香港長跑網  - 長跑長友

2009.4.5 Round the Island 2009

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

http://www.avohk.org/index.php?_room=16&;_subRoom=25

表格下載
    http://www.hkrunners.com/files/RTI%20Entry%20Form%202009_0.pdf

主辦機構: 元老體育會 (AVOHK)
    日期      : 2009年4月5日 (星期日)
    時間      : 6.00 a.m. - 10 a.m. (每15分鐘分批出發)
    地點      : 黃泥涌峽/大潭水塘路交界處停車場
    路線      :  黃泥涌峽/大潭水塘路交界處停車場 -> 柏架山 -> 石澳 -> 大潭 -> 紫羅蘭山 -> 金夫人馳馬徑 -> 香港仔交野公園 -> 薄扶林郊遊公園 -> 半山 -> 寶雲道 -> 黃泥涌峽/大潭水塘路交界處停車場
    距離      : 六十五公里
    時限      : 十小時 (終點會在下午六時關閉)
    組別      : 個人/隊際(兩人一組
    費用      : 個人 - $300(三月三十日之前報名)/$250(元老體育會會員)/$400
                  隊際 - $600(三月三十日之前報名)/$500(元老體育會會員)/$800
    名額      : 250
    截止日期: 2009年4月1日
    查詢      : 有待提供

RTI%20Entry%20Form%202009_0.pdf

41.8 KB, 下載次數: 38

升級   83%

該用戶從未簽到

請問有冇ching /ctse 參加左/參加過呢個比賽??
    有冇路線圖提供呢!!!??  

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽會未有提供, 但提供了更詳細之路線描述

http://www.avohk.org/media/fck/File/RTI/RTI%202009%20Route%20Chinese.pdf

RTI%202009%20Route%20Chinese.pdf

69.68 KB, 下載次數: 26

升級   60%

該用戶從未簽到

I have joined this race for twice before , well organised and good support

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ming_geo 於 2009-3-10 12:45 發表
    I have joined this race for twice before , well organised and good support

想問問各位,如果我想pre-trip呢條路線,中途會唔會有地方補給食物同飲品?

升級   0%

該用戶從未簽到

呵呵.....今日渣定主意寄出報名表啦,應該都唔會有人陪我癲。

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-23 16:08 發表
    呵呵.....今日渣定主意寄出報名表啦,應該都唔會有人陪我癲。" />" />

勁...RTI.....66K
    大圍越黎越鍾意玩山賽喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-3-23 16:23 發表

勁...RTI.....66K
    大圍越黎越鍾意玩山賽喎

嘻嘻....我都係貪過癮玩下,雖然路程好似好長,不過我諗慢慢跑下行下應該唔會太辛苦。

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-24 10:13 發表

嘻嘻....我都係貪過癮玩下,雖然路程好似好長,不過我諗慢慢跑下行下應該唔會太辛苦。hgj091" />" />hj

我識有人亦都會第一玩.....佢地呢期經常pre-trip....
    佢地話要認路.....因為唔熟路

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-24 10:13 發表

嘻嘻....我都係貪過癮玩下,雖然路程好似好長,不過我諗慢慢跑下行下應該唔會太辛苦。

此路線大部份都有行過,有些路段都幾多斜路 + 樓梯喎,記得留力呀...
    同埋有好多分差位,一唔留神就會去了其他地方...

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

Round the island 2009.

大圍兄,

我都有興趣, 如果唔怕我跑得慢, 可否預埋小弟.

chengtszhang

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-3-24 11:36 發表

我識有人亦都會第一玩.....佢地呢期經常pre-trip....
    佢地話要認路.....因為唔熟路

原帖由 cookie97 於 2009-3-24 11:47 發表

此路線大部份都有行過,有些路段都幾多斜路 + 樓梯喎,記得留力呀...
    同埋有好多分差位,一唔留神就會去了其他地方...

stanley 兄 & cookie ctse:
    好多謝大家提供既資料呀,本來我都想去pre-trip返次,不過已經冇時間啦,到時正式比賽係咪應該會有工作人員同埋指示牌,我諗應該唔會迷路呱。
    我都知好多路段會係斜路、樓梯、甚至係d難行既山路,所以我一定會留力同埋注意安全既,目標都係希望完成全程。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 2009-3-24 23:34 發表
    大圍兄,

我都有興趣, 如果唔怕我跑得慢, 可否預埋小弟.

恆恆:
    你都係諗住玩下咋,唔會快得去邊呀,我已經報左名啱啱仲收到佢地個confirmation e-mail。
    原來好正架,唔止有T-Shirt、Certificate、Finisher Medal,22/4晚仲係T.S.T. Mariners Club度有個Award Presentation,到時仲有餐buffet食。
    你有興趣就快d報名啦。

升級   100%

Round the Island 2009

大圍兄,

多謝報料, 我會參加, 今天寄報名表, 目標只是係指定時間內完成賽事.

升級   14.74%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-25 00:21 發表

stanley 兄 & cookie ctse:
    好多謝大家提供既資料呀,本來我都想去pre-trip返次,不過已經冇時間啦,到時正式比賽係咪應該會有工作人員同埋指示牌,我諗應該唔會迷路呱。
    我都知好多路段會係 ...

我係新黎跑手Tommy,多多指教,我上年玩過一次,成績唔多好,所以今年再報。
    其實呢個比賽唔會好多有工作人員同埋指示牌,全部依靠印在地上的"藍點"作指示,所以我上年就算有pre-trip都行錯路!
    我想大家要記住大會提供的"行程",因為一個唔覺意就唔知行左去邊。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 UltraTommy 於 2009-3-26 18:04 發表

我係新黎跑手Tommy,多多指教,我上年玩過一次,成績唔多好,所以今年再報。
    其實呢個比賽唔會好多有工作人員同埋指示牌,全部依靠印在地上的"藍點"作指示,所以我上年就算有pre-trip都行錯路!
    我想大家要 ...

唔該使Tommy ching報料,想問下地上的"藍點"清唔清楚?
    Anyway,到時我都會帶埋張大會路線指示,希望唔會行錯路啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-26 22:37 發表

唔該使Tommy ching報料,想問下地上的"藍點"清唔清楚?
    Anyway,到時我都會帶埋張大會路線指示,希望唔會行錯路啦。

大圍師兄:

Hkrunners都有好多人討論緊RTI條路線,你可以參考一下.

http://www.hkrunners.com/?q=node/2352#comment-16379

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-3-26 23:34 發表

大圍師兄:

Hkrunners都有好多人討論緊RTI條路線,你可以參考一下.

http://www.hkrunners.com/?q=node/2352#comment-16379

迪迪仔ching:
    唔該使提供有用資料,到時一定會盡力完成比賽。

升級   100%

round the island

thank you for the information.

升級   14.74%

該用戶從未簽到

各位ching,我想問問你地會幾點起步呀?