香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: SKY

SKY的PB記(#1,13/11/2009)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-5-7 00:37 發表

" />" />hj" />" />
呢幾年香港都好少凍過15度

有時都會凍小小..甘果陣又跑得快D甘囉

升級   100%

該用戶從未簽到

新增2項新TARGET..
400米欄(0.84M)同跳高...
在#1

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

sky兄都玩幾多個項目woo~~~玩埋十項全能都得woo

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-5-10 23:38 發表
    sky兄都玩幾多個項目woo~~~玩埋十項全能都得woo

我都想架...
    不過我都仲細..
    有9項我都識..
    但係唔識撐竿跳..
    基本上只要完成到10個項目,,,
    keep住係每項300分以上就已經有香港排名啦
    遲下等待時機黎到就入田徑會...
    再練多d野^^
    -------------------------------------------------------
    有冇ching讀bio...
    我想知呢...
    玩長跑對跳高/短跑有冇影響?

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 SKY 於 2009-5-13 20:20 發表

我都想架...
    不過我都仲細..
    有9項我都識..
    但係唔識撐竿跳..
    再練多d野^^
    --------------- ...

我班都有個同學玩十項全能....跳高好勁
    短跑都好勁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 SKY 於 2009-5-13 20:20 發表

我都想架...
    不過我都仲細..
    有9項我都識..
    但係唔識撐竿跳..
    再練多d野^^
    --------------- ...

呢個只係在下既道聽途說..請指教

短跑同埋跳高需要肌肉既爆炸力去進行...
    巨大而結實既肌肉做就了爆炸力
    但長跑係會消肌.... 兩者唔係唔可以並存.. 但可能兩方面同時進行會吃力都不討好...
    btw, 有 d 跑開短跑既年輕人... 年紀大 d 就會轉項.. 轉中長跑...

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-13 23:57 發表

呢個只係在下既道聽途說..請指教

短跑同埋跳高需要肌肉既爆炸力去進行...
    巨大而結實既肌肉做就了爆炸力
    但長跑係會消肌.... 兩者唔係唔可以並存.. 但可能兩方面同時進行會吃力都不討好...
    btw, 有 d 跑開短 ...

我可能都要由中距離轉做中長距離...
    800米已兩年冇PB@@
    但先前1500米卻等咗4 年先有PB....
    另外 5000米同10000米都係去年年尾PB 咗~

升級   100%

該用戶從未簽到

跑完必達,,更新下先=]
    ---------------------------------------
    經小妹調查,上次跑既元朗3K其實係不足3K...
    可能只係2.7~2.8K...
    所以我跑10'26"(27")係絕對有餘..
    元朗3K係唔被我記錄...
    今次必達先係PB

升級   100%

該用戶從未簽到

5月27日更新...
    今日學校有比賽...
    跑街比賽rtr08rytr
    小妹計過崩潰點..
    答案係600米左右rtr15rytr
    點知500米就死左-_-
    結果跑2.5K要用9'34.26"..平均3'49.70"/1k...
    之後走多轉1.4K...
    成績4'56.55"...平均3'31.82"/1k...
    仲慢過前排1500m,,4'59.76",,平均3.19.84"/1k
    -----------------------------------------------------------