香港長跑網  - 長跑長友

09十公里賽後檢討區.....

關閉 [複製鏈接]

升級   20.53%

該用戶從未簽到

小弟跑第一組唔到兩公里拗柴....... 經包紮之後行下跑下完成賽事,我應該叫自己小心o的好定叫賽會仔細o的檢查賽道?我中招時已經有兩三位師兄師姐中招,之後先放雪糕筒咋...... 

升級   27.89%

該用戶從未簽到

呀 你保重呀~~~~~
我都唔太覺得難行 而且工作人員同醫療隊都幾足只係好多參賽者貪快 成日飛出紅帶外 有時好危險

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

10 公 里 男 女 子 組   分 由 本 地 洋 將 和 英 國 跑 手 奪 冠
    2009-02-08 HKT 08:33
    香 港 馬 拉 松 , 有 最 多 人 參 加 的 10 公 里 賽 , 由 本 港 的 Ryan Mark 奪 得 男 子 組 總 冠 軍 , 成 績 33 分 44 秒 ; 女 子 組 亦 由 英 國 的 Forves Claire , 以 37 分 38 秒 奪 魁 。 10 公 里 賽 事 清 晨 5 時 許 在 東 區 走 廊 起 步 , 3 萬 3 千 參 賽 。

肯 尼 亞 和 日 本 選 手 榮 膺 半 馬 錦 標
    2009-02-08 HKT 09:33
    香 港 半 馬 拉 松 賽 , 男 子 組 由 肯 尼 亞 的 Kiprotich Thomas 奪 得 冠 軍 , 成 績 1 小 時 09 分 17 秒 ; 女 子 組 則 由 日 本 的 Nakamura Kuniko 勝 出 , 成 績 1 小 時 23 分 49 秒 。
    http://www.rthk.org.hk/rthk/news/expressnews/news.htm?expressnews&20090208&55&558116

升級   27.89%

該用戶從未簽到

下~咁激既= =
    33分44= =!!!!!仲要係HK 呵 為港爭光

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Upstairs,

Ryan Mark is the boy friend of Yan Yee.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   60%

該用戶從未簽到

Ryan Mark is great!

升級   22.63%

該用戶從未簽到

係now tv聽到,佢話頭6k係jogging!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 3 天

自己的表現不太好…原因可能如下
    1.mtr班次疏,在金鐘轉車等了很久才能上車,5:35起跑,我5:00才到,沒做足熱身
    2.人實在太多,有d混亂,頭一公里人實在太多,少少影響發揮
    3自視過高

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 katsumoto 於 2009-2-8 08:52 發表
    小弟跑第一組唔到兩公里拗柴....... 經包紮之後行下跑下完成賽事,我應該叫自己小心o的好定叫賽會仔細o的檢查賽道?我中招時已經有兩三位師兄師姐中招,之後先放雪糕筒咋......  
    CHING...真係好有鬥志同堅持喎
    祝ching 早日康復,長跑長有

ching 係咩位拗柴 ? 係咪路線中放貓眼石凸出個d位 ?

升級   48.42%

該用戶從未簽到

各位師兄師姐,我是跑10K挑戰組的

仲有今屆係秩序差左,以前係一步一步咁有check point去起跑區,點知個個以為係精英..跟住D精英去左起跑區,拉都拉唔切,
    未開跑之前就已經個地墊係咁BB聲(有人既精片感應左個地墊)...開跑仲亂...有人跌親然後就好似骨牌咁倒下, 小弟不幸做了受害者,PB唔到之餘(53分鐘完成)比個人紀錄慢3分半鐘,場地紀錄慢30秒,仲要受傷回家。

建議田總在起點前20米加個人牆連繩封住(以隔住精英同普通跑手),唔係就好危險。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Jesper1003 於 2009-2-8 14:37 發表
    各位師兄師姐,我是跑10K挑戰組的

仲有今屆係秩序差左,以前係一步一步咁有check point去起跑區,點知個個以為係精英..跟住D精英去左起跑區,拉都拉唔切,
    未開跑之前就已經個地墊係咁BB聲(有人既精片感應左個地墊).. ...

我都係挑戰組, 但完全唔知原來前面咁亂, 唔怪得知我哋响後面好似等咗好耐先有得行

升級   2.63%

該用戶從未簽到

I'm in 挑戰組 too. I went there late this year, so I was at the queue end, very messy. I won't join 10k anymore next year. Will run HM instead!
    Time is not very good, much slower than last year, maybe too many people, or maybe hot and humid.

升級   48.42%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-8 14:45 發表

我都係挑戰組, 但完全唔知原來前面咁亂, 唔怪得知我哋响後面好似等咗好耐先有得行hgjD088" />" />hj

我唸可能係仆親果度阻左你地既出發時間.我唸我下屆唔會再跑10K了.都跑左3屆了.轉下跑半馬了。

升級   28.42%

該用戶從未簽到

我跑第三組, 情況OK.
    時間就一般啦, 第一次唔快, 1'09", 但我都好開心GA LA" />" />
    之前O係呢度講過下, 左膝頭有少少傷, 好在經過一個星期"FULL"冰拉筋同埋休息, 都改善得七七八八, 最少冇痛的感覺.

點知去到起點前。。唔知係唔係緊張, 右小腿好緊," />" />
    起跑前狂拉, 好在跑順左冇痛冇緊.

由於擔心膝頭的痛, 一路都唔敢加速" />" /> 因為試過痛到跑唔到..好驚出事" />" />
    所以一公里要成七分鐘..好慢" />" />
    一路跑要左穿右插..因為有好多散步的人, 有時仲要急收慢...好驚對腳頂唔順.
    跑到近太古城仲驚, 公路行車線間有D 正方形的野...差D 搞到我跌低 " />" />hjghugh

到四公里, 有水飲, 即肯上電....但都好小心跑..特別係太古城對開, 又轉彎又傾埋一面.
    其實呢D 路面應該點走?

去到八公里..再飲水...對腳感覺良好, 少少痛..但可以忍到, 咁開始加快,
    好在有師兄提點" />" /> , 終點前會上橋..留返少少力...過左橋再發力....直到終點!
    時間師兄師姐可能覺得一般, 但今次係小弟第一次的10公里同人生第一次比賽

希望下次的成績會仲好!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   59.4%

該用戶從未簽到

我跑跑下都踩到凹位,
    好彩冇事,
    下次應該檢查地面......

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟10k第一組...
    坐西鐵頭班車..轉來轉去後...交埋行李..拉根幾分鐘..去廁所...時間間o岩o岩好..上到去就吹雞跑...
    但小弟在金鐘見到好多挑戰組既跑友...車都上唔到..應該要等多1-2班車...
    如明年頭班車能開早DD就最好啦...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

Ryan Mark係咪欣宜男友??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf1977 於 2009-2-8 21:37 發表
    Ryan Mark係咪欣宜男友??

係啊.佢既最佳時間大約係31:45左右,所以佢今日贏得幾輕鬆的.