為代訂關係,唔怕壓貨跌價,封左蝕本之門,所以可以便宜些。可能半年前都係呢個價啦,不過無人問,變左無人知咁樣會平d。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 5-2-2009 14:58 發表
個老板話呢d GPS銷量唔好,所以唔會放現貨係廚窗,因為代訂關係,唔怕壓貨跌價,封左蝕本之門,所以可以便宜些。可能半年前都係呢個價啦,不過無人問,變左無人知咁樣會平d。

真係唔該哂 allan兄,行街街都記得小弟嘅問題,呢份心意真難得,再次多謝!!
小弟今日已經打
電話去訂貨,明天有得攞啦,真 Happy Happy 呀!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-2-5 19:33 發表

真係唔該哂 allan兄,行街街都記得小弟嘅問題,呢份心意真難得,再次多謝!!
小弟今日已經打咗電話去訂貨,明天有得攞啦,真 Happy Happy 呀!!

恭喜恭喜,就快有新玩具喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-2-5 19:33 發表

小弟今日已經打咗電話訂貨明天有得攞啦,真 Happy Happy 呀!!

嘩! 估唔到呢間舖頭咁有效率,咁CU sir check清楚d配件胸帶等等齊唔齊,快d用完比個報告大家啦!

升級   28.85%

該用戶從未簽到

Allan兄你又買隻玩下!!!
一齊玩一齊Happy!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2009-2-7 01:54 發表
Allan兄你又買隻玩下!!!
一齊玩一齊Happy!!!

我已經有好多呢d玩具啦,不過分開功用而矣,還有,先兩個月才買了一個新玩具,係Holux M245 GPSport,它是大熒光幕顯示時速距離等等資料,還可以記錄n咁多條track,總代理話市面未有得賣,睇我用後評語,不過我試過之後,發覺佢d track夾唔番落google map度,總代理而家靿緊頭,d 專家諗緊解決方法。

升級   0%

該用戶從未簽到

今日先至攞, 起碼玩番一兩個月先知...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-2-7 21:12 發表
今日先至攞, 起碼玩番一兩個月先知...

會唔會聽朝就試新玩具?

升級   58.67%

該用戶從未簽到

i went to small shop-G/f computer market, they said $2300??, they dont show garmin watch, but more polar watch.

升級   22.63%

該用戶從未簽到

POLAR D錶都唔平呀, 所以我都前果排買左隻GARMIN 405, 不過最慘唔知係咪正係SUPPORT WINDOW VISTA, 因為買左後, 個SOFTWARE RUN唔到!!!>_<

升級   22.63%

該用戶從未簽到

唔好意思, 我係話好似唔SUPPORT WINDOW VISTA....>_<..因為我用緊VISTA

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 7-2-2009 21:39 發表
會唔會聽朝就試新玩具?

SCM 當日試咗, 將 data load 過上電腦, 時間同距離都好似幾準!!
呢個星期喺國內出差, 如果有空真係想試吓跑番轉, 順便再試試隻錶!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 evechan5354 於 12-2-2009 18:16 發表
唔好意思, 我係話好似唔SUPPORT WINDOW VISTA....>_

我係用 XP, 所以都唔知係咪唔support VISTA....

升級   25.8%

該用戶從未簽到

想問下GARMIN系列使用方法係 gps定位>跑一段路>停gps>upload上部腦睇結果,
咁響跑緊ga時間係咪都有顯示跑左幾遠?如有的話,又可唔可以自動分返1km一個mark咁分返每k時間呢?

升級   82.35%

該用戶從未簽到

我剛剛係呢度買, GARMIN Forerunner 405  $2380!!
不過就無心跳胸帶

http://www.expansys.com.hk/p.aspx?i=174177

升級   48%

該用戶從未簽到

想在這請教有用Garman405的Ching,Ctse,我用了405一段時間,心跳和距離相當準確。但高度和速度有很大偏差。以跑城門河為例,紀錄會顯示最高速度49.1km/hr, 總計下降(total descent)905m. 另步速(pace)也會不穩定。未知各Ching/Ctse是否有相同情況。謝。

升級   48%

該用戶從未簽到

回復 36# 的帖子

跑緊ga時間係有顯示跑左幾遠。可以自動分返1km一個Lap(Auto lap 功能),可以顯示目前平均/實時步速及由起跑至目前平均步速。

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cnbikeman 於 2009-2-15 18:43 發表
跑緊ga時間係有顯示跑左幾遠。可以自動分返1km一個Lap(Auto lap 功能),可以顯示目前平均/實時步速及由起跑至目前平均步速。

thx ching
咁除左計步速外,會唔會都可以即時check lap time 呢?
因為小弟都好有興趣入隻用下