香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sopangyu

2009.3.29 - 第三屆吐露港10公里賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

星期日多 雲 , 有 雨 及 雷 暴 。

日期26/3
(星期四)
27/3
(星期五)
28/3
(星期六)
29/3
(星期日)
30/3
(星期一)
31/3
(星期二)
1/4
(星期三)
天氣

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
密 雲 , 有 雨 及 雷 暴 。 有 薄 霧 及 有 雨 。 有 霧 及 幾 陣 雨 。 多 雲 , 有 雨 及 雷 暴 。 大 致 多 雲 , 有 幾 陣 微 雨 。 大 致 多 雲 。 短 暫 時 間 有 陽 光 。
東 風 4 至 5 級東 風 4 至 5 級東 南 風 2 至 3 級微 風 2 級 , 漸 轉 東 北 風 4 至 5 級東 北 風 4 級東 至 東 北 風 3 至 4 級東 至 東 北 風 3 至 4 級
溫度(oC)1821192321251923182119222024
相對濕度(%)80 至 9580 至 9580 至 9580 至 9575 至 9570 至 9070 至 90

升級   53.45%

該用戶從未簽到

如果好似8/3 咁, 毛毛雨都OK 既, 太大雨既話, 可能著住便利雨衣跑
不過我未著過便利雨衣, 係咪好長身架?

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-3-25 13:45 發表
如果好似8/3 咁, 毛毛雨都OK 既, 太大雨既話, 可能著住便利雨衣跑
不過我未著過便利雨衣, 係咪好長身架?" />" />

本身比賽緊既時間出汗都會濕......
真係落雨的話.....只係濕d咁解....
何苦仲要著住雨衣加重自己負擔.....
你師姐驚睇唔到野的話.......戴帽好過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-3-25 13:45 發表
不過我未著過便利雨衣, 係咪好長身架?

著雨衣好似不太方便喎..
不如著件"扇水"的風樓 + 戴cap帽跑啦....
跑完記緊再著夠衫暖身~~

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-3-25 14:51 發表

本身比賽緊既時間出汗都會濕......
真係落雨的話.....只係濕d咁解....

同意,而且便利雨衣 = 膠衫,你身體會散唔到熱,你都唔想十幾廿度中暑喇…我自己都係試過一次著到起步前幾分鐘就除左佢﹙當然你可以著住黎跑一陣先除﹚…

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

不過我未著過便利雨衣, 係咪好長身架?" />" />

我諗最緊要帶夠乾的衫衭鞋襪,跑完後馬上更換,
    因跑緊時跟本唔會覺凍,最怕停下來時著涼。

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-26 00:50 發表

我諗最緊要帶夠乾的衫衭鞋襪,跑完後馬上更換,
    因跑緊時跟本唔會覺凍,最怕停下來時著涼。

唔該晒RUNRUN CTSE 同其他CHING CTSE 既意見

其實最主要係怕開跑前同開跑初段凍
    因為小妹感冒仲未好, 怕再冷親
    等我再諗下先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-3-26 00:57 發表

唔該晒RUNRUN CTSE 同其他CHING CTSE 既意見

其實最主要係怕開跑前同開跑初段凍
    因為小妹感冒仲未好, 怕再冷親
    等我再諗下先" />" />

可以試下我著住呢種防晒衫,我冬天有時會著黎跑,扒龍舟好多人著,散熱,跣水都幾好,普通既大約百零蚊件~~

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

物理治療師既同事唔得閒去跑... 所以小妹會去...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-26 22:41 發表
    物理治療師既同事唔得閒去跑... 所以小妹會去... " />" />

ee開始腳癢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-26 22:49 發表

ee開始腳癢?

今日去覆診果陣physio 問我去唔去...
    如果出0左咩事叫佢幫我即場按摩~

(佢都會去跑)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-26 23:05 發表

今日去覆診果陣physio 問我去唔去..." />" />
    如果出0左咩事叫佢幫我即場按摩~" />" />

(佢都會去跑)

恭喜終於可以出賽!加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

天氣回暖跑步都好辛苦,落雨有助降溫,可能會跑得舒服些!
    我反而擔心跑完後唔知要排幾耐先攞到行李換衫~~~

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

各位ching, ctse,  如果當日落雨場地濕滑, 應該着細啲或大啲的鞋?
    我对rider11是細啲fit腳,另一对rider12 大啲舒服但重

升級   53.45%

該用戶從未簽到

又想問下, 係港島東點去起點
    如果坐307, 係廣福邨落車, 近唔近哩?

升級   1.35%

該用戶從未簽到

ctse...you better goes by mtr la.

升級   29%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 sopangyu 於 2009-2-7 21:50 發表
    sopangyu 兄請借帖一用, 謝謝!

日期      : 2009年3月29日 (星期日)
    時間      : 8.45 a.m. (10K) / 8.00 a.m. (4K青年)
    地點      : 吐露港
    費用      : $120 (10K)/$100 ( 4K青年組) + $100 (晶片按金)
    雄記

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-3-27 14:02 發表

應該近過搭火車架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-3-27 14:02 發表

廣福邨落車已經最近

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Agree - wearing cap is good to avoid those rain drops