香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

mofork...到底那裡有專門鋪?

關閉 [複製鏈接]

升級   40.15%

該用戶從未簽到

小弟第一對跑鞋就是 mofork (有air) 感覺很好,而且價錢在 250以下,現在的那對就來破air了,接近未日,不知有好兄弟可以介紹一間比較多賣 mofork的鞋店嗎? thx

+1 0
上一篇︰還不到一個月就跑渣打,大家練成點呀?下一篇︰星期日.1月27日.10K比賽

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

mofork...到底那裡有專門鋪?

The only thing I can recall of this brand is the TV advertisement starred by LUI Leung Wai more than a decade ago.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ilove619 於 23-1-2008 00:30 發表
    小弟第一對跑鞋就是 mofork (有air) 感覺很好,而且價錢在 250以下,玩在的那對就來破air了,接近未日,不知有好兄弟可以介紹一間比較多賣 mofork的鞋店嗎? thx

係唔係N年前亞呂做代言人o個隻, 好多年冇見過尼個牌子, 見倒話過你知.

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-1-23 17:39 發表

係唔係N年前亞呂做代言人o個隻, 好多年冇見過尼個牌子, 見倒話過你知.

YES,thx!

升級   76.32%

該用戶從未簽到

我諗搵 yasaki 較容易

升級   0%

該用戶從未簽到

除價錢外, 有咩咁吸引你去搵尼個牌子?

原帖由 ilove619 於 25-1-2008 17:01 發表

YES,thx!

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-1-29 15:25 發表
    除價錢外, 有咩咁吸引你去搵尼個牌子?

因為本人使用此牌子前用的是 adidas 既跑鞋,跑到我行都行唔到(重傷),然後我機緣之下買了一對 有air 既mofork,完全兩回事,用呢對跑鞋完全冇受傷既感覺,但一用其他鞋黎跑就會有番d舊傷痛感覺!
    由其是穿上呢,你既腳面好像有棉花既feel,腳底d air 完全成受哂你波羅蓋及身體既壓力,很有安全的感覺!

升級   0%

奮鬥

This is the first time I learn someone recommending Mofork.
    I have tried Adidas, Mizuno, New Balance, Nike.  Mizuno is so far the best.

升級   0%

該用戶從未簽到

原來係咁, 我相信搵到尼個牌子可能要去D舊區, 例如係觀塘裕民坊, 深水土步既"步陞",荃灣既眾安街, 北角之類既老區, 因為尼D地方有好多絕版既舊貨買. 我諗mofork唔知仲有冇出新款, 就算舊款都希望你搵到.

原帖由 ilove619 於 29-1-2008 22:33 發表

因為本人使用此牌子前用的是 adidas 既跑鞋,跑到我行都行唔到(重傷),然後我機緣之下買了一對 有air 既mofork,完全兩回事,用呢對跑鞋完全冇受傷既感覺,但一用其他鞋黎跑就會有番d舊傷痛感覺!
    由其是穿上呢,你既腳面 ...

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-1-30 10:57 發表
    原來係咁, 我相信搵到尼個牌子可能要去D舊區, 例如係觀塘裕民坊, 深水土步既"步陞",荃灣既眾安街, 北角之類既老區, 因為尼D地方有好多絕版既舊貨買. 我諗mofork唔知仲有冇出新款, 就算舊款都希望你搵到.

如果俾我有機會搵到同我隻舊鞋一樣子個款,我一定要買番佢三四對傍身!

升級   0%

該用戶從未簽到

發現港鐵東鐵線太和站有mofork波鞋出售, 今晚行經會試下用相機影幾張相,post上黎.

原帖由 ilove619 於 31-1-2008 02:38 發表

如果俾我有機會搵到同我隻舊鞋一樣子個款,我一定要買番佢三四對傍身!

升級   0%

該用戶從未簽到

琴晚膽粗粗去影, 好彩舖頭老細招呼緊班學生, 所以係門口係咁影. 大埔太和站->美心酒樓(剛關閉大裝修)->ACL電話及聖安X西餅後面. 不過相中價錢牌寫Mofork,唔知係唔係(因為唔識分Mofork D 鞋款)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

奮鬥

Gills,

Most of the Mofork shoes U pictured seems like tennis shoes more por,

http://fotologue.jp/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

blurmax兄, 真係唔識分呢個牌子D鞋款, 影張相比ilove619兄睇, 起馬唔駛佢白行一趟.

原帖由 blurmax 於 4-3-2008 23:41 發表

Gills,

Most of the Mofork shoes U pictured seems like tennis shoes more por,

http://fotologue.jp/blurmax

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-3-4 17:11 發表
    琴晚膽粗粗去影, 好彩舖頭老細招呼緊班學生, 所以係門口係咁影. 大埔太和站->美心酒樓(剛關閉大裝修)->ACL電話及聖安X西餅後面. 不過相中價錢牌寫Mofork,唔知係唔係(因為唔識分Mofork D 鞋款)
    http://i189.photobuc ...

登錄/註冊後可看大圖

先以鄰家小孩的笑容感謝您對人衷心的幫助!

雖然相中並非本人的內子[鞋],但本人實在很感激你的幫助,不知何以為報,令我突然間感到人間有愛,實在太感動.了.........多謝你!

本人的內子是這樣的:

登錄/註冊後可看大圖

它令我在比賽中展現男人的速度感,也把我的步伐貼近消防員般的神風腿:

登錄/註冊後可看大圖

它帶領著我不知上過多少次飛鵝山,連自己的air爆左也不介意,我認為它老了,該退休了,不該再隨我下去受苦......

登錄/註冊後可看大圖

最後就是它與我在飛鵝山的印證,Gills再次多謝你的熱心幫助!!!

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

ilove619兄, 唔洗客氣, 只係路過此地又咁好彩比我遇見, 而且又住係尼區, 所以咪影D相post上呢, 見到你既"內人",年事已高,都知係個中跑友,張飛鵝山風景好靚, 多謝哂 , 如果再見到你"內人"既兄弟姐妹, 會再通知你.

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-3-8 10:35 發表
    ilove619兄, 唔洗客氣, 只係路過此地又咁好彩比我遇見, 而且又住係尼區, 所以咪影D相post上呢, 見到你既"內人",年事已高,都知係個中跑友,張飛鵝山風景好靚, 多謝哂 , 如果再見到你"內人"既兄弟姐妹, 會再通知你.

其實圖中的風景相只是用手機(200m像素)拍攝,如果有支大炮,那光景肯定如仙景般的美麗帶點石屎森林的感嘆.........

岩岩今日去飲完茶,經過牛池灣,原來我發現有一間檔也賣很多 mofork 既鞋,也與你影既相大部分都有,經我在那檔口打量了一下,突然靈光一閃:  mofork = 模仿  

點解我會咁講呢,mofork出既 air,亦即模仿緊 Nike 既 air 系列,mofork出既馬蹄鐵跑鞋,間接模仿緊美津濃舊式系列既慢跑鞋!

哈哈,希望 模仿 可以出對 美津濃既 wave 系列,咁小弟又有超頂便宜抵著既鞋子了......呵呵......  

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-3-9 23:21 發表
    嗨619兄, 咁你卒之有冇買到你心愛既阿呂Mofork!

未阿,難道你有好介紹,不妨說說...