香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

菲菲跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-4 11:17 發表

菲菲:
條頸如果咁耐都未好返,安全計都係睇下醫生好d呀!
妳跑果條路來回足唔足2K架?如果足既話妳咪即係進步左好多law....

應該唔足, 我估每k至少都差20-30m, 所以個時間只係參考only, 等自己試下均速跑
Btw, 今日條頸已經冇事, 只係有少少梗~~~多謝關心呀!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

菲菲今日跑得好好呀,加油加油!
我要向你好好學習呢

升級   20.35%

該用戶從未簽到

做咩呢期D人個個都吾去訓?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-5 01:32 發表
菲菲今日跑得好好呀,加油加油!
我要向你好好學習呢

多謝山比, 一齊努力~~~
查實禽日都係死撐完成, 今日好攰呀....
轉頭寫返個report先......

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-5 10:00 發表

多謝山比, 一齊努力~~~
查實禽日都係死撐完成, 今日好攰呀....
轉頭寫返個report先......

你就好啦~~又有得跑~~一定進步好多~~~
希望下星期唔落雨, 咁我地又可以一齊跑了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-5 10:11 發表

你就好啦~~又有得跑~~一定進步好多~~~
希望下星期唔落雨, 咁我地又可以一齊跑了

好呀, 我都想同你一齊衝圈呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

4/3 ssp 衝圈特訓 @ 九龍灣運動場

4-Mar        Wed        Interval        熱身4圈
                        慢400m + 快800m x 3 共 2set
                                1'52"51        1'59"01
                                1'56"94        1'57"93
                                2'06"76        2'01"51
                                休息       
                                1'59"81        1'57"63
                                2'04"44        2'05"14
                                         4'17"82

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-5 13:23 發表
    4-Mar        Wed        Interval        熱身4圈
                            慢400m + 快800m x 3 共 2set
                                    1'52"51        1'59"01
                                    1'56"94        1'57"93
                                    2'06"76        2'01"51
                                    休息        
                             ...

嘩! 好勁wor, 可惜暫時唔可以沖圈住, 魔鬼教練話我要改吓個跑姿先

升級   0%

該用戶從未簽到

昨日第三次衝圈, 天下著毛毛雨, 幸好地下不是很濕, 一路跑一路有雨粉打上面, 涼涼地很爽呀!

熱身時跑咗共4圈, 覺得非常不在狀態, 對腳好攰唔想跑, 可能係之前一晚跑完的緣固……

之後開始衝圈, 都係跑返2分鐘800m 休息400m, 由Batbat帶住跑, 有我, 活活, 山比, 雪花, fung ching, 同 成ching一齊. 第1個800m時間比target快咗, 自己都覺得有啲辛苦. Batbat就話係比活活帶快咗……到咗第2個, 活活好明顯狀態大勇 , 以經超晒我哋自己跑, 我的呼吸開始急同亂…..到咗第3個800m, 己經比target時間慢, 我都已經cher到爆咗 ……好在這時可以休息下.
    第二set頭800m尚算跟到, 之後就開始跑得好辛苦, 所以最後的800m Batbat 叫我用返一個我自已的速度跑, 可以順暢地呼吸的……咁就唔需要追時間下自己完成最後800m. 好多謝Batbat第二set放慢咗就我,响我跑到冇氣時佢仲可以同我講嘢, 教我點樣呼吸同點跑大步啲∼∼∼

慢jog完cool down拉筋,在場的龍龍同華華又係咁拉我玩遊戲,我本來都冇諗住理佢哋,但活活又話唔怕啦, 一齊玩...咁就上咗當.

遊戲玩法:Target 1:40跑400m, 我跑1線, 其他人跑外線讓賽
    各選手賽道:8線-龍龍 6線-火火 5線-華華 3線-活活 2線-圍圍

一開始火火就一支箭咁上前, 我又未跑過400m衝圈, 一開頭亂來死衝, 飛快跑咗100m之後知死, 完全冇晒力, 圍圍又上前叫我跟住佢跑, 華華同龍龍又在旁加油, 叫我提腳,擺手唔好停...多得佢哋鼓勵下終於完成咗自己咁大個女最快的400m (1’34”77)
    大家會唔會奇怪點解唔見咗活活? 原來佢跑咗冇耐就縮沙冇再跑,我被騙呀 ∼∼∼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-5 13:33 發表

嘩! 好勁wor, 可惜暫時唔可以沖圈住, 魔鬼教練話我要改吓個跑姿先" />" />

TarTar係咪逄星期三都唔得? 下次睇下揾次一齊去運動場啦......改跑姿最好多睇人幫你睇下

升級   0%

該用戶從未簽到

我仲記住你400m衝圈後個表情

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-5 14:19 發表
    昨日第三次衝圈, 天下著毛毛雨, 幸好地下不是很濕, 一路跑一路有雨粉打上面, 涼涼地很爽呀!hgj091" />" />hj

熱身時跑咗共4圈, 覺得非常不在狀態, 對腳好攰唔想跑, 可能係之前一晚跑完的緣固……D10 ...

菲菲:
    玩遊戲果圈,妳頭果100m真係跑得好快呀,我都跟妳唔到呀,睇來妳都有爆炸力架,勁呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-3-5 14:44 發表
    我仲記住你400m衝圈後個表情

<----係唔係呢個表情

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-5 14:45 發表

菲菲:
    玩遊戲果圈,妳頭果100m真係跑得好快呀,我都跟妳唔到呀,睇來妳都有爆炸力架,勁呀!

我亂來唔識玩, 你應該叫住我痳~~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-5 14:19 發表
    昨日第三次衝圈, 天下著毛毛雨, 幸好地下不是很濕, 一路跑一路有雨粉打上面, 涼涼地很爽呀!

熱身時跑咗共4圈, 覺得非常不在狀態, 對腳好攰唔想跑, 可能係之前一晚跑完的緣固……D10 ...

1"34勁~~得閒沖下會進步得好快架喇~加油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-5 14:59 發表

我亂來唔識玩, 你應該叫住我痳~~~

叫左妳啦....妳聽唔到仲係咁衝 ,所以衝左100就冇力。下次再玩試下留返最後100先衝.....仲過癮呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   53.45%

該用戶從未簽到

菲菲好快, 亦都進步得好快呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-5 15:27 發表

1"34勁~~得閒沖下會進步得好快架喇~加油
    原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-5 15:45 發表

菲菲好堅呀, 快我成6秒, 我平時跑1'40"乍!
    原帖由 schnix 於 2009-3-5 15:54 發表
    菲菲好快, 亦都進步得好快呀!" />" />

多謝梁兄, 瘋兄同schnix鼓勵呀, 其實自己根本未跑到咁快......跑完400m佢哋話我目光呆滯, 有啲想昏低

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-5 16:09 發表

多謝梁兄, 瘋兄同schnix鼓勵呀, 其實自己根本未跑到咁快......跑完400m佢哋話我目光呆滯, 有啲想昏低

真係好呆滯,又見你好似出唔到聲,真係驚你會慣低呀