香港長跑網  - 長跑長友

內側磨損

升級   7%

該用戶從未簽到

每次跑20km以上內側都會磨損...有無意見比我ar? 用花士令都是差不多...會唔會關條褲事呢 ?

升級   61.1%

該用戶從未簽到

是大腿內側?

升級   7%

該用戶從未簽到

!!!!!!

升級   61.1%

該用戶從未簽到

我用花士令之後全無此問題, 可以既話選擇短D既褲, 減少2腿之間可以造成磨擦既物料, 睇下好唔好D

另, 下次記得post係 "受傷治療區" wor

升級   28.42%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

可以著單車褲

升級   40.67%

該用戶從未簽到

升級   30.53%

該用戶從未簽到

原帖由 Ringo 於 2009-2-9 22:36 發表
每次跑20km以上內側都會磨損...有無意見比我ar? 用花士令都是差不多...會唔會關條褲事呢 ?

Ringo ching
小弟都有你既情況出現 (10K都開始損)
今年渣打著短tight
乜花士令都冇搽
乜事都冇

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 8 天

原帖由 比因 於 2009-2-9 23:34 發表
    我用花士令之後全無此問題, 可以既話選擇短D既褲, 減少2腿之間可以造成磨擦既物料, 睇下好唔好D

另, 下次記得post係 "受傷治療區" wor " />" />

我著較短的跑褲反而會磨損,而長小小遮住大脾內側的跑褲郤冇事。現每次長跑、特別係熱天,都會擦花士令。有人說跑步而大腿內側磨損是因為大腿較粗的緣故,唔知係唔係呢?

升級   30.53%

該用戶從未簽到

原帖由 daniel0415 於 2009-2-10 13:49 發表

我著較短的跑褲反而會磨損,而長小小遮住大脾內側的跑褲郤冇事。現每次長跑、特別係熱天,都會擦花士令。有人說跑步而大腿內側磨損是因為大腿較粗的緣故,唔知係唔係呢? " />" />

大腿較粗的緣故 <- 小弟正是

升級   7%

該用戶從未簽到

原帖由 ixy200 於 2009-2-10 12:18 發表

Ringo ching
    小弟都有你既情況出現 (10K都開始損)
    今年渣打著短tight
    乜花士令都冇搽
    乜事都冇

但我覺得好似果日渣打著短tight...都熱 wow

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 daniel0415 於 2009-2-10 13:49 發表

我著較短的跑褲反而會磨損,而長小小遮住大脾內側的跑褲郤冇事。
    x 2   

I wear either 長小小遮住大脾內側的跑褲 or tight for > 10k run

btw, instead of vaseline, a product called "body slide" is a better alternative.

升級   30.53%

該用戶從未簽到

原帖由 Ringo 於 2009-2-10 16:21 發表

但我覺得好似果日渣打著短tight...都熱 wow

我又唔係好覺
    可能我一見水站就狂濕頭唔覺啦