香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SKY的PB記(#1,13/11/2009)

升級   100%

該用戶從未簽到

-------------------------------------
PB:
100M : 11.97" (練習時紀錄,沒有試過比賽跑100M)
200M : 27.43" (同上)
400M : 1'03.68" 第六屆飛達田徑新星大賽
800M : 2'31.92" 第六屆飛達田徑新星大賽
1000MRW : 6'12.43" 校內陸運會
1500M : 4'59.76" 校內陸運會
3000M : 11'40.24" 校內陸運會
5000M : 21'08.35" 第五十二屆中銀體育節之IAAF世界田徑日

1KRW : 5'51" 港鐵競步賽
3K : 11'28" 必達夏日長跑2009
8K : 33'14" 馬鞍山8K盃2009
10K : 43'13" 泰基盃10K賽2009

已參加/已報比賽:
08年昂步棧道2008 - 17K - 03:10'  <-冇認真跑
       校內陸運會 - 1500M - 5'58"
       迎奧運元朗區長跑賽2008 - 4.5K - 16'56" <-原來我咁耐之前已經跑緊3分幾鐘1K-_-
       必達夏日長跑 - 3K - 12'09" PB
       慶祝工聯會60周年暨倒數奧運60天長跑賽 - 8.8K - 51'48"
       南區越野賽 - 3K - 17'29"
       全港青少年分齡田徑賽-賽事二 - 800M - 2'37.97"  <-都唔知我呀SIR做乜唔出1500M-_-
       元朗區學界越野賽 - 5.5K - 27'43"
       全港學界精英越野賽 - 6.6K - 30'54.56"  <-驚死比人OUT,係咁衝,限制時間34分鐘
       元朗區學界田徑錦標賽 - 1500M - 5'36"  <-非官方時間,由我校同學計時,可惜跑唔到標準5'04"
       同上 - 5000M - 25'24" PB  <-跑跑下抽筋,由我校同學計時,同樣跑唔到標準20'00"
       聖誕翌日跑 - 4K - 19'02"
09年昂步棧道2009 - 17K again - 1:52'30"
       馬鞍山8k盃2009 - 8K - 33'14" PB  <-因臨尾2K腳部嚴重積酸,MEET唔到TARGET既32'00"
       第六屆飛達田徑新星大賽 - 400M - 1'03.68" PB
       同上 - 800M - 2'31.92" PB
       校內陸運會 - 1500M - 4'59.76" PB  <-其實都好唔抵下,我同第2只差0.5秒
       同上 - 3000M - 11'40.24" PB  <-十分HEA地跑出此成績
       同上 - 鉛球 4KG - NM
       同上 - 鐵餅 1KG - NM
       同上 - 1000MRW - 6'12.43" PB  <-都是HEA的..
       元朗大會堂元朗長跑賽 - 3K(2.7K) - 10'26" NM
       第三屆十公里復活跑暨青少年道路錦標賽 - 3K - 11'32"
       港鐵競步賽2009 - 1K競走 - 5'51"
       第五十二屆中銀體育節之IAAF世界田徑日 - 5000M - 21'08.35" PB
       必達夏日長跑 - 3K - 11'28" PB
       校內比賽 - 2.5K - 9'34.26"
       同上 - 1.4K - 4'56.55"
       奧運歡樂跑 - 4.7K - 18'42"
       南區越野賽 - 3.5K - 15'21"
       泰基盃10K賽2009 - 10K - 47'17"
       國慶長跑2009 - 10K - 43'13"
       全港青少年分齡田徑賽-賽事二 - 1500M - 5'03.86"
       元朗區學界越野賽 - 5.5K - 24'47"
       香港十公里挑戰賽 - 10K - Target : 42'
-----------------------------------------------------------------------

+1 0
上一篇︰大家攞左選手包未呀?下一篇︰馬鞍+渣打祝捷會

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

SKY兄係咪青年組???讀緊書??~~大把日子~加油

升級   95.79%

該用戶從未簽到

SKY兄你咩GREAT

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 SKY 於 2009-1-31 15:27 發表
    PB:
    800M 2'37"97 08年全港青少年分齡田徑賽-賽事二
    3K 12'09" 08年必達夏日長跑
    8.8K 51'48" 08年慶祝工聯會60周年暨倒數奧運60天長跑賽  

馬鞍山8K32分內完成,都好勁下啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 david_92hk 於 2009-1-31 19:27 發表
    SKY兄你咩GREAT

學界係A Grade...(原本B Grade,,但比人掟上A Grade)
    分齡應該係B Grade..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

恭喜閣下開blog 大吉~

升級   100%

該用戶從未簽到

更新了=]
    明天係元朗長跑賽..
    在此祝各位ching跑出PB=]
    ---------------------------------------
    3000m
    keep住計每200m
    (分段時間 , 已跑距離 , 總時間)
    37.12"  200m
    43.12"  400m  1'20.24"
    45.13"  600m  2'05.37"
    46.78"  800m  2'52.15"
    45.88"  1000m  3'38.03"
    47.43"  1200m  4'25.46"
    47.16"  1400m  5'12.62"
    49.91"  1600m  6'02.53"
    48.81"  1800m  6'51.34"
    48.87"  2000m  7'40.21"
    49.54"  2200m  8'29.75"
    51.62"  2400m  9'21.37"
    50.66"  2600m  10'12.03"
    47.93"  2800m  10'59.96"
    40.28"  3000m  11'40.24"

升級   100%

開心

哇~~師兄d跑速亂左少少~~
    元朗跑成點丫??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-5 14:45 發表
    哇~~師兄d跑速亂左少少~~
    元朗跑成點丫??

都不錯啦=]
    跑10'26"..
    開波太亂黎..
    衝哂出去...
    折返果陣先知衰..
    之後勁攰..
    下次要加油..
    今次第8,下次要第5

升級   100%

開心

今日我跑完6km~未夠皮~~都再去跟你地跑3k~你見唔見到我丫??我係100m插入黎
    不過你地好多學生尾程都跌速跌得好快~~~我跑均速都過到好多人

升級   100%

該用戶從未簽到

小弟前日跟學校呀sir練跑黎..
    去左運動場..
    運動場好唔舒服  
    塊地吸住吸住咁樣..
    不過1於懶理練完先算..
    200快+100慢 x10組..
    keep住都係33~35咁上下..
    練完之後,,對腳好似唔係自己既咁樣
    -------------------------------------------
    小弟昨日都係跟學校呀sir練跑..
    今次跑街..鬆下..  
    跑左至少都有8k..  
    之後拉下筋就收工..

升級   100%

該用戶從未簽到

今日都比完賽...
    去左灣仔跑5000m..
    好熱
    跑唔郁..
    跑得21'08.35"
    都係天氣作怪啦..
    唔係既話應該跑到18~19'

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

回復 13# 的帖子

差咁遠ge??
    我5000米PB 就20分鐘(學界公佈時間)
    差第8名7秒多....
    但我認為如果唔係只為達標ge 話可以再快d
    可惜當日上午跑800米未能達標(跑2'20"28)
    我諗住點都要攞番張cert....

升級   100%

開心

你地睇遠d嘛~~
    今年5000m要上香港排名~都要16"30
    我岩岩pb左都要17"39~~~睇黎個GAME仲有排玩

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-5-3 23:19 發表
    你地睇遠d嘛~~
    今年5000m要上香港排名~都要16"30
    我岩岩pb左都要17"39~~~睇黎個GAME仲有排玩

16'30 ?
    有冇咁誇張 ??

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 SKY 於 2009-5-3 19:43 發表
    今日都比完賽...
    去左灣仔跑5000m..
    好熱" />" />
    跑唔郁..
    跑得21'08.35"
    都係天氣作怪啦..
    唔係既話應該跑到18~19'" />" />

你熱 同場既跑手都一樣覺得熱ga
    後生仔~而家捱d苦
    第時咪覺得輕鬆d囉, 係咪?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-5-7 00:29 發表

你熱 同場既跑手都一樣覺得熱ga
    後生仔~而家捱d苦
    第時咪覺得輕鬆d囉, 係咪?

有所不知喇..
    我落雨跑仲快過天晴跑
    愈凍d既環境就對我愈有利..keke
    所以同1條路(例如3k),,
    如果20幾度果陣,我可能12都好難跑到...
    但相反15度樓下果陣,我可以跑10~11..

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 SKY 於 2009-5-7 00:34 發表

有所不知喇..
    我落雨跑仲快過天晴跑" />" />
    愈凍d既環境就對我愈有利..keke
    所以同1條路(例如3k),,
    如果20幾度果陣,我可能12都好難跑到...
    但相反15度樓下果陣,我可以跑10~11..
    " />" />fvhfgj

呢幾年香港都好少凍過15度

升級   100%

開心

原帖由 SKY 於 2009-5-6 23:42 發表

16'30" />" /> ?
    有冇咁誇張" />" /> ??

16"30唔誇張~~~岩岩幾個月前有2個傻佬跑左15"1x......嚇死人