香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

菲菲跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

quoted
大家會唔會奇怪點解唔見咗活活? 原來佢跑咗冇耐就縮沙冇再跑,我被騙呀 ∼∼∼
unquoted
哈哈~~~ 我真是有跑架. 開頭跑左120米,跟住shortcut 跑埋尾果段50米...
你真是跑得好快呀. 1:34 . 我最快都是1:40咋  
你好有潛質... 我做你經理人好嗎 ..kakaka

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-5 14:19 發表
昨日第三次衝圈, 天下著毛毛雨, 幸好地下不是很濕, 一路跑一路有雨粉打上面, 涼涼地很爽呀!hgj091" />" />hj

熱身時跑咗共4圈, 覺得非常不在狀態, 對腳好攰唔想跑, 可能係之前一晚跑完的緣固……D10 ...

wow~~菲菲好勁呀~~1'34" , 我仍是2' 呢~~
我去少2次訓練,大家已經進步咁多, 希望下星期跟到進度啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-6 13:02 發表
quoted
大家會唔會奇怪點解唔見咗活活? 原來佢跑咗冇耐就縮沙冇再跑,我被騙呀 ∼∼∼
unquoted
我做你經理人好嗎 ..kakaka.

當然好啦~~~可以唔使等陳伯捧我啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-6 13:17 發表

我去少2次訓練,大家已經進步咁多, 希望下星期跟到進度啦~~~

廸廸你跟埋邪神個課, 記住星期三要教返我呀~~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kandis 於 2009-3-6 13:17 發表

菲菲好快喎! 俾佢地騙局迫出妳個小宇宙.

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-9 13:02 發表

廸廸你跟埋邪神個課, 記住星期三要教返我呀~~~

教你!? 我教你咁教練做咩喎~~佢受左傷冇得跑呀~~~~我都一齊做學員啦~~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-9 14:18 發表

教你!? 我教你咁教練做咩喎~~佢受左傷冇得跑呀~~~~我都一齊做學員啦~~~" />" />

hoho...我可以做番學員啦!

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-3-9 15:59 發表

冇問題, 今個星期六俾你做,ok!! 你要留心上課啊~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-9 14:14 發表

菲菲好快喎! 俾佢地騙局迫出妳個小宇宙.

係呀......我都覺得自己係被佢哋迫先會跑得到, 自己一個人跑一定唔得.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-3-9 15:59 發表

教練冇得跑都咁開心? 會唔會到時叫我哋跑埋佢果份架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-9 18:23 發表

教練冇得跑都咁開心? 會唔會到時叫我哋跑埋佢果份架hgj059" />" />hj

哈~~佢最多叫你爆多800米返來 . 爆埋佢果份....KAKAKA

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-10 11:03 發表

哈~~佢最多叫你爆多800米返來 . 爆埋佢果份....KAKAKA" />" />

妳地甘好提議,一於甘話啦!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 batigoal 於 2009-3-10 15:30 發表
    妳地甘好提議,一於甘話啦!

贊成!一於甘話啦! 師姐加油啊!

升級   20.35%

該用戶從未簽到

今天給你吓了一跳!
    ^^可是很開心呢!哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-3-11 00:41 發表
    " />" /> 今天給你吓了一跳!
    ^^可是很開心呢!哈哈

小華做乜反應慢半拍架, 係咪早上返工未瞓醒呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

11/3 ssp 衝圈特訓 @ 九龍灣運動場

神腿三式 (跨步/腳順時針繞圈跨步/腳逆時針繞圈跨步)
    前後腳互換跳/原地提腿跑/原地雙腳跳 + sprint
    快慢跑 (150m 快, 50m慢 x 5) x2

呢日有啲感冒, 頭wing wing哋, 又有啲咳, 所以都唔想跑得太辛苦
    第一次最某些動作, 初初完成時尚覺得ok, 但做到第3set時就己好攰, 尤其是雙腳跳時做到10s左右已唔掂
    之後第一次沖圈跑150m快 + 50慢, 只完成了4set, 最後一set一想跑快時就橫隔膜痛跑唔到
    第二次的沖圈我只可以均速跑
    最後見廸廸, 雪花, 山比和一眾ching玩遊戲, 原來場邊打氣見住他們跑也很開心
    廸廸仲可以1'32''完成400m呢~~~下次一定要一齊玩下先
    玩完之後第二日都係patpat同髖關節有啲痛, 同埋小腹都有啲痛

升級   0%

該用戶從未簽到

16-Mar        Mon                游水2050m
                            頭1450m一程蛙式一程自由式
                            後600m全程自由式
                            1km in 29'33"19
                            2km in 59'41"88
                            Total 1hr01mins76

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-18 11:37 發表
    16-Mar        Mon                游水2050m
                            後600m全程自由式

菲菲游得好好喎~~~
    天氣熱熱地我都係時候落水啦...
    要操大隻d先...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 18-3-2009 11:37 發表
    16-Mar        Mon                游水2050m
                            後600m全程自由式

嘩!菲菲師姐
    游水好勁喎!真係入水能游出水能跑。厲害!厲害!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-3-19 18:22 發表

菲菲游得好好喎~~~
    天氣熱熱地我都係時候落水啦...
    要操大隻d先...

thanks 龍龍, 我都要多啲請教下你~~~
    btw, 諗住點樣操大隻? 唔想再做火柴人啦?