香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sopangyu

2009.3.29 - 第三屆吐露港10公里賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

可以的,睇下仲有無北區兄弟有興趣?

小弟都唔快得Stan兄幾多,亦都無expect可以拎獎,一team人跑好玩d~

升級   67.85%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 上水馬王 於 2009-2-25 16:47 發表

可以的,睇下仲有無北區兄弟有興趣?

小弟都唔快得Stan兄幾多,亦都無expect可以拎獎,一team人跑好玩d~
    北區之友B隊係講笑啫 ,其實馬王兄都可以找其他有興趣的ching組隊呀。小弟實在太慢,做住後備先,真係唔夠人才預我,而且我一早已寄左報名表喇喎

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 上水馬王 於 2009/2/25 08:36 AM 發表

小弟target都係45'咋~

42'-46'  but

just 輕鬆跑(留住道力)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2009-2-25 18:38 發表

42'-46'  but

just 輕鬆跑(留住道力)

4 or 5 ar?

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 Alex 於 2009/2/25 06:41 PM 發表

4 or 5 ar?

5x??

100%  impossable

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2009-2-25 18:42 發表

5x??

100%  impossable

What is your PB on 10K race?

升級   41.95%

該用戶從未簽到

地理上,咪同呢場比賽有撞頭機會" />" />
    http://www.triathlon.com.hk/index.do
    陸上兩項鐵人聯賽 – 比賽 2及小鐵人陸上兩項錦標賽
    我玩呢場,睇下有無機會同ching/ctse碰面喇!" />" />

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-25 10:10 發表

以我初步分析呢....關鍵可能係KAN CHING度,睇佢既信心同埋進步有幾大啦!ghu" />" />jg
    比d壓力佢先.....嘻嘻!" />" />" />" />h

我竟然係關鍵人物
    已經感覺到有壓力
    睇黎要加倍努力先得
    唔可以包晒尾

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 26-2-2009 23:27 發表

我竟然係關鍵人物
    已經感覺到有壓力
    睇黎要加倍努力先得
    唔可以包晒尾

Kan兄我睇以你跑CCM同其他比賽既時間, 絕對有機會拍Leung兄和7兄抗衡北區果隊, 唔好比壓力自己, 跑番自己時間就OK, 睇形勢兩隊都係55波,

北區家庭隊分析:
    LaCo最近有大大進步, 今次應該接近sub40'.
    cyw兄時間每次都Keep得好好, sub40'冇問題.
    至於兩位既父親Tommy兄, 時間應該38'至39'之間

長跑長友A隊分析:
    Leung兄今次走37'(今年狀態咁好,37'無難度,如果我玩到呢場,係前面放吓36'都掂).
    7兄走39'(呢個時間對7兄應該相當保守).
    所以照估計Kan兄既目標時間應該係sub41'.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

GILLS兄係俾緊壓力我地啵xdd

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-2-27 09:35 發表

Kan兄我睇以你跑CCM同其他比賽既時間, 絕對有機會拍Leung兄和7兄抗衡北區果隊, 唔好比壓力自己, 跑番自己時間就OK, 睇形勢兩隊都係55波,

北區家庭隊分析:
    LaCo最近有大大進步, 今次應該接近sub40'.
    cyw兄 ...

照咁睇兩隊實力不相伯仲....真係要睇臨場發揮,我諗一定好精彩,果日來唔到參與真係可惜。
    btw 今次唔知有冇人開盤呢?
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

Kan兄,雖然與勁人同隊,但唔好俾自己壓力呀...
    唔好與其他人比較,咁才可以跑得好成績..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 cfchan 於 2009-2-25 19:51 發表
    地理上,咪同呢場比賽有撞頭機會" />" />" />" />
    http://www.triathlon.com.hk/index.do
    陸上兩項鐵人聯賽 – 比賽 2及小鐵人陸上兩項錦標賽
    我玩呢場,睇下有無機會同ching/ctse碰面喇!" />" />" />" />

師兄不用擔心,這兩場賽事賽道是不同的。長跑賽是跑吐露港單車徑,未到科學園已折返。鐵人賽是在科學園內的馬路上比賽,包括創新路、科城路、科景路、科研路,而且當日會封路作單車比賽之用。

升級   78.75%

該用戶從未簽到

上年有玩過呢場既師兄/姐:

呢場條路係咪其實同樂華杯差唔多?

我見佢張表寫住a>b>a>c>a
    b點係4K回頭點?
    但個C點係科學園?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 27-2-2009 15:03 發表

b點係4K回頭點?
    但個C點係科學園?

Stanley兄, 唔同呀, 樂華得一個折返點, 但呢個有兩個折返點,
    起步跑2k
    折返起點2k(Total=4k)
    起點再跑3k(Total=7k)
    第2個折返點跑回起點3k(Total=10k)

註: 第2個折返點應該未到科學園

升級   78.75%

該用戶從未簽到

回復 97# 的帖子

唔該晒...gills兄.....
    我最初以為係跑樂華杯條路....仲諗住報黎玩下
    而家就要諗下啦.....可能跑下飛達o個個

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 stanleyhpm 於 2009-2-27 15:03 發表

b點係4K回頭點?
    但個C點係科學園?

1.  是, b點是4k折返點
    2.  無記錯是未到科學園(甚至白石角地王) 已折返
    3.  差不多, 都是吐露港單車徑跑, 但跑法不同
         a) 起點不是在元洲仔公園, 是在碼頭後公園 (距離元洲仔公園約五百至一千米)
         b) 先由A->B(兩公里) 及B->A (兩公里), 再由A->C(三公里) 及C->A (三公里)

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-27 10:57 發表

根兄拍住兩大超級人馬, 實力一定得到大大提升, sub40指日可待!

瘋狂兄
    講到sub40
    我其實真係好鬼想
    不過有難道
    要一步一步黎

希望如你所言(sub40指日可待)