香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ee_tpk
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 - 03.14 約跑 + 特訓 P1

關閉 [複製鏈接]

升級   20.75%

該用戶從未簽到

ctse 周六要開工?

我終於都放短周啦...抖足去10k

活活ctse 都要加油呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

開年跑報告

對不起..小妹呢排懶0左....
因小妹隻腳仲未好番..所以只能參加早餐團...
據報阿文 ching 特地去到我地的集合點派"開工"利是... 大家都婉拒了他的好意.. 但是他對 tko 跑友的支持..實在令人感動 !

車亞文跑到一半時就 call 小妹... 小妹當時才起身..執番好眼耳口鼻就外出了...
當我去到早餐團飯堂時..大家已經開始早餐高鋒會....
忽然 jc 兄打電話給車亞文..當初小妹以為他來吃早餐..誰不知他跟 jc 嫂一起派利是給大家... 大家都相當高興和感動...
jc 兄..對不起啦... 小妹因為而家仲係一跑就痛..所以跑不不了渣打..不能好似 CCM... 兩個傷殘跑友結伴坐車了~

奉上照片一張...(應該要開閃燈丫... 唉~~~)

升級   0%

該用戶從未簽到

渣打輕鬆跑約跑

大家請注意...由於渣打在本星期日舉行...
其實小妹都有 d 擔心大家跑完輕鬆跑 recover 唔切...
如果你地認為參加輕鬆跑會令你第二日渣打狀態不足... 請勿勉強參加...
但小妹希望大家踴躍參加特訓 逍遙飲茶吹水團
渣打輕鬆跑約跑詳情, 如有其他提議, 歡迎提出 ! 如果有他區跑友需要存物, 集合時間及地點另議, 請註明是否需要儲物
特別鳴謝 快活人...車亞文代小妹帶團

日期:07 / 02 / 2008 ( 六 )
集合時間:8 am
集合地點:將軍澳地鐵站 A 出口
路線:寶盈 → 新寶城 → 明德 → 景林 → 寶林 → 茵怡 → PCCW機房 → 廣明 → 彩明 → 維景灣畔 → 寶盈
里數:約 8.5K
預計完成時間:一小時左右 (大約 7分鐘 1k?!)
難度:* ( 5*為難度最高 )
路線圖:看附件 (借用車亞文之前所用之附件)

報名詳情:1 ) 呢度留言報名 , 2 ) pm 我

~ 星期六逍遙名單 ~
不需儲物名單
1) ee_tpk [早餐團 only]
2) 快活人[早餐團]
3) 山比 [早餐團]
4) 火仔[早餐團]
5) qoo  
6) fungtai123  [早餐團?!]
7) 零下十度  [早餐團 only]
8) jonathan [早餐團]
9) batbat  [早餐團 only]

需要儲物名單
1) cc [淨跑雙計- 即係跑多一個大圈]
2) 車亞文[早餐團]

未 concfirm 會否出席者
1) jc 兄 [早餐團 only?!]
2) 大圍 [早餐團 only?!]

另外,因當日為渣打前夕.... 小妹想在逍遙跑後一齊去食飲早茶輕鬆下... 如果大家都贊成..小妹當日會幫大家拎定位... 去的話,預帶備費用約 $50 (不足之數小妹包底) ~~ 謝 ~

歡迎住任何區域的跑友 join 我地既逍遙約跑,一齊以跑會友啦!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-4 22:51 發表

ctse 周六要開工?

我終於都放短周啦...抖足去10k

活活ctse 都要加油呀~~~

周六報勁HEA消遙團。。。

升級   0%

該用戶從未簽到

幫我報埋丫~
唔該~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-4 22:56 發表
渣打輕鬆跑約跑詳情, 如有其他提議, 歡迎提出 ! 如果有他區跑友需要存物, 集合時間及地點另議, 請註明是否需要儲物

集合地點 ...

ee團長.當日想勁HEA 跑. 預計1:05分完成  
另SSP 的CATCAT 好似都話JOIN 呀.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-4 23:04 發表

好丫... 我會盡量早 d 起身 gala

咁星期六大家想食咩早餐? 老地方定係食大餐?

升級   0%

該用戶從未簽到

SSP 的CATCAT 好似都話JOIN 呀.

小妹已自動加名...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-4 22:56 發表

集合地點 ...

ee團長加油呀,等我跑完個渣打都會跟妳地逍遙下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-4 23:20 發表

ee團長加油呀,等我跑完個渣打都會跟妳地逍遙下。

你地跑完渣打我都仲未好番果下先慘....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-4 23:24 發表

你地跑完渣打我都仲未好番果下先慘....

唔好諗得咁灰.....諗多D正面既野,起碼個人開心D。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-5 00:18 發表

唔好諗得咁灰.....諗多D正面既野,起碼個人開心D。

其實我都預0左至少休多兩個星期... 急唔來...

升級   0%

該用戶從未簽到

快活 ctse 唔會慢過我 gala ~~

btw,ee 你先預我 80% 會去跑 ~ 因為如果前一日考中化文化問答衰到貼地,我未必有心機跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-2-5 00:27 發表

快活 ctse 唔會慢過我 gala ~~

btw,ee 你先預我 80% 會去跑 ~ 因為如果前一日考中化文化問答衰到貼地,我未必有心機跑。

車亞文.. 唔緊要..你想來就來啦...咁大家在集合時間過後唔見你就當你唔來啦...

活活.. 唔好意思啦... 當日就要靠晒你丫 ... (可惡的...左脾唔爭氣~)

升級   0%

該用戶從未簽到

Thx ee ~

話時話,點解張大合照唔見 ctse 你既 ~~

升級   93.33%

該用戶從未簽到

jc: BB囡囡好可愛呀! 相信你會好忙同好累了,記得我有個同事做爸爸後第一日返工,成個人殘晒,差D唔認得佢...所以你要更加小心身體了...加油呀!
車亞文: 希望到時見到你開開心心地出席啦!加油!唔好咁緊張,先會考出水準嘛...
ee: 好好休養,早日康復,到時早餐見啦...辛苦你同活活了...
上次跑得咁開心,我又不能參與,真係可惜...
今次我終於放假啦!!!我又報名早餐逍遙跑(不需儲物) thx...

升級   62.63%

該用戶從未簽到

新手初o黎"將軍澳逍遙跑步團"報到!

版主and 各位CHing, CTse:

睇到各位CHing, CTse跑,我都好想參加你地的以跑會友的運動聚會,
簡單介紹,我住左Po LaM已接近兩年,間唔時都玩運動,爬高爬低,打波,玩水都o岩
近年都因為自己老友影響而玩埋長跑, 但不會定時練因為約唔齊d friend
見到你地o既安排都令我好想join埋一份, 因為....

一個人跑有時真係好悶!

以上介紹夠誠意令各位CHing,CTse"侵"埋我跑嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-2-4 22:29 發表

真係幸福呀

·

你地都努力啦.
一係你都太太講, 定個半馬既目標時間, 如果達到既, 就生個BB獎勵吓大家囉~

升級   100%

該用戶從未簽到

ee:
之前我都覺得奇怪,你明明對腳受傷,點解仲會帶逍遙跑.......
你快d乖乖地養傷,等你盡快重出江湖~~

我個日都會join埋早餐團架..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 EDK06 於 2009-2-5 03:29 發表
版主and 各位CHing, CTse:

睇到各位CHing, CTse跑,我都好想參加你地的以跑會友的運動聚會,
簡單介紹,我住左Po LaM已接近兩年,間唔時都玩運動,爬高爬低,打波,玩水都o岩
近年都因為自己老友影響而玩埋長跑, 但不會 ...

你既自我介紹真係好有誠意喔!
不過你仲要通過一個問答測試:
(1) 你鍾意跑步嗎?
(2) 你鍾意邊跑步邊吹水嗎?
(3) 你鍾意跑完步之後, 一齊食早餐繼續吹水嗎?