香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Sammul

跑完渣打全馬的體會

升級   39.47%

該用戶從未簽到

唔好笑我 lar
我真嬲自己準備不足
開始打算全程均速
如果頭半程再快番些少
每次行既時間短 d,再迫自己快 d d
就唔駛攪到今年係番到 CWB,但是大會 result 唔 show 我既時間紀錄 遺憾

升級   8.95%

該用戶從未簽到

睇完sammul同milkson兩位ching既分享,
真係感受到全馬既威力同震撼, 尤其全馬尾段...個種身不由己.
小弟不材, 到現時止都係參加十公里賽事,
不過被兩位ching對跑步既熱誠同賽事既氣氛影响,
更加令我下定決心一定要有生之年參加到全馬,
咁樣先可以學ching講'做一d 平凡人生人不平凡既事'
希望兩位ching下屆都能突破自己~完成自己既目標啦

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 blurmax 於 2009-2-10 15:01 發表

Not really wor - T-runner also hit the wall in HM wor

I guess the answer is running on Tsing Ma Bridge lah!

ching 的意思是,
    你可能在半馬沒出現,但很大可能在全馬出現 "Hit the wall" 到達崩潰點

升級   29%

該用戶從未簽到

我跑半馬的,保持均速,未試過抽筋.如果途中抽筋不知怎應付

升級   23.68%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-2-10 14:52 發表

撞牆.....即係個人點想跑但雙腳點都跑唔到

完全係這種感受去到28,9公里那時...怪自己準備不足
    ...
    但自己已下定決心用一年時間,
    下年要完成一個唔駛行的全馬:>

升級   23.68%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-10 18:13 發表
    嘩, Sammul睇完你的分享, 我都感受到你點解會最後果k會咁感動
    下年再努力, 操多啲
    我都想定期在荃青區約跑呀, 一齊努力呀!!!

多謝菲菲CTSE鼓勵...
    今年要努力些......
    有機會再找下新界西路段一齊再跑
    大家一齊加油...

升級   23.68%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-2-10 19:21 發表
    Sammul ching 努力! 我下年都報全馬,
    等你好番、一齊再同荃灣ching、ctse練

其實都好返了,搵日約出黎再跑....
    之前你講城門水塘跑步...我都有興趣...
    如果時間ok,一齊再跑過,
    為明年全馬一齊努力

升級   23.68%

該用戶從未簽到

原帖由 MILKSON 於 2009-2-10 20:31 發表
    我又分享下先,之前為左記低 SCM 既賽事打左一篇長長既文章

---------------------------------
    終於都在歡呼聲中完成左個賽事
    應該只係話,完成左目標既一半
    成個過程橫跨左個幾月
    有喜有悲,筆錄下來,記低是好 ...

CHING...有機會一齊跑下,
    今年準備好...下年再向全馬進發

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Sammul 於 2009-2-11 12:43 發表

CHING...有機會一齊跑下,
    今年準備好...下年再向全馬進發

ching,真係利害呀,.....睇完你同另一位ching 嘅經歷,真係俾到小弟出年進軍全馬時,更要加強操練同準備呀,...!!!rtr08rytr