香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

關於運動鞋闊版的爭議

升級   54.21%

該用戶從未簽到

一般的跑鞋都是標準版,現在開始出闊版,這樣會不會太早把腳給寵壞了?有d擔心喔
+1 0
上一篇︰渣打全馬及啦啦隊相片~by catcat下一篇︰奇怪!奇怪!為何變了其他登入名稱

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

闊牌會寵壞?
    很多人的腳都不是標準呢...
    長短人人唔同..闊度也可唔同啫
    我估不是寵壞吧?
    大家都只是要買對合適吧

升級   54.21%

該用戶從未簽到

我系驚本來無一物,何處惹塵埃。。
    闊版唔系唔好,系驚穿了太好的鞋(比如rider 12 闊版)以後,穿其它鞋就不適應了。

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

闊牌唔會比標準版好...主要係睇你自己腳型配合
    如果你腳係瘦俾你穿闊版又係唔合
    如果你腳係闊俾你穿標準版又係唔合

可以咁講...如果人既標準係穿 26號鞋...你對腳係27....你會唔會覺穿對27會係寵壞對腳?

升級   54.21%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2009-2-11 00:12 發表
    闊牌唔會比標準版好...主要係睇你自己腳型配合
    如果你腳係瘦俾你穿闊版又係唔合
    如果你腳係闊俾你穿標準版又係唔合

可以咁講...如果人既標準係穿 26號鞋...你對腳係27....你會唔會覺穿對27會係寵壞對腳?
    :lov ...

有道理,我上次買既一對NIKE比我對2E寬的NB要闊很多,唔知算唔算闊版,宜家仲未著,遲d試下效果如何。。本人腳系偏闊的。。

升級   17.67%

該用戶從未簽到

我跑渣打hm前個幾月買左對mizuno wave spacer覺得好睇d要左紅色,之後先知係wide. 在跑馬地馬場練跑最長18km冇事,但係跑完渣打兩隻腳掌近第二至第4隻腳趾起左水泡 .都唔知關唔關太wide事,因為可能多斜坡,又可能係果日對`襪唔好~~

其實mizuno 話wide係3e, 上網check點量,睇完都覺得好難信晒數字.

升級   54.21%

該用戶從未簽到

原帖由 WalkBreaks 於 2009-2-12 19:57 發表
    我跑渣打hm前個幾月買左對mizuno wave spacer覺得好睇d要左紅色,之後先知係wide. 在跑馬地馬場練跑最長18km冇事,但係跑完渣打兩隻腳掌近第二至第4隻腳趾起左水泡 .都唔知關唔關太wide事,因為可能多斜坡,又可能係果 ...

系啊,我對NIKE無講闊唔闊,但系拿起同令一對2E既NB比較就闊好多。。著起來又無咩太大既感覺,可能得果底闊,面唔闊。

升級   34.74%

該用戶從未簽到

原帖由 yanson8 於 2009-2-12 23:15 發表

系啊,我對NIKE無講闊唔闊,但系拿起同令一對2E既NB比較就闊好多。。著起來又無咩太大既感覺,可能得果底闊,面唔闊。

想請問一下各位Ching甚麼是 2E, 3E?

升級   54.21%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

系鞋既闊度。。。有D E 2E ....6E,具體唔太記得咯

升級   39.47%

該用戶從未簽到

對鞋長度 arm
    但闊度唔 fit,未跑都已經緊
    唔通仲要堅持買標準版?