香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Adidas Adizero Adios

升級   81%

該用戶從未簽到

其實之前已經等左呢對幾個月,只因為名將基比沙拉斯著住佢o向柏林破世界紀錄o既鞋,一黎紀念,二黎我而家都要搵番對跑10公里以上tempo o既鞋﹙因為我對skysensor終於退役﹚…

之前o向giga sports以八折買左番黎,我o向鞋鋪試鞋時已經覺得佢輕得黎個避震唔差…到我今個星期同佢之時,實在有驚喜!

第一課著佢跑14km平路,頭幾km試下用前掌跑,發覺好舒服,而且對鞋都好穩定,每一步落地都好「應」,效率好高!

第二課跑12km,有上落斜,上斜當然無問題,落斜試用腳掌放落地,依然感覺良好,可能因為佢加強左中掌o既避震…

自己用過太多鞋,不過呢對都叫做有驚喜,如果要對比,我會鍾意佢多過mizuno spacer,跑tempo 會放心d,而跑track我就唔會用佢喇…

當然,我只不過係俾多個選擇大家,鞋方面只不過係俾你有信心去跑,佢永遠唔會令你快…
+1 0
上一篇︰將軍澳逍遙跑步團 - 03.14 約跑 + 特訓 P1下一篇︰信封面印了重要文件,不要摺曲,郵差大哥仍然摺埋塞入信箱

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2009-1-26 14:21 發表
其實之前已經等左呢對幾個月,只因為名將基比沙拉斯著住佢o向柏林破世界紀錄o既鞋,一黎紀念,二黎我而家都要搵番對跑10公里以上tempo o既鞋﹙因為我對skysensor終於退役﹚…

之前o向giga sports以八折買左番黎, ...

琴日我都去咗睇呢對鞋呀,好想買不過又怕唔好著所以冇買到,聽完米拿兄個報告信心大好多,一於買咗佢用來渣打之後跑。

升級   78.95%

該用戶從未簽到

感覺是否腳窄的人穿會舒服點?
腳大/闊會否不太適合?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   78.95%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-29 10:05 發表
米拿兄,有冇相睇睇?" />" />" />" />" />jhk

ching..請看:

http://www.wiggle.co.uk/p/Run/8/Adidas_Adizero_Adios_Shoes/5360040285/

我係馬拉松見過佢既真身...型到

升級   59.47%

該用戶從未簽到

Ching, 請問邊間giga?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ah_ming 於 2009-1-29 11:16 發表

明ching, 而家攞對舊跑鞋去Adidas專門店買仲有7折呀~

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Ah_ming 於 2009-1-29 11:16 發表

其實唔一定要giga,我響mk允記都買左對,一樣八折

升級   59.47%

該用戶從未簽到

Thanks chings

升級   45.33%

開心
  • 簽到天數: 6 天

我都入咗對, 老友價7折

升級   1.58%

該用戶從未簽到

之前買左對mizuno wave ekiden 120v,但係太薄,吾想用來練習。
    而家想買對Adizero Adios來練習,但吾知這雙鞋耐吾耐穿,所以吾知買吾買好

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

而家想買對Adizero Adios來練習,但吾知這雙鞋耐吾耐穿,所以吾知買吾買好

I guess this shoes is for racing rather than training

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax