香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 7)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

CatCat, 唔洗客氣啦, 都希望大家好好完成半馬啫, 呢次係我人生第一次半馬wor, SSP各隊員加油呀.
    Tarry

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-4 23:25 發表

suesue星期六返半日定全日呀? 如果返半日時間ok呀~

話就話返半日, 但通常都留堂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-2-5 00:01 發表

話就話返半日, 但通常都留堂 hgjD092" />" />hj

IC...咁睇下到時來唔來到啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

POST D PHOTO 上來比大家欣賞下先..

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-4 21:26 發表

你約下星期丫~到時我一定join~hgjD124" />" />hj

係啦~跑完渣打都有人跑呀! tarry都話next week 都ok!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-2-4 22:12 發表

catcat : 你就唔夠朋友啦, 幫哂港島 + 行山 + 醬油 + 逍遙 + 羽毛球拉客, 偏偏唔幫祝捷會拉客, 唉..心淡…

係喎.......馬上update祝捷會在P.1先~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

2月3日晚有帶相機既隊員(vv, 00, yungyung),可唔可以post個張渣banner相上黎呀.....

升級   0%

該用戶從未簽到

又到打個 "跑跑醬油番禺" 小報告既時候~
    O…今次我地原來係參加1年1度既廣州櫻花節, 今年係第2屆舉辦~地點在大夫山森林公園~個area 好大ka…我地可以呼吸下新鮮既空氣~休閒享受下自然環境~隊員如喜歡, 仲可以跑番轉~
    價錢方面…如果自己去, 由於在網上訂到的hotel 一般要比較貴, 我check 過最平都要380人仔, 是在番禺區的~~咁如果唔怕既, 可以去到至book~book d 3星以下應該會平好多..

車程方面~其實, 我地可以坐廣州既mtr, 會快好多又唔塞車, 之後再轉巴士入去..去到廣州的車費就好平…大約都係20 以下..不過上廣州, 如果坐火車就貴d la..要成190~~直通bus 就平d, around 100~~~

食方面, 咁廣州都有好多野可以食, 到時我地再去plan la…

計下算la…如果我計hotel(用活活provide的 info 計先)大約….50(hotel)+100+20(traveling) + 90(入場費)+50(dinner) = 310人仔, 用今日個exch. rate大約hk$350~~(當中唔包回程車費wor…大家留意)..
    計落好似差唔多. ~如果join 團..我地又唔離隊的話..會帶我地去到羅湖~所以純價錢上比例~又好似差唔多
    不過好處係會free d wor….想去邊就去邊
    好la 大家可以比d意見

升級   100%

該用戶從未簽到

上面第二張相,豹豹個樣+手勢好可愛呀......笑得又夠sweet~~

升級   0%

該用戶從未簽到

CATCAT~~~o 唔 ok ar 你份早點? 會唔會太酸?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-5 08:58 發表
    又到打個 "跑跑醬油番禺" 小報告既時候~
    O…今次我地原來係參加1年1度既廣州櫻花節, 今年係第2屆舉辦~地點在大夫山森林公園~個area 好大ka…我地可以呼吸下新鮮既空氣~休閒享受下自然環境~隊員如喜歡, 仲可以跑番轉 ...

如果有人做領隊既話,我會prefer自由行呀,唔鐘意join團趕頭趕命咁。
    但係我係香港都唔多認路,返到大陸更加係百痴,你地一定要睇住我先好wor。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-5 09:30 發表

如果有人做領隊既話,我會prefer自由行呀,唔鐘意join團趕頭趕命咁。
    但係我係香港都唔多認路,返到大陸更加係百痴,你地一定要睇住我先好wor

放心啦.....你個紅顏知己華華一定睇住你既......嘿嘿......

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-5 09:30 發表

但係我係香港都唔多認路,返到大陸更加係百痴,你地一定要睇住我先好wor。

我都係鐘意自由神多d....唔洗比人限住時間走 ...

升級   100%

該用戶從未簽到

剛剛係渣打半馬個邊睇到,話星期日會17-20度呀.....好多ching/ctse都話小心焗親....

轉貼一:
    香港馬拉松將於星期日舉行,警方及運輸署將於當日凌晨2時至下午2時,分階段封路。多條巴士路線,需要改道。警方呼籲市民,盡量使用港鐵,以及不要駕車前往賽事路段。
    運輸署表示,十公里賽在東區走廊舉行,車輛需改行英皇道及筲箕灣道,西隧南行管道亦會封閉,部分巴士改行紅隧,預計紅隧會較為擠塞。
    賽事籌委會主席高威林表示,天文台預測當日天氣和暖,氣溫約17至20度,對跑手構成壓力,但難以估計運動員受傷人數,賽會沿途會派出500名醫護人員及有救護車戒備。

轉貼二:
    睇天氣報告, 今年馬拉松都可能好熱(最高21度), 10k同半馬影響唔大, 但全馬就好危, 尤其是出西隧之後直至終點, 應該都會好熱!
    我唔係高手, 背後亦無乜理論, 不過賣老抽經驗都幾豐富, 所以俾少少意見新手:
    1. 注意補鹽: 氣溫高出汗多, 同時會帶走體內大量鹽份而出現抽筋。有需要可以帶小包鹽備用(可以去幫襯某d快餐店時...)
    2. 注意補水: 見水站就飲水, 一杯半杯真係唔少得。除非你真係幾秒都不能少, 否則入西隧前, 同林士街天橋上, 都盡可能歇一歇, 飲多少少sport drink同水
    3. 注意降溫: 唔好著咁多衫喇, 上年笠兩件可能仲ok, 今年可能會多得滯。衫要淺色, 其他裝飾都盡量少, 帽要通氣, 帶黑超回程時可能有著數。利用下濕海綿都會好好多。
    4. 出左西隧至金鐘段, 不斷急上急落, 接近中午天氣更熱, 車多空氣差, 牆又已經撞晒, 大家都無乜野好賣, 仲有頗大段路, 所以我覺得呢段先至係最甘!
    5. 充足睡眠, 事前拉筋同放鬆心情都好重要, 你係去享受過程, 而唔係去受罪。

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-5 10:36 發表
    剛剛係渣打半馬個邊睇到,話星期日會17-20度呀.....好多ching/ctse都話小心焗親....

轉貼一:
    香港馬拉松將於星期日舉行,警方及運輸署將於當日凌晨2時至下午2時,分階段封路。多條巴士路線,需要改道。警方呼籲 ...

係呀!所以我已經將目標set低左...    真係要量力而為,唔好見報呀!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-4 23:38 發表

有甘慢得甘慢
    只要慢,不要快. 預計8-9分鐘1K
    至在鬆下對腳及過下心"隱"...

今晚我來啦!但可能要730時到....勁hea 跑...

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲:
    14/2 妳決定plan A 定 plan B啦,我諗要出定post同埋星期六要book定場呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-5 10:44 發表

今晚我來啦!但可能要730時到....勁hea 跑...

跑完大家記得食多d飯, 儲定多d能量~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-5 10:46 發表
    菲菲:
    14/2 妳決定plan A 定 plan B啦,我諗要出定post同埋星期六要book定場呀。  

我都係想睇下邊個plan多啲人, 而且而家都係得tartar回應咋喎...
    其實我都諗緊你哋沖圈的話我都係慢跑咋, 定係打完先跑?
    Catcat 同Kinkin聽talk 3pm to 5pm 喎

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-5 10:48 發表

跑完大家記得食多d飯, 儲定多d能量~

大家要食多d飯...